2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kutyastopot kérnek az állatvédõk a tûzijáték idejére

Kutyastopot kérnek az állatvédõk a tûzijáték idejére
Elõzzük meg a kutyák riadt menekülését vagy a kutyák félelembõl kialakuló támadását!

Sokan kutyával sétálnak ki az augusztus 20-i tûzijáték megtekintésére, ami az Orpheus Állatvédõ Egyesület véleménye szerint az állatok megvadulását, azok elkóborlását, de akár kutyaharapásos sérüléseket is eredményezhetnek. Az ünnepi fény és hangáradat idejére az állatokat otthon kell hagyni, ott is a közvetlen hangoktól elszigetelt helyen. Az elmúlt évek tapasztalata szerint a problémák kialakulását jobb megelõzni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A házi kedvenceket (kutyát, macskát) célszerû a tûzijáték idejére olyan bilétát tartalmazó nyakörvvel ellátni, amire a gazdi telefonos elérhetõsége jól láthatóan fel van vésve vagy írva. Sok állatbarát az elriadt háziállatokat megpróbálják eredeti gazdijuk számára visszajuttatni. Ha házi kedvenceinkbe van azonosító chip, annak sorozatszámát az állatorvos által a nyilvántartó rendszerbe be kell jelentetni, a kódszámhoz a gazdi elérhetõségeit kell megadni.

Állataikat elvesztõk számára Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédõ Egyesület vezetõje azt javasolja, hogy az elvesztés után a lehetõ leghamarabb kezdjék meg a lakhely körül a keresését. Ebbe bevonhatóak a helyi rádiók, de érdemes plakátokkal is próbálkozni. Az állatvédõk tapasztalata az, hogy sok kóbor kutya az autós gázolások, a kimerültség vagy az erdõkben a kilövések végett sosem kerül haza. Érdemes elriadt állatainkat állatmenhelyeken – webcím: www.allatmenhely.lap.hu - vagy a körzetben mûködõ gyepmesteri telepeket és az ebrendészeti központokban is keresni.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra