2024.04.19. - Emma

Minden ötödik felnõtt inkább házikedvencével töltené a Valentin-napot, mint partnerével

Minden ötödik felnõtt inkább házikedvencével töltené a Valentin-napot, mint partnerével
Minden ötödik felnõtt a partnere helyett kedvenc háziállatával töltené a Valentin-napot. A megkérdezett franciák közül azonban csupán minden tizedik, a magyaroknak pedig csak nyolcada választaná ezt a lehetõséget a szerelmesek napján - állapította meg a Reuters és az Ipsos közös nemzetközi felmérése. A közvélemény-kutatás során 23 országból 24 ezer felnõttet kérdeztek meg arról, kivel töltené szívesebben a február 14-i Valentin-napot: társával vagy háziállatával. Az összes megkérdezett 21 százaléka részesítené elõnyben társként házikedvencét az emberi társhoz képest.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A felmérés szerint az életkor és a jövedelem jobban befolyásolta a választ mint a nemzetiség. A fiatal, kisebb bevételû emberek inkább választották a romantikus napra társként háziállatukat, mint partnerüket.

A 35 év alattiak 25 százaléka, a 35-54 évesek 18 százaléka, az 55 év fölöttieknek pedig csak 14 százaléka töltené házikedvencével ezt a napot. A háziállatukat választók között nagyobb arányban voltak az alacsony jövedelmûek (24 százalék), mint a magas jövedelmûek (20 százalék). A férfiak és a nõk választásában nem találtak jellemzõ különbséget a kutatók.

A felmérésben szereplõ országok közül leginkább Törökország lakosai választanák a házikedvencet Valentin-napi társnak (49 százalék), õket követik az indiaiak 41 százalékkal és a japán válaszadók 30 százalékkal.

A középmezõnyben található Kína (29 százalék), az Egyesült Államok (27 százalék), Ausztrália (25 százalék), Dél-Korea és Lengyelország (23 százalék), Olaszország (22 százalék), Csehország és Kanada (20 százalék), Spanyolország és Argentína (19 százalék), Brazília és Nagy-Britannia (18 százalék), Oroszország (17 százalék), valamint Belgium és Svédország (15 százalék).

A lista másik végén Németország, Magyarország, Hollandia, Mexikó és Franciaország lakosai rendre 14, 12, 12, 11 és 10 százalékban részesítenék elõnyben társként háziállatukat partnerükkel szemben "a szerelmesek ünnepén".
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra