2021.01.23. - Zelma, Rajmund

Az állatvédõk nem kérnek a mókuspecsenyébõl

Az állatvédõk nem kérnek a mókuspecsenyébõl
Elmúltak a böjti hónapok a mókushús-imádók számára: több hónapos szünet után ismét engedélyezte a hatóság a kedves állatka fogyasztását New Jersey-ben - a New York mellett lévõ amerikai szövetségi államban ugyanis ínyencfalatnak számít. Az év elején azért tiltották be a specialitást, mert a vegyi elemzések azt jelezték, hogy túl sok ólmot és nehézfémet tartalmaz a mókusok szervezete, így az egészségre ártalmas lehet a belõlük készített pecsenye.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az amerikai környezetvédelmi hatóság azonban kedden bejelentette, hogy a tilalmat feloldják, mivel kitûnt, hogy téves volt a mókusriadó, az újabb vizsgálatok nem igazolták a korábbi elemzéseket.

New Jersey vadászati kalauza szerint a mókushús levesben, roston sütve és töltve egyaránt pompás csemege. A környezetvédelmi hivatal azonban nem ajánlja, hogy bárki hetente két alkalomnál többször fogyassza a kecses rágcsáló húsát.

Az állatvédõk hevesen tiltakoznak a szabályozás ellen, mondván a mókus eddig védett volt és szeretnék ezt az állapotot a továbbiakban is fenttartani.
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra