2024.03.29. - Auguszta

Tízmillió dolláros lakba költöztetik Makaó ajándékpandáit

Tízmillió dolláros lakba költöztetik Makaó ajándékpandáit
Átszámítva tízmillió dollárt fog költeni Makaó a központi kormánytól ajándékba kapott két óriáspanda ( élõhelyének kialakítására - közölte a különleges közigazgatási övezet kormányzata szombaton, miután a mackók kiválasztása is megtörtént. A 80 millió pataka a hely megépítését és felszerelését, berendezését szolgálja - tájékoztatott Florinda da Rosa Silva Chan, a különleges közigazgatási övezet hivatali és jogi ügyekért felelõs titkárságának vezetõje. Mint elmondta, a munkát már megkezdték, és várhatóan szeptemberre végeznek vele.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Florinda da Rosa Silva Chan delegáció élén járt Csengduban, a pandák kutató- és szaporítóbázisának kutatóközpontjában, ahol találkozott a központi kormány illetékeseivel. Egyúttal megismerkedett a két kiválasztott pandamackóval, az egyelõre 717-es kódszámmal rendelkezõ hímmel, valamint a 710-es nõsténnyel. A pandák nevére - Makaó lakóinak körében - névadási pályázatot hirdetnek majd.

A pandák háromezer négyzetméteres otthona Makaó Colonae szigetén lesz, a Seac Pai Van parkban. A pandák ellátását, nevelését, gondozását a szárazföldi országrészbõl és Hongkongból érkezett szakemberek oktatják a makaóiaknak.

A pandák kiválasztását kilenc szakértõ bevonásával április elején kezdték meg. A szempontok között volt az életkoruk, fizikai és lelki állapotuk, viselkedésük, tulajdonságaik, megjelenésük. A 38 jelöltnek a családfáját is ellenõrizték. Így esett végül a választás a 2008. augusztus 4-én született hímre és a néhány nappal korábban - július 26-án - született nõstényre.

A kínai államelnök Hu Csin-tao (Hu Jintao) még a 2009 december 19-én - a közigazgatási övezet fennállásának 10. évfordulóján - jelentette be a pekingi kormány döntését az ajándékozásról.

Az óriáspanda vagy bambuszmedve (Ailuropoda melanoleuca) a medvefélék családjába tartozó, ám a medvéktõl számos tulajdonságában eltérõ faj. Egyedei például nem alszanak téli álmot. Becslések szerint a szabad természetben mintegy 1600 óráspanda él Kínában, leginkább Szecsuan, Senhszi (Shaanxi) és Kanszu (Gansu) tartományokban. Ezen kívül összesen 290-en élnek fogságban szerte a világon, fõleg Kínában.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra