2024.03.29. - Auguszta

Segítség, állat a kocsikerék dobban!

Segítség, állat a kocsikerék dobban!
Elõzzük meg az állatok által esetlegesen bekövetkezõ tragédiákat!

A hirtelen beköszöntött hidegben gépjármûbe bújó állatok végett több autós is segítségért hívja az állatvédõket. A szabadban parkoló autók még meleg motorrészéhez (kerékdobba, motortérbe) „melegedni” gyakran felszöknek apróbb gerinces állatok. A jármûvek reggeli indulásakor nem ritka, hogy a kerekek forgása, a motor elpusztítja a bennragadt élõlényt, de az sem kizárt, hogy állatok által elrágott kábelek, vagy csövek miatt a jármûvek tönkremennek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület épp ma reggel segédkezett egy cica kerékdobból való kimentésében, az állatvédõk telefonos szaktanácsadására is folyamatos igény van. „A nyestektõl vagy más rágcsálóktól a motortér megvédésére léteznek kenhetõ – fújható, elektromos rágcsálóriasztó eszközök, a kerékdobot célszerû induláskor egyébként is minden esetben átvizsgálni. Állattal a jármû mûszaki terében semmilyen formába ne induljunk útnak!” – magyarázza Seres Zoltán az egyesület vezetõje.

Fontos, ha sérültnek látszik egy gépjármû vagy feltehetõen állat van a mûszaki terében, kérjünk szakszerviz közbenjárását vagy állatmentõket. Állatok vagy idegen tárgyak jelenlétébõl adódó üzemzavar végett tragédiába is torkollhat a közlekedés.



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra