2024.04.20. - Tivadar

Sérült õzike keltett riadalmat az Izabella hídnál

Sérült õzike keltett riadalmat az Izabella hídnál
Ivarzási periódusa van a természetben élõ állatoknak, ezért keveredhetett a városba az elütött állat?! A balesetek nagy része megelõzhetõ!

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület szerdán, az esti órákban egy bajban lévõ õzikérõl kapott bejelentést. A segélykérõk elmondása alapján az állat vérzõ lábakkal próbál menekülni az Izabella híd forgalmas útszakaszáról. A városba ismeretlen módon bejutott õzet a szemtanúk állítása szerint egy kamion ütötte el, és hagyta cserben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nagy Róbert állatbefogó szakember az állatvédõ egyesülettõl a bejelentést követõen hamar a helyszínen volt. Az állat bal oldali lábai roncsolt, szilánkosra törötten (amputálódva) ijesztõ képet mutattak. Az állat megmentéséért Dr. Szõke Istvánnal, a vadaspark állatorvosával sikerült egyeztetnie az Orpheus Állatvédõ Egyesület munkatársának. Sajnos az állat menthetetlennek bizonyult, szenvedésének csökkentése végett el kellett õt altatni.

Nagy Róbert az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõje elmondta, hogy a +36/20/360-98-46-os ebrendészeti telefonszámot (www.ebrendeszet.hu weboldalt) naponta több tucat állatvédelmi üggyel kapcsolatban keresi a lakosság. Idõszakosan megsokasodnak a belterületen a természetben élõ állatokkal kapcsolatos megoldandó problémák.

A mostani baleset kapcsán szerencse a szerencsétlenségben, hogy az elgázolt õz nem okozott emberi életet is követelõ balesetet, hiszen az Izabella híd környékén a forgalom folyamatosan nagy. Az autósok normális forgalmi rendben bármikor találkozhatnak forgalmi zavart okozó állattal a közúton. Õsszel az õzek ivarzási periódusa kifejezettebb, érdemes autóvezetés közben a balesetek megelõzése végett jobban odafigyelni.

Orpheus Állatvédõ Egyesület




Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra