2024.04.19. - Emma

Kutya- és macskapiac Kínában, brutális video

Kutya- és macskapiac Kínában, brutális video
A világ egyik fele a kutya- és macskahús fogyasztásán háborodik fel, míg a másik fele a disznó- vagy marhahúson zúgolódik.

Úgy tûnik, Kínában a kuytahús fogyasztásának ellenzõi állnak nyerésre: hamarosan elfogadhatják azt a törvényjavaslatot, amely szerint a kutya- vagy macskahúst evõk 140 ezer forint büntetést és 15 napos elzárást kaphatnak. Az elõállító cégek pedig 300.000- 15 millió forintos büntetést kockáztatnak, írja a Chongqing Evening News.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatokat a tartás során állítólag kínozzák is, mert a fájdalominger által felszabaduló adrenalin édesíti a húst. A CNN forgatócsoportja ellátogatott egy piacra Kínában, ahol vásároltak hat dollárért kutyalábszárhúst, és járt kutyahúst felszolgáló étteremben is. Kínában évszázados hagyománya van a kutya és macskahús fogyasztásnak.

Az eb-ételek melegítõ hatásúak, egészségesek, könnyen emészthetõek - legalábbis a kínaiak szerint, de az egyre fokozódó ellenõrzések miatt az éttermek manapság inkább „illatos húsnak” nevezik ezeket az ételeket.

Nem csak a kínaiak fogyasztják szívesen ezeket az állatokat, Dél-Koreában ezek a negyedik legnépszerûbb húsfajták. A statisztikák szerint évente 8,5 ezer tonna kisállatot dolgoznak fel ételnek. Teszik ezt mindazok ellenére, hogy a kutyahús fogyasztás be van tiltva az ázsiai államban.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra