2024.04.25. - Márk

Élve darálják le a kiscsirkéket

Élve darálják le a kiscsirkéket
Az állatok jogaiért és a vegetáriánus életmódos hirdetõ brit csoport rejtett kamrás felvételérõl kiderült: évente körülbelül 30-40 millió, „haszontalan” hím csirkét darálnak le élve az egyik brit farmon.

A Viva! munkatársa az egyik brit csirkefarmon vendégeskedett és bepillantást nyert az üzem mûködésébe. Több száz kis sárga csibe utazik a gyárszalagon, a farmon dolgozók kézzel válogatják ki a hím és a nõstény szárnyasokat. Míg a nõstény csirkék fejét egyesével egy gépbe erõltetik és beadják az oltást, addig a hím csirkéket egy külön szalagra dobálják.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Bármennyire is kegyetlennek tûnik az állatokkal való bánásmód, az szalag mellett dolgozók állítják, mindent szabályosan csinálnak. Justin Kerswell elmondta: a tojás iparban zajló kegyetlenségre szerették volna felhívni a figyelmet, amit a gyártulajdonosok igyekeznek elhallgatni. „A hím csirkék teljességgel haszontalanok az iparágnak, ezért választják õket külön. Ezek a csirkék alig egy-két naposak. A nõstény csirkék helyzete sem sokkal jobb: végeláthatatlan szalagon hánykódnak, erõszakkal nyomják beléjük a vakcinát, rettenetesen fájdalmas procedúrán mennek keresztül” – mondta az állatvédõ.

A Viva! már csak azért is felháborítónak tartja a farmon tapasztaltakat, mert az egyik legnagyobb, tojást forgalmazó cég reklámjában zöld réten sétáló, makk egészséges csirkékkel és tiszta farmmal hirdeti termékét.



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra