2024.03.29. - Auguszta

Ki látott már tevepuszit?

Ki látott már tevepuszit?
A sivatag kétpúpú hajója ilyen gyengéd is tud lenni: a kis teve pofijára óriási puszit cuppant mamája.

Amióta az eszünket tudjuk, a kétpúpú tevék mindig is ott voltak a Budapesti Állatkertben, az elefántokhoz közeli kifutóban.

Az, hogy tevét látunk, teljesen természetesnek tûnt. Pedig a kétpúpú teve, más nevén baktrián a világ egyik leginkább veszélyeztetett állata! Gondoltuk volna? Vad populációi, összesen kevesebb, mint 1000 példány már csak Kelet-Kínában és a kínai-mongol határon élnek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A háziasított tevék pedig a Himalájától északra elterülõ sivatagokban szállítják gazdáik csomagjait fullasztó hõségben és jeges hidegben egyaránt. A sivatag hajói ugyanis kiválóan bírják a szélsõséges klímát és a súlyos szárazságot is.

A fotógalériában látható kis teve, becsületes nevén Lemmy alig gyõzi elhúzni pofácskáját a túláradó anyai szeretet elõl. Pontosan úgy, ahogy a kisgyerekek szokták, ha éppen túl sok az ölelés és a puszi. Lemmy mamája, Bhali 13 hónapos vemhesség után adott életet a kicsinek a Longleat Safari Parkban. A kis teve most 1 hónapos, és elkezdte felfedezni a parkot magának. Anyja meg nagyon büszke rá.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra