2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kiskutyákat mentettek Nyírbátorban

Kiskutyákat mentettek Nyírbátorban
Nyírbátor - Évente számtalan esetben kérik a tûzoltók segítségét az emberek, különbözõ állatok kimentéséhez. Talán a legtöbbször bajba került kutyákhoz hívják a derék „lánglovagokat”. Így történt ez 2009. november 15-én a délelõtti órákban is. 09 óra 38 perckor érkezett bejelentés a 112-es nemzetközi segélyhívó telefonszámon a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletére arról, hogy Nyírbátorban a Pócsi út 78 szám elõtt a járda mellett kiskutyák kerültek egy 110 mm-es átmérõjû, fedetlenül hagyott szennyvízcsatorna csõbe, közülük egyet nem tudtak kimenteni a közelben lakók.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az információkat Leskovics Zoltán tûzoltó százados megyei ügyeletes azonnal továbbította a mûködési terület szerinti Nyírbátori Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságra.

A jelzés értékelését követõen Turgyán Mihály tû. hadnagy szolgálatparancsnok vezetésével a Nyírbátor I-es gépjármûfecskendõ kezdte meg a vonulást.

A nyírbátori tûzoltók néhány perc múlva a helyszínre érkeztek. A felderítés során megállapították, hogy a szûk átmérõjû csõbõl 4 kiskutyát a lakosság már kimentett, de az ötödik beszorult.

A nem mindennapi állatmentés sajnos nem járt sikerrel, mert a szerencsétlenül járt állatot a víz elsodorta, így ezúttal a tûzoltók minden igyekezete kevésnek bizonyult…

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra