2024.04.16. - Csongor

Háziállatainkat veszélyeztethetik az otthon tartott gyógyszerek

Háziállatainkat veszélyeztethetik az otthon tartott gyógyszerek
Az állatorvosok a közelmúltban közleményben figyelmeztették az embereket arra, hogy ha a háziállatok szervezetébe olyan gyógyszer kerül, amelyet eredetileg emberek gyógyítására szántak, abba a kis kedvenc könnyen bele is pusztulhat.

Éppen ezért fontos, hogy a gyerekek mellett az állatok elõl is jól zárjuk el az ilyen készítményeket. Emberek számára kifejlesztett gyógyszert csakis abban az esetben szabad beadni háziállatoknak, ha azt az állatorvos ajánlja, illetve engedélyezi.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ha azonban erre nem került sor, mindenképpen kérdezzük meg a szakembert arról, hogy melyik gyógyszer milyen hatással van kedvencünkre - mondta dr. Carolynn MacAllister. Egyre gyakoribb probléma ugyanis a véletlen kisállat-mérgezés: a gazdik ugyanis sokszor olyan szereket adnak be kedvenceiknek, amelyek az õ esetükben használtak, hátha attól az állat is jobban lesz. Emellett az sem ritka, hogy a lakásban tartott állatok a szertehagyott gyógyszereket észrevétlenül eszik meg - írja a HealthDay.

Ezeknek az eseteknek a megelõzése érdekében a szakemberek azt javasolják, hogy tegyük kisállatbiztossá otthonainkat - éppen úgy, ahogy egy kisbaba érkezésekor odafigyelünk arra, hogy a gyermeket ne érhesse véletlen baleset.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra