2024.04.16. - Csongor

Hajléktalanok kutyái kerültek biztonságba

Hajléktalanok kutyái kerültek biztonságba
A Máltai Szeretetszolgálat az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel régebb óta kapcsolatban van. Rendezvényeiket segítjük (elõadásokkal, kiadványokkal, egyéb támogatással), és olykor a rászorulók bajban lévõ állatainak ellátásához is segítséget adunk. A hajléktalanok a város perifériás részein "putrikban", "bunkerekben" laknak, ahol sok kutyát - macskát tartanak. A fedél nélküliek egy része józan életet él, de legtöbbje a kevéske pénzét nem a házõrzõkre, hanem italra és más szenvedélyére költi. A veszettség nélküli, férges állatok egymásra és az embertársaikra is fertõzõ veszélyt jelentenek. Az akció révén az állatok védelmet, és parazitáktól mentesítést kaptak!
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel dr. Krajcsovics László (A Szögedi Ló-és Kisállat Ambulancia üzemeltetõje) a helyszínre érve teljesítette az állat-és közegészségügyi feladatot: a fedél nélküli emberek által tartott háziállatoknak (kutyáknak és macskáknak) féreghajtó tablettákat biztosítottak, illetve kutyáknak veszettség elleni oltást adtak be. Az állatoknak törvényeknek megfelelõ hologramos jellel ellátott, egyedi sorszámú oltási könyvet is kiadtunk.

Reméljük, hogy a jövõben a hajléktalan honfitársaink kutyái által okozott harapásos esetek száma csökken, kisebb lesz a rémület, és gyorsabb lesz a gyógyulás (csökken a konfliktusuk a lakossággal, a közterület felügyelettel, a rendõrséggel, a helyi önkormányzattal, egyszóval béke lesz...).






Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra