2024.04.24. - György

Két méter mély csatornából szabadítottak ki állatvédõk egy legyengült kutyát

Két méter mély csatornából szabadítottak ki állatvédõk egy legyengült kutyát
Ha ottmaradt volna a mély csatornaaknában a kutya, biztos pusztulás várt volna rá. szerencsére sikeresen ki lett mentve onnan!

Lakossági segítségkérést követõen egy fedél nélküli, két méter mély csatornaaknából szabadította ki az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ szakembere azt a legyengült kutyát, akirõl csak utóbb derült ki, hogy mindössze háromlábú. Pusztán a szerencsén múlott, hogy a mély lyukba nem játszadozó gyerekek vagy arra közlekedõ felnõttek estek bele.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A legyengült állatot fél órás próbálkozás után Nagy Róbert, az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ szakembere sikeresen felhozta. "Szörnyû volt lenézni a magatehetetlen állatra" - nyilatkozta az állatvédõ szervezet szakembere. A riadt állat az állatvédelmi telepre került, ott várja eredeti gazdája vagy új örökbefogadója jelentkezését. A kutya negyedik lábát korábban (feltehetõen valami külsõ behatás következtében) veszítette el. Az sem felderített tény, hogy a kutya a két méter mély lyukba véletlen esett bele vagy esetleg valaki beledobta.

Sok állat végzi utcára kidobva...
Sokan felelõtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása idõt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerûen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja õket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bûncselekmény, melyért letöltendõ börtön is kapható. Ettõl függetlenül sok a lakosság által utcára dobott kutya / cica, a polgárok egy részét nem riasztja vissza az állatok utcára dobásakor a törvények megléte, és az sem, hogy tetteikkel szenvedést okoznak.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végsõ menedéküket, szeretõ gazdáikat. A gyógyítás, szocializáció után az örökbeadás, a felelõs gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a +36/20/360-98-46-os telefonszámon elérhetõk az állatvédõk, és informálódni lehet a négylábú védencekrõl, az örökbefogadás menetérõl is.

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!






Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra