2024.03.29. - Auguszta

Vinnék a magyar kutyahúst? Ki? Mikor? Hova?

Vinnék a magyar kutyahúst? Ki? Mikor? Hova?
Tényleg esznek kutyát a távol-keleti emberek?

Érdekes e-mail felhívást kapott az Orpheus Állatvédõ Egyesület, mely remélhetõleg csak egy késõire sikeredett áprilisi tréfa. A levél szerint egy cég Európában élõ távol-keleti emberek számára vásárolna fel itthon társállatként tartott kutyákat kutyahús evés céljából. Mivel kutyákból – macskákból még az elmúlt években is készültek európai gyártású bundakabátok, és hallani extrém kutyahús evéses eseteket is, nem kizárt, hogy egyes távoli, és egyes európai kultúrák kedvelõi élelmezési célból ténylegesen dolgoznának fel ételnek való kutyahúst.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatvédõ egyesület elzárkózik minden olyan kezdeményezéstõl, amely állatok tömeges örökbeadásával, kis kedvencek országok közötti csoportos utaztatásával, ismeretlen szervezetek közötti kutya – macskakereskedelemmel, háziállatok célzott szaporításával járhat.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület egyúttal felhívja a tisztelt távol-keleti kultúrák kedvelõinek figyelmét arra, hogy lehetõség szerint tartsák be az európai társadalmi / kulturális / gasztronómiai hagyományokat, és NE EGYENEK kutyát / macskát. A szocializált kutya fogyasztása komoly etikai kérdéseket vet fel, hiszen egyesek szerint a kis kedvencek evése hasonló kaliberû, mint a kannibalizmus.

Orpheus Állatvédõ Egyesület

===========================
A kapott levél tartalma:

From: keasojoo keasojoo
Sent: Sunday, May 09, 2010 6:35 PM
To: xyz
Subject: Kutyafelvásárlás â013 élõ kutyahúst magas áron átveszünk

Kutyafelvásárlás – élõ kutyahúst magas áron átveszünk

A kutyahús távol-keleti üzletfeleink, barátaink, honfitársaink kedvelt húsétel alapanyaga. A kutyahús finom alapanyagul szolgál változatos ételek elkészítéséhez.

Hogy a meglévõ gasztronómiai igényeket ki tudjuk elégíteni, felhívással élünk kutyatenyésztõk / állatmenhelyek / megunt kutyák tulajdonosai felé: felszaporodott állataikat utcára dobálás, altatás helyett magas kilónkénti áron ajánlják fel konyháink számára!

Az évek folyamán számos állatmenhellyel mûködtünk közre, sok állatvédõ szervezettõl, tenyésztõtõl szállítottunk európai országokban mûködõ konyháinkba a kutyatanyákról feldolgozható alapanyagot.

Magyaországon, és az Európai Unióban élõ 100.000. távol-keleti barátunk számára üzemeltetett keleti konyhák / éttermek a legmagasabb napi áron várják kutyák felajánlóit!

20 EURO / kg felvásárlási ár (kizárólag élõ kutya esetén)!
5 közepes termetû kutya felett házhoz megyünk, és készpénzben fizetünk.

A kutyaevésrõl:
- térségünkben a kutyahús éppoly tiszteletet élvez, és fogyasztása természetes, mint európában a szárnyasok, sertések, lovak, marhák,
- a kutyahús energiában gazdag, számtalan formában elkészíthetõ,
- egyes népi hagyomány szerint fogyasztása potencianövelõ, egészségre hasznos,

Mielõtt a kutyahúsért fizetünk:
- saját karanténban élve megfigyeljük, hogy nem e beteg,

a felhasználás: ha egészséges a kutya, a vágás a fogyasztás elõtt, a fogyasztás helyszínén történik!

Felvásárlással kapcsolatban további információk itt kérhetõek:
www.keasojoo.ueuo.com
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra