rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Tanácsadó Domokos

 • Share on Tumblr

  Sötét erdõ világos tisztásán élt-éldegélt kunyhójában egy bölcs, öreg nénike.Házikóján tábla
  hirdette: TANÁCSADÁS, KALÁCSADÁS MINDENNAP.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Jöttek is ám messze földrõl a nénikéhez tanácsért, de ízletes kalácsát, finom, illatos teáját is igen kedvelték.Mibõl tellett a nénikének kalácsra? Nos, bár a tanácsokért nem kért semmit, akadt, aki segítségét méltóképpen viszonozta.Nem minden föld gazos ugar, nem is minden ember fukar!
  Egyszer a nénikének el kellett utaznia testvérbátyjához.Bevette az ajtóról a táblát és így szólt Domokos nevû cicájához:
  - Most légy okos, Domokos! - ahogy a mókás mondás kiáltja.Néhány hétre el kell mennem a bátyámhoz, mert megbetegedett valamiféle köhögõs nyavalyában.Viszek neki gyógyfüveket. Távollétemben vigyázz a házra!Nyúlnak, nyestnek ne nyafogj, morgós medvét meg ne fogj! Farkas farkát meg ne húzd, a vaddisznót meg ne nyúzd! Az egérnépet viszont ne hagyd elkanászodni…
  Bólogatott minderre Domokos cica, de alighogy gazdája eltünt a fenyõk mögött, mást gondolt máris.Vette az ecsetet, festéket, új tábla került a házikó ajtajára, méghozzá veres betûkkel verselõ: TANÁCSOT IS ADOK, HA KALÁCSOT KAPOK! KALÁCS HELYETT HOZHATSZ MÁJAT, LIBACOMBOS LIBALÁBAT! HA JÖN KOLBÁSZ, HA JÖN HURKA, MEGY A TANÁCS ÚJRA-ÚJRA!
  Ilyen költõi lelkû-gyomrú volt ez a Domokos cica! Hanem a következõ napokon érkezõ emberek csalódottan távoztak: õk csak a bölcs nénike tanácsára áhítoztak, nem a cicáéra. Komoran játszadozott a cica egy képzeletbeli egérfarkincával, amikor egyszercsak lódobogás riasztotta fel álomvágyából.Hû, milyen remek lovacska ugrott ki a tisztásra, milyen délceg, diszesruhás fiatalember ugrott le a nyeregbõl! Nem volt az más, mint királyfi.Nos, ez a koronás vitéz is távozni akart, amikor megtudta, hogy nincs otthon a nénike, de a cica a lovacska elé szökkent és így nyávogott:
  - Szép királyfi, kecses ló! Cicatanács tán nem jó?! Tarisznyádból mit adhatsz?! Bölcs tanácsot itt kaphatsz! Zibi-zab és nyerítés, van itt tanács, nem kevés!
  Nevetett a királyfi és mégiscsak bement a cicával a házikóba.Tarisznyájából sajtot, kolbászt, kenyeret adott a cicának.A cica elõbb megtömte bendõjét, utána állt neki a tanácsadásnak.Ne feledjétek: többnyire jobb az a tanács, amelyet telt gyomorral adnak, mint az, amelyiket üressel!
  Arról volt szó, hogy a királyi kicseskamrát agyafúrt tolvaj dézsmálgatta.Mint jutott be oda, ahol éjjel-nappal két kardos-lándzsás-kanócospuskás õr állt az ajtó elõtt?! Manó se tudja, - avagy inkább mégiscsak valami manó?
  A cica elmosolyodott:
  - Hallott már, felséges királyfi uram, arról a felségesen egérillatú macskagyökérrõl? Nos, e
  növénybõl kellene párlatot készíteni és azzal titokban lelocsolni a kamrában minden aranyból, ezüstbõl készült drágaságot, meg egyéb értéket.Utána már nem kell oda más, mint egy hihetetlenül nagytudományú, bájosan bûvös, bûvösen bájos nyomozócica! Olyan,
  mint jómagam…
  Kapott a szón a királyfi, de nem csak a szón.A cicát is felkapta, odaültette maga mellé a nyeregbe és már nyargalt is velük a lovacska a palota felé.Elõbb, persze, a cica jól bezárta a ház ajtaját, le is lakatolta.
  Segített a cica tanácsa fülöncsípni a kincseskamra dézsmálóját? Segített bizony! A következõ napon megint eltünt egy aranykorsó, de a macskagyökér-illat nyomán a cica kiszagolta a tolvajt.Az egyik õr volt a ludas, aki titokban kulcsot csináltatott a kamrához és nemcsak õrizte, hanem lopkodott is belõle. El is nyerte méltó büntetését, a cica pedig megérdemelt jutalmát.
  Amikor a nénike hazaért, meglepetésében leesett az álla.A házikó mellett kacsalábon forgó cicalak álldogált - és ki nézegetett ki az ablakon? Nem más, mint az õ cicája, Domokos! A szép, hápogásra érdemes minipalotácskát a királyfi ajándékozta az okos cicának.Örült ennek a nénike? Büszke volt a cicájára? Nagyonis! Kinevezte segédtanácsadójának és ettõl fogva együtt hallgatták meg a vendégségbe jöttek segítségkérõ szavait.Több szem többet lát, én pedig hozzáteszem: több fül többet hall, és olykor nagyonis használ, ha ugyanazt nem csak emberész, de cicaész is megfontolja…

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mikrochipeket kapnak az orosz kutyák

  A csúcstechnológia segítségével akar rendet tenni a moszkvai kóbor kutyák világában a városi vezetés: az állatok bõrébe a legfontosabb adatokat tartalmazó mikrochipeket ültetnek.

 • Kilencven méteres zuhanást élt túl könnyû sérülésekkel egy kutya

  Kilencven méter magas szikláról zuhant a tengerbe egy kutya Nagy-Britanniában, mégis túlélte a balesetet, sõt, még csak nem is szenvedett komoly sérüléseket.

 • Elsõ ízben született Kínán kívül dél-kínai tigris

  Elsõ ízben született utódja Kínán kívül a tigrisek egy kihalás fenyegette alfajának, a dél-kínai tigrisnek (Panthera tigris amoyensis), amelybõl már csak hatvan él fogságban és harminc a vadonban. A Mentsük meg Kína tigriseit! nevû szervezet vasárnapi közleménye szerint jó egészségben, az átlagosnál nagyobb súllyal, 1,2 kilóval jött világra egy hím tigrisbébi a dél-afrikai Lahou-völgyi Rezervátumban. Az állatvédõ egyesület történelminek minõsítette az eseményt...

 • Madártávrekord: 11 ezer 700 kilométer

  Berlin - Új rekordot állított fel a kis goda: ez a madár Alaszkától Új-Zélandig csaknem 11 ezer 700 kilométert tesz meg, anélkül, hogy megállna enni, inni vagy aludni - olvasható a Die Welt címû német lap online kiadásában.

  A hosszútávrepülés eddigi - ember által kikiáltott - csúcstartója a távol-keleti póling (Numenius madagascariensis) volt, amelyik az Ausztrália és Kína közti csendes-óceáni szakaszt három-öt nap alatt teljesíti, és eközben mintegy 6500 kilométert repül.

 • Az õzek réme: ötöt ütött el - eddig

  Ötször karambolozott õzzel - eddig - egy lány az Egyesült Államokban, és szomorú jövõ vár az állatokra, mivel még csak 17 éves.

 • Örömtáncot jár a kutyus, mikor viszont látja gazdiját

  Örömtáncot jár a kutyus, mikor viszont látja gazdijátEz a tüneményes kutyus aztán igazán örült a gazdijának, mikor végre viszontláthatta. A cuki kiskutya egy állatmegőrzőben perdült táncra (de nem is akármilyenre), amikor meglátta, hogy a gazdája érte megy. A kutyus teljes örömmámorban, ugrál, táncol, hogy végre elmehet a gazdival. Őszintén fejezi ki, hogy mennyire szereti őt. A videó zenés változata pedig egyszerűen tökéletes és nem lehet betelni vele, mintha arra járná a táncot a kutyus. Közben pedig a fülei is úgy lobognak, mintha azok is együtt ropnák vele.

 • Melegszik a Tanganyika-tó

  Szinte "felforrt" az elmúlt 90 év alatt a Tanganyika-tó vize Afrikában: a világ második legnagyobb víztömegû tavának vize legalább 1500 éve nem volt ilyen meleg, a tó élõvilága veszélyben forog - hívta fel a figyelmet egy tanulmány.

 • Milyen a világ az állatok szemével?

  Barcelona - A National Geographic rögzíteni tudta, mit látnak az állatok. Az állatokra szerelt apró kamerák segítségével új távlatok nyílnak szokásaik tanulmányozásában.

  Ezeket a kamerákat már 52 faj - köztük fókák, teknõsök és macskafélék - megfigyelésére használták a folyóirat kutatói és tudósai, néhány napja pedig Belize partjaitól 600 méternyire, a tengerben 20 méter mélyen elhelyezve mûködik egy, amely felfedi a korallzátony lakóinak titkait. Az interneten keresztül a nap 24 órájában figyelemmel kísérhetõ a tenger mélye.

 • Megható kutyatörténetek

  A könyvet írta: Christina Bigley és Carol Bigley

  Magam is elolvastam a könyvet jópárszor, de még mindig nem untam
  rá. Mikor elõször olvastam, le sem tudtam tenni.

 • A kardszárnyú delfin az Északi-sarkvidék legszennyezettebb állata

  Egy kutatás arra figyelmeztet, hogy a kardszárnyú delfinek lettek az Északi-sarkvidék kémiai anyagokkal legszennyezettebb állatai.

 • Különös barátság: víziló és a kutyusok

  Különös barátság: víziló és a kutyusokHa felnő, több mint három tonnát fog nyomni a vízilóbébi, Douglas, de már újszülött korában sem volt könnyű. Nagyjából fél mázsával jöhetett a világra, s most, közel egy évesen már különösen vigyáznia kell, rá ne lépjen legkedvesebb barátaira, Mollyra és Cocóra, ami a két terriernek a biztos halált jelentené. A két kutyával a zambiai Chipembele vadasparkban ismerkedett meg még néhány hónapos korában, miután a vadonból oda szállították, azóta elválaszthatatlanok. A kéthetes Douglasre állatvédők akadtak rá az őserdőben, miután anyja születése után magára hagyta.

 • Drámai kép egy kiskutya megmentésérõl!

  Bibi, a máltai shitzu belesodródott a tengerbe. Egy bátor fiatalember megmentette õt.

  A történet Melbourne-ben, Ausztráliában történt. Nehéz volna kitalálni, hogy a 20 éves fiú mit keresett abban az erõs szélben a mólón.

  Nos Raden Soemawinata éppen elhunyt nagymamája hamvait készült elszórni a vízbe, mikor észrevette a hatalmas hullámokban szenvedõ apró állatot.

 • Évente csaknem ötezer veszélyes kutyatámadás, a hat éven aluli gyerekek a legveszélyeztetettebbek

  - Fokozatosan kell a felelõsség érzetét kialakítani a gyermekekben, egy menhelylátogatás kiváló lehetõség erre.

  Magyarországon évente csaknem ötezer veszélyes kutyaharapást regisztrálnak, melyek legnagyobb részét a 6 éves kor alatti gyermekek szenvedik el. Fokozatosan kell a felelõsség érzetét kialakítani egy kisgyermekekben, akik így nem csak egy esetleges kutyatámadástól menekülhetnek meg, de megtanulnak megfelelõen viszonyulni a négylábúakhoz.

 • Kútba dobott kiskutyákat mentettek ki a speciális mentők

  Kútba dobott kiskutyákat mentettek ki a speciális mentőkEgy járókelő bejelentés alapján érkeztek a helyszínre a rendőrök, akik értesítették a speciális mentőegységet. Hencida belterületén, a Malom utcában hétfőn délután kiskutyák sírására lett figyelmes egy járókelő. A hangok egy régóta elhagyatott, fűvel, gyommal és fahajtásokkal benőtt terület ásott kútjából jöttek, annak mélyén nyüszítettek az ebek. A kutat a nap folyamán legalább harminc ember kereste fel, a rendőrjárőr megérkezésekor is legalább húsz ember tartózkodott a kút körül, akik szerettek volna segíteni, ám a kút mélysége miatt nem tudták onnan kimenteni a kutyákat.

 • Kitépte a leopárd nyelvét az öregasszony

  Egy 73 éves kenyai nõ, aki éppen a földjén dolgozott, puszta kézzel végzett a rátámadó leopárddal, kitépve annak nyelvét.

 • Elharapta egy kislány torkát a kutya Kijevben

  Ukrajna - Meghalt egy nyolcéves kislány az Ukrán fûvárosban, mert egy német juhászkutya átharapta át a torkát. A kutya gazdáját a sokk miatt elmegyógyintézetbe kellett szállítani.

 • Kutyákkal segítik a gepárdok túlélését

  Kutya-macska barátság segít amerikai vadasparkokban és állatkertekben, hogy a gepárdok ne haljanak ki. Az ebek játszópajtásként és viselkedési mintaadóként szolgálják a macskaféle ragadozók kicsinyeinek fejlõdését.

 • Megmenekült a kis állatkert

  Leállítja a Fõvárosi Állat- és Növénykert az állatok "kitelepítésének" elõkészítését a Margitszigetrõl, mivel az ott mûködtetett kisállatkertet mégsem kell bezárni.

 • Százmillió éves fosszília - egy pók támadása megörökítve

  Megdöbbentõ és egyedülálló fosszíliát találtak meg kutatók, melyen egy pók éppen áldozatát készül elkapni - immár százmillió éve.

 • Farba lõtte a kutyája

  Farba lõtt egy férfit a kutyája Új-Zélandon. A 40 éves illetõ vadászaton volt, épp beszállt autójába, amikor kutyája bepattant a másik ülésre, amelyen egy puska hevert.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása