2024.04.20. - Tivadar

Brutális állatkínzás: Eltörték a lábát, megszurkálták, majd elvágták a torkát

Brutális állatkínzás: Eltörték a lábát, megszurkálták, majd elvágták a torkát
Eltörték a lábát, megszurkálták, majd elvágták a torkát egy hároméves, fajtatiszta doberman szukának Gyermelyen. A szörnyû tettre nincs magyarázat: az állatvédõk törvényi szigorítást követelnek.

Vércsík vezetett egy erdei ösvényen át a konténerig, amelyben egy zsákból került elõ a megkínzott eb teteme. – Ugattak a kutyáim, de akkora köd volt, ki sem mentem megnézni, mi történhetett – meséli a férfi, aki másnap délelõtt, gyermekével sétálva figyelt fel a kegyetlen tettrõl árulkodó nyomokra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

– Megdöbbentem, amikor egy kartondoboz alatt fekvõ, átvérzett zsákból elõkerült az állat – emlékszik vissza a borzalmakra a megtaláló.

– Egyre szörnyûbb állatkínzásokról hallani, de ez a mostani minden eddiginél betegebb elkövetõrõl tanúskodik. A kutyának eltörték a lábát, oldalát szúrásnyomok csúfították, a nyakát pedig átvágták – mondja Zsigáné Marosi Éva, a helyi állatvédõ szervezet elnöke, aki a tatai állatkórházba szállította a tetemet.

– A fogai alapján három év körüli az áldozat. Amellett, hogy a kutya fajtatiszta, nyakörve is arról árulkodik: nem kóbor állatról van szó. Ha chippelve lett volna, meglenne a gazdája, de bízom benne, elõbb-utóbb így is jelentkezik, akitõl eltûnt. Úgy talán könnyebben el lehet jutni a gyilkosig. Erre a kegyetlen tettre nincs se mentség, se magyarázat – összegez az állatvédõ, aki szerint a mostani bírói gyakorlattal képtelenség megfékezni az állatkínzókat. Jelenleg állatkínzásért két év szabadságvesztést szabhatnak ki hazánkban, de eddig egyetlen elkövetõ sem került rács mögé.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra