2024.04.19. - Emma

Luxusbölcsõde kiskutyáknak

Luxusbölcsõde kiskutyáknak
Bölcsõdék nyíltak Moszkvában a legkisebb négylábú kedvenceknek - írta a Komszomolszkaja Pravda orosz lap a Luxuskutya (Luxurydog) címû orosz honlapot idézve.

A leírásból ítélve az embergyerekek szülei is elégedettek lennének az ilyen bánásmóddal. Kora délelõtt egy kis játszás, aztán képzés szobatisztaságra és parancsok teljesítésére. Utána ebéd, egy kis pihenés, és délután újra felszabadult játék.

adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kis rosszcsontokkal képzett kinológusok foglalkoznak, akik teljesítik az aggódó gazdik minden kívánságát. Sõt, a kutyusok minden megnyilvánulását feljegyzik egy nagy könyvbe, és a csendes pihenõ alatt telefonon tájékoztatják a gazdikat: kedvencük jól evett, megtanulta egy parancs teljesítését, és heves érzelmeket táplál egy újonnan érkezett kutyalány iránt.

A kutyáknak az eledelt többnyire a gazdik hozzák, de azoknak a bölcsiseknek, akiket házi koszttal kényeztettek el, kérésre fõznek is valamit.

Mindezen túl mód van például arra is, hogy a túlsúlyra hajlamos kicsik konditeremben edzzenek, sõt, külön fizetség ellenében az intézményhez tartozó szépségszalonban kimanikûrözik és megnyírják, vagy éppen csak megfrizírozzák a növendékeket.

A szakértõk üdvözlik a lehetõséget, mert manapság nagyon sok házi kedvenc szenved a magánytól. Ez különösen kínzó a kölyökkorban lévõ kutyusoknak, "akiknek" még sok mindent meg kell tanulniuk, miközben a gazdinak nincs ideje ilyesmire. Ettõl aztán a kutyák olyasmit csinálnak, aminek a kétlábúak egyáltalán nem örülnek: odacsinálnak a perzsaszõnyegre, vagy megrágcsálják azt, no meg a cipõket, ruhákat, bútorokat.

A valóban kiválónak tûnõ ellátás azonban nem olcsó: egy nap mintegy 12 ezer forintnak megfelelõ összegbe kerül. Így aztán nem csoda, hogy azoknak a gazdiknak a kedvencei, akik ezt megengedhetik maguknak, a nagy hidegben minimum elegánsan felöltözve, de nem ritkán nercbõl készült kezeslábasban érkeznek a bölcsibe.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra