2024.04.19. - Emma

Sibu, akit elütöttek, cserbenhagytak már jól van!

Sibu, akit elütöttek, cserbenhagytak már jól van!
A kan, tacskó keverék kutyát egy forgalmas úton elütötte egy autó. Az elkövetõ megállás nélkül elhajtott a tetthelyrõl. Állatbarát szemtanúk értesítették az Orpheus Állatvédõ Egyesület által mûködtetett Ebrendészetet. A szervezet esetkocsija percek múlva a helyszínre érkezett. A riadt, zavart viselkedésû, elütött kutya eközben (mivel a hátsó lábát és fejét érte erõsebben az ütés) mellsõ lábai segítségével elkúszott a közelben lévõ vizes csatornához, majd megpróbált átkelni rajta. Ez nem sikerült neki. Az állatvédõk a kutyát néhány perc alatt a jéghideg vízbõl kimentették, majd az Ebrendészeti telepre szállították, ahol biztonságba kerülhetett.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Fontos, hogy a riadt, sokkos állapotban lévõ állatot szakember közelítse meg, mert az állat ilyenkor menekülne, így kiszámíthatatlan, akár félelmében haraphat is... Az állatot állatbarátok segítsége nélkül biztos pusztulás várta volna. A megmentett kutya a Sibu nevet kapta. Az eb gyógykezelését megkezdtük.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Ebrendészetére naponta több bajbajutott, elütött, beszorult, vízbe esett állatról érkezik bejelentés. Ha valaki bajban lévõ állatot lát, akkor ne tévessze szem elõl, és kérjen minél hamarabb segítséget a legközelebb lévõ állatmentõ szakembertõl. A háziállatokért minden esetben az ember a felelõs. A rendõrségi feljelentések általában eredmény nélkül záródnak, pedig az állataikat elhagyó / kidobó vagy állatot elpusztító az érvényben lévõ törvények értelmében akár letöltendõ börtönt is kaphatnak, hiszen ezek a tettek állatkínzásnak minõsülnek, ami Magyarországon bûncselekmény.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végsõ menedéküket, szeretõ gazdáikat! A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetõk az állatvédõk, és informálódni lehet a négylábú védencekrõl is.

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!

jeges csapdában
kimentés után


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra