2024.04.24. - György

H1N1-gyel fertõzött macskát találtak

H1N1-gyel fertõzött macskát találtak
Vírusos macskák és egyéb házi kedvencek?!

Egyesült Államok - A 13 éves állat egyik gazdájától kaphatta el a H1N1-et, mert a háztartásban élõ három ember közül kettõ influenzajellegû megbetegedésben szenvedett.

Az új típusú influenza vírusával megfertõzõdött macskát találtak az Egyesült Államokban - közölte az Amerikai Állatorvosi Szövetség szerdán. Ez az elsõ eset, hogy macskánál mutatták ki az új vírust.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A 13 éves iowai állat valószínûleg egyik gazdájától kapta el a H1N1-et, mert a háztartásban élõ három ember közül kettõ influenzajellegû megbetegedésben szenvedett - közölte a szövetség, hozzátéve: a macska felépültek, és úgy tûnik, nem adta tovább a fertõzést sem embernek, sem más állatnak.

Közismert, hogy az influenza egyes válfajait macskák, kutyák és lovak is elkaphatják, az új típusú vírust azonban eddig nem mutatták ki ilyen állatoknál.

"Mivel a lakásban tartott háziállatok egy beteg ember közvetlen közelébe kerülhetnek, veszélyeztetettek, így érdemes idõrõl-idõre ellenõrizni egészségi állapotukat" - hangsúlyozta David Schmitt, Iowa állam fõállatorvosa.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra