2024.04.16. - Csongor

Borzalom: kettévágtak egy kutyát Kecskeméten - sokkoló képpel

Borzalom: kettévágtak egy kutyát Kecskeméten - sokkoló képpel
Kettévágott kutyatetemet találtak pénteken reggel Kecskeméten egy lakótelepen - állatkínzási hullám a térségben?!

„Az állatot reggel hat óra körül az Akadémia körúton egy munkába induló hölgy vette észre - mondta el kérdésünkre Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendõrfõkapitányság sajtóügyeletese. - Elsõ ránézésre azt hitte, autó ütötte el a jószágot, de mikor közelebb ment, látta, hogy azt szabályosan feldarabolták."
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Unatkozó gyerekek is lehettek a kutyakínzók?

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület szakemberei nem tartják kizártnak, hogy akár a nyári szünidejüket töltõ, unatkozó gyerekek "játék gyanánt" végezhették ki, és vághatták ketté a lakótelepen széthasítva megtalált kutyatetemet.

Mint ismeretes: kettévágott kutyatetemet találtak péntek reggel Kecskeméten a széchenyivárosi lakótelepen. Az állatot reggel hat óra körül az Akadémia körúton egy munkába induló nõ vette észre, aki azonnal értesítette a Gong rádiót. A reggeli mûsor vezetõje hívta a Bács-Kiskun Megyei Állatvédelmi Õrszolgálatot az intézkedés érdekében.

Egy fekete keverék kutyáról van szó, amelyen több, mély vágott sérülést ejtett az egyelõre ismeretlen tettes. A kecskeméti rendõrkapitányság életvédelmi alosztálya állatkínzás bûncselekményének alapos gyanúja miatt indított eljárást.

A rendõrség elõzetes vizsgálata szerint az elkövetõk valószínûleg nem a helyszínen végezték ki az állatot, hanem egyszerûen kidobták oda, mivel a sérülések súlyosságához képest kevés vérnyomot találtak. Úgy tûnik, hogy az elkövetõk szamurájkardot használtak a mészárláshoz.

Aki bármilyen felvilágosítást tud adni vagy ismer kapcsolódó körülményt, az a bûncselekmény felderítése érdekében jelentkezzen a rendõrségen!

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a szülõknek azt tanácsolja, hogy kiskorú gyermekeiket ne engedjék csoportosan utcára huzamosabb ideig "semmit tenni", mert az unalomûzés sok esetben a háziállatok kárára valósul meg. Az állatkínzás Magyarországon bûncselekmény, amiért 3 évig terjedõ börtön is adható!

Képek: BAON.HU





Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra