2024.03.19. - József, Bánk

Bel-és külterületi állatgázolások (sokkoló fotóval)

Bel-és külterületi állatgázolások (sokkoló fotóval)
elütötték, az eséstõl kiszakadt szemmel magára hagyták...Az õszi idõszakban a vadon élõ állatok éppúgy párzási idõszakukat élik, mint ahogy a házi kedvencek. Szaporodási idõszakban az állatok zavarodottabban viselkednek, mint egyébként. A sebességet rosszul felmérõ autósok ilyenkor sûrûbben ütköznek az utakon kutyával, de pl. õzzel vagy más természetben élõ állattal is. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által mûködtetett www.zsaru.zug.hu baleset megelõzési program szerint nem ritka, hogy a gépjármû elé kerülõ állat láttán a technikátlan autós elrántja a kormányt, és maga is baleseti áldozattá válik. Elõzzük meg a bajt, és lassítsunk!
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A gépjármû vezetõknek tudni kellene, hogy maguk, és utasaik érdekében nem érdemes útra tévedt állat esetén félre rántani a kormányt, mert a sebes jármûnek rendszerint házfal, árok vagy fatörzs állja útját, de a gyalogosok közé hajtás is óriási tragédiát okozhat. Érdemes racionális fékezés mellett az út irányában tartani a jármûvet, hogy a csapódás a lehetõ legkisebb erõvel történjen meg. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, az értelem szerûen nagyobb féktáv mellett tud csak megállni, és nagyobb eséllyel szenvedhet balesetet.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ csapatát is rendszeresen hívják az utakra gázolás miatt sérült vagy elpusztult állathoz. A gázolók nagy része rendszerint elhajt a helyszínrõl, pedig a gázolás kimeríti az állatkínzás fogalmát, azaz a gerinces állat gondatlan veszélyeztetését. Ha valaki sérült állatot lát, az a területileg illetékes rendõrséget és állatvédõket tárcsázva igyekezzen a gázolt állat szenvedéseit csökkenteni. Elõzzük meg a baleseteket!

Képen egy autó által elgázolt, majd magára hagyott, de az Orpheus Állatvédõ Egyesület által megmentett kutya:

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra