2024.03.19. - József, Bánk

Tetkós állatmentõk - igazi nehézfiúk, akiktõl az állatokat rosszúl tartók félhetnek!

Tetkós állatmentõk - igazi nehézfiúk, akiktõl az állatokat rosszúl tartók félhetnek!
Nyolc tetõtõl-talpig teletetovált Harley-Davidsonos keményfiú New York szenvedõ állatai segítségére siet – akcióik során megrögzött bántalmazókkal konfrontálódnak, ellopott házikedvencek után nyomoznak, és elhanyagolt, elvadult harci kutyákat fognak be. New York Cityben a legrosszabb gazdik és a legelvetemültebb állatkínzók egy ideje nem érezhetik magukat biztonságban. Egy csapat teletetovált, Harley-Davidsonos keményfiú ugyanis háborút indított ellenük. Tetkós állatmentõknek hívják magukat, s történeteiket a National Geographic Channelnek hála most az egész világ megismerheti.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A húszmilliónál is több embert tömörítõ metropoliszban állatok - kutyák, macskák, sõt csirkék, piranhák(!) - ezreit kínozzák rendszeresen, vagy tartják illegálisan, sokszor állathoz nem méltó körülmények között. Néhány évvel ezelõtt ezt elégelték meg hõseink, megalakítva egy példátlan állatmentõ szervezetet. Pedig ezek a külvárosi fiúk egyáltalán nem a puhaszívûek és a könnyûsúlyúak közül valók! Korábban inkább az autós rendezvényeket és a tetoválószalonokat látogatták, sõt egyiküknek-másikuknak a törvénnyel is meggyûlt a baja... Mindez azonban már a múlt. A viharos évek után eljött a jó útra térés ideje, s ma már csak arra koncentrálnak, hogy rendhagyó akcióikkal minél több állatot szabadítsanak ki sanyargatóik karmaiból.

A Tetkós állatmentõk egy valószínûtlen összetételû állatmentõ csoportot mutat be, melynek szent küldetése a szenvedõ, erõszaknak kitett, vagy "csupán" elhagyott házi kedvencek felkarolása és megmentése. A különös formáció - melynek tagjai közt kidobóembereket, biztonsági õröket, sõt egy egykori nyomozót is találunk - a nap 24 órájában riasztható, méghozzá olyan "rázós" esetekhez is, amelyeket senki más nem vállalna. Mindezek ellenére õk se nem rendõrök, se nem az állatvédelem felkent szakértõi. Csupán nagyra nõtt fickók, a természet által még nagyobb szívvel megáldva - szívükben pedig kiolthatatlan vággyal a szenvedõ, rosszul tartott állatok megmentésére.

A sorozat egyórás epizódjai kalandos, konfliktusoktól sem mentes "családlátogatásokra" hívja a nézõket New York tágabb környezetében. A csapat Long Island-i fõhadiszállására hetente átlagosan száz hívás fut be, s õk, miután rögzítették az adatokat, autón vagy motoron már száguldanak is a tetthelyre, hogy megrögzött bántalmazókkal konfrontálódjanak, harapós harci kutyákat fogjanak be, ellopott állatok után nyomozzanak, vagy éppen kedvenceikhez felnõni nem tudó gazdikat beszéljenek rá - sokszor igen kemény hangon - az állataiktól való megválásra, ha azok érdeke úgy kívánja.

"Mi egy állatokat szolgáló hadsereg vagyunk" - mondja Nagy Hangya, a csapat egyik vezetõje. A komoly izomerõvel és több mint nyolcvan tetoválással felfegyverzett Tetkós állatmentõk tekintélyt parancsoló méreteiknek, utcai tapasztalataiknak és bátorságuknak köszönhetõen olyan - veszélyes, netán visszataszító - munkákat is elvállalnak, amelyeket más állatvédõ csoportok habozás nélkül visszautasítanának. "A verõk sose nyerõk" hangzik a mottójuk, s minden erejükkel azon dolgoznak, hogy csoportjuk mielõbb országosan elismert állatjóléti szervezetté nõje ki magát.

A csapat a helyszíni terepszemle után szükség esetén magához veszi a bajba került állatokat, vagy továbbadja õket olyan megbízható helyi szakembereknek, akik maradéktalanul osztják "állatot ne ölj" filozófiájukat. Eddigi tevékenységük során kiváló munkakapcsolatot építettek ki a New York-i rendõrséggel és a város Állatvédelmi és Állatellenõrzési Hivatalával, valamint számos olyan nagy tapasztalattal bíró szakértõvel, állatorvossal és társszervezettel, akik és amelyek segítségükre lehetnek a csüggedt, agresszív, vagy éppen túlzottan is félénk állatok kezelésében és gyógyításában.

A Tetkós állatmentõk különösképpen szívükön viselik az orvosi beavatkozásra szoruló állatok ügyét, fõképpen, ha ivartalanításról van szó; minden tõlük telhetõt elkövetnek, hogy beteg vagy mûtét elõtt álló felkaroltjaik a lehetõ legjobb körülmények közé és a legavatottabb kezekbe kerüljenek. És akkor se haboznak, ha védenceik érdekében olyan emberekkel kell vitába szállniuk, akikkel más nem merne ujjat húzni - sõt akkor se hátrálnak meg, ha egy kórházban fekvõ férfi elvadult pitbulljai személyében éppen a megmentendõ ebek támadnak rájuk acsarkodva, széttépési szándékkal...

Kedves National Geographic Channel nézõk, a Tetkós állatmentõk címû sorozatban ismerkedjenek meg tehát New York legpuhább szívû keményfiúival! Klikk a TV csatornára!
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra