2024.03.29. - Auguszta

Egy nyalatnyi bolgogság - a kutyatartásról

Egy nyalatnyi bolgogság - a kutyatartásról
Akik voltak már kutyusok gazdái, azok tudhatják, hogy micsoda szeretet tud megbújni már egy alig pihegõ kis szõrgombócban is.

A kutyák szeretete nem ismer megalkuvást, és ugyan ki kell érdemelni õket, de ez nem is lesz annyira nehéz – hiszen számukra mi vagyunk egyedül a világon.

Bárhogy is nézzünk ki, bármilyen életkörülmények között is éljünk, hûségük hozzánk bilincseli õket, és õk szeretni fognak minket, tûzön-vízen át.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kutyák szeretete pontosan annyival több, amennyivel kevesebb is egy emberénél. Máshogy szeretnek, mint mi, és éppen ebben rejlik az õ titkuk. Számukra mi jelentjük a világ közepét, hiszen ki másra támaszkodhatna, mint miránk?

Neki nincsenek barátai, akikhez átugorhat; ismerõsei, akikkel leülhet beszélgetni. A kutyusok érzelmileg teljesen ránk vannak utalva. Megfelelõ gondoskodás mellett pedig nem is vágynak másra. Nem csak a falkaszellem miatt követnek minket. Hanem mert szeretnek minket, és kötõdnek hozzánk.

Minden egyes simogatásunk öröm a számukra, és borzasztóan élveznek minden egyes közösen eltöltött percet, hiszen gyakran nagyon keveset látnak minket, és a magány bizony õket is megviseli.

Egy kutya megmozgatja gyermekkorunk határtalan és nem feltételekhez kötött szeretetét. Valami ahhoz egészen hasonlót ébreszthet fel újra bennünk, mint ahogyan gyermekkorunkban plüssállatkáinkhoz ragaszkodtunk.

Törõdést igényelnek, de néha már elég a puszta jelenlétünk is. Hogy körülöttünk lehessenek, ne kelljen egyedül lenniük, és ami a legfontosabb: ne küldjük el magunktól õket.

Gyakran minden rosszaságuk hátterében nem fog más állni, mint az, hogy látni akarnak minket, és ezért fogadnak minket körömnyomok a bejárati ajtó belsején, ha egyedül hagyjuk õket.

Nem véletlen, hogy sokan úgy tartják, tinédzserkorban az egészséges felelõsségtudat kialakulásában egy kutya nagy segítség lehet. Mert õt is ápolni kell – ugyan úgy lehet szomorú, vagy fáradt.

Lesznek igényei és néha jobban fogja hajtani õket a kíváncsiság, minthogy a gazdája szavai megálljt parancsolnának, de aki már kamaszként vagy fiatal felnõttként találkozik ezekkel a helyzetekkel, és megtanulja kezelni õket, az késõbb sokkal több reménnyel léphet bele egy párkapcsolatba.

Az érzelmi intelligencia gyakran segíthet át minket az élet különbözõ krízispontjain. Azonban ehhez az kell, hogy megtanuljuk kimutatni az érzelmeinket, nem csak szavakkal, de tettekkel is. Pontosan ugyan ezt kívánja tõlünk egy kutyus is.

Ha szeretjük õt, merjük megsimogatni – és ez ne legyen ritkaságszámba menõ kitüntetés! Egy kutyus sokkal többet fog érteni szavaink hangsúlyából, és annál kevesebbet abból, amit mondunk: õt nem tudjuk becsapni egy üresen kimondott „Szeretlek”-kel.

De ha jó gazdák leszünk, akkor nem is lesz szükség erre. Mert ha kutyánkra nézünk, még a legnagyobb csínye tettenérésekor se fogunk tudni igazán haragudni rá. Persze ilyenkor azért adni kell a formalitásokra: tehát jöhet majd a szidás.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra