2024.04.20. - Tivadar

Trump aláírta: szövetségi bűncselekmény lett az állatkínzás az Egyesült Államokban

Trump aláírta: szövetségi bűncselekmény lett az állatkínzás az Egyesült Államokban
Trump aláírta: szövetségi bűncselekmény lett az állatkínzás az Egyesült ÁllamokbanAz igazság ismerete nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. Ez a lehetőség mindenkinek jár. Mindössze egy hónappal azután, hogy az Egyesült Államok képviselőháza egyhangúlag elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami szövetségi bűncselekménnyé nyilvánítja az állatkínzást, Donald Trump az aláírásával törvénybe iktatta azt. A jövőben akár hét év börtönbüntetést is kaphatnak az állatkínzók, akiket az államhatárokon át is üldöznek majd. A szövetségi bűncselekmény a legsúlyosabb jogi kategória az amerikai jogrendszerben, ide tartozik egyebek mellett a nemi erőszak és a gyilkosság is.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az amerikai képviselőház által elfogadott törvényjavaslat értelmében az elkövetők akár 7 év börtönt is kaphatnak.

Az Állatkínzás és állatok elleni kegyetlenkedés elleni törvény (PACT) azután került az elnök elé, hogy a Szenátus 2019. év november ötödik napján elfogadta azt. „Ez a törvény jelentős segítséget nyújt abban, hogy megállítsuk az állatkínzást és abban, hogy a közösségeink biztonságosabbak legyenek. Bizonyított tény, hogy azok a zavart egyének, akik állatokat bántalmaznak, gyakran nem állnak meg ennyinél, hanem később embertársaikat is bántalmazzák" – mondta Pat Toomey szenátor november elején, amikor a Szenátus jóváhagyta a szigorítást.

A mostani módosítással a korábbi, 2010-es, még Barack Obama idején született törvényt egészítették ki, ami illegálissá nyilvánította és büntette az állatkínzó videókat. A jövőben minden ott látható bántalmazási formát szövetségi bűncselekményként kezelnek, írja a New York Times.


(Borítókép: Donald Trump, miután az aláírásával törvénybe iktatta azt a törvényjavaslatot, ami szövetségi bűncselekménnyé nyilvánítja az állatkínzást 2019. november 25-én. Fotó: Mark Wilson / Getty Images)
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra