2024.04.24. - György

Durva állatkínzás: Száz huskyt öltek le Kanadában

Durva állatkínzás: Száz huskyt öltek le Kanadában
Rendõrségi vizsgálat indult Kanadában száz husky kegyetlen lemészárlása ügyében.

Az állatokkal a 2010-es vancouveri téli olimpiát követõen, áprilisban végeztek ki, miután a turistaáradat elapadásával feleslegessé váltak mint élményutazásokon használt szánhúzó kutyák.

Az utazásokat két turisztikai cég, az Outdoor Adventures és a Howling Dogs kínálta a Vancouverhez közeli síparadicsomban, Whistlerben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az ügy pár napja került napvilágra, miután a mészárlást egy vadászpuskával és egy késsel két nap alatt végrehajtó alkalmazott poszttraumatikusstressz-szindrómát jelentett, és a hírek szerint kártérítést is kapott az illetékes Brit Columbia-i szakszervezettõl.

"Ahogyan leírja (a szakszervezetnek benyújtott jelentésében) a többszöri lövéseket, a letépett pofákat, majd ahogyan másnap visszatért, egyszerûen borzalmas ... Az alkalmazott leírása alapján egyértelmûen mészárlásról van szó, egy büntetõtörvénykönyv szerinti bûncselekményrõl. A kutyákkal láncra vert társaik szeme láttára végzett" - részletezte a Vancouver Sun címû lapnak Marcie Moriarty, a vizsgálatban fõszerepet vállaló állatvédelmi szervezet, a Society for Prevention of Animal Cruelty munkatársa.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra