2024.03.29. - Auguszta

Kutya esett a vízaknába...

Kutya esett a vízaknába...
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatvédelmi telepe bejáratánál lévõ vízóra akna fém fedõlemezét ismeretlenek ellopták. Az állatvédõ egyesület munkatársai a telep elé kiengedett egyik kutya nyüszítésére lettek figyelmesek, a szerencsétlen állat beleesett az aknába. A mély lyuk akkor száraz és üres volt, így a kétméteres zuhanástól az állatnak komolyabb baja nem lett. Persze történhetett volna nagyobb szerencsétlenség is, mondjuk éjszaka arra járó emberek könnyen odaveszhettek volna, ha beleesnek - szerencsére nem így történt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az esetet az Orpheus Állatvédõ Egyesület jelentette a hatóságoknál is, akik segítõkészek, de pesszimisták voltak, mondván „a vasanyagokat a gyûjtögetõk rendszerint a vasgyûjtõbe viszik”. Az állatvédõ egyesület szegedi állatmentõ munkatársak bejárásai alkalmával számos helyen láttak hasonlóan fedél nélküli aknákat, például a Felsõ Tisza-parti focipálya és az új lakótömb között összesen három fedél nélküli aknamezõ van...

Az állatvédõ egyesület az egyébként mindig aktuális állateledel, kutyaház, rongy adomány felajánlása mellett arra kéri az állatbarát szimpatizánsokat, ha rendelkezik valaki vas vagy beton aknafedõvel, azt az állatvédelmi telep vízóra aknájának lefedéséhez ajánlja fel.

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!







Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra