2024.04.20. - Tivadar

Kutyafelvonulás a szegedi belvárosban

Kutyafelvonulás a szegedi belvárosban
Szeged - A felelõs ebtartásért szervezett kutyás találkozót a Szegedi Kutya Klub tegnap délelõtt a Dóm téren. Együtt sétált mini yorki és malamut, beagle és westi: szinte minden kutyafajta képviseltette magát a megmozduláson. Kiskutya, nagykutya nem ugatott hiába tegnap délelõtt a Dóm téren, ahol a Szegedi Kutya Klub tartotta rendezvényét. A kutyasétáltatás napján a szervezõk a felelõs ebtartásra akarták felhívni a figyelmet: a közel 100 kutya pórázzal, nyakörvvel, oltási könyvvel, ürülékgyûjtõ zacskóval és az elõírt fajtáknál szájkosárral „felfegyverkezve" jelent meg gazdájával a belváros szívében.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az 1 éves Katie-nek nem kellett szájkosár: az 1 kiló 90 dekás mini yorki az egyik legkisebb termetû részvevõje volt az eseménynek. A kiskutya hangja annál nagyobb volt, de ha veszélyben érezte magát, gazdája, Domokos Katalin lába mögött keresett menedéket.

– Kicsit fél, hiszen ennyi kutyát egyszerre még soha nem látott. Újszegeden azonban már mindenki ismeri, sokat játszik a környékbeli kutyapajtásokkal – mesélte gazdája. Katie-t ezután a másfél éves Giro mellé vittük: a 38 kilós malamut súlya éppen húszszorosa volt a mini yorkinak.

– Legjobb tulajdonsága a temperamentuma. A legrosszabb pedig az, hogy nagyon kell rá figyelni, ha kan kutyák társaságába kerül – mesélt kutyájáról Lippai Kitti. A malamutról megtudtuk, hogy 9 hetes kora óta járt elõbb kutyaoviba, majd iskolába: a méltóságteljes állat egy percre sem vette le tekintetét gazdájáról.

A Dóm tér környékén sétálók érdeklõdve álltak meg a kutyatalálkozó helyszínén, ahol kis túlzással szinte az összes fajta képviseltette magát. Mopsz haverkodott magyar vizslával, westi szaglászott skót terriert, beagle kerülgetett egy német juhászt. A kutyás menet a kiskörúton keresztül sétált a várkertbe, amivel nagy feltûnést keltettek a városban. A REÖK elõtti padokon diákturisták pihentek; a fiatalok szegedi emlékként sok fényképet készítettek az erre korzózó négylábúakról.

A kutyabarátok célja, hogy idõvel póráz és szájkosár nélkül sétáltathassák kedvenceiket. A szervezõk szerint ehhez elõbb arra kell megtanítani a kutyákat, hogy a fegyelemnél számukra nincs fontosabb dolog a világon.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra