rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Tanácsadó Domokos

 • Share on Tumblr

  Sötét erdõ világos tisztásán élt-éldegélt kunyhójában egy bölcs, öreg nénike.Házikóján tábla
  hirdette: TANÁCSADÁS, KALÁCSADÁS MINDENNAP.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Jöttek is ám messze földrõl a nénikéhez tanácsért, de ízletes kalácsát, finom, illatos teáját is igen kedvelték.Mibõl tellett a nénikének kalácsra? Nos, bár a tanácsokért nem kért semmit, akadt, aki segítségét méltóképpen viszonozta.Nem minden föld gazos ugar, nem is minden ember fukar!
  Egyszer a nénikének el kellett utaznia testvérbátyjához.Bevette az ajtóról a táblát és így szólt Domokos nevû cicájához:
  - Most légy okos, Domokos! - ahogy a mókás mondás kiáltja.Néhány hétre el kell mennem a bátyámhoz, mert megbetegedett valamiféle köhögõs nyavalyában.Viszek neki gyógyfüveket. Távollétemben vigyázz a házra!Nyúlnak, nyestnek ne nyafogj, morgós medvét meg ne fogj! Farkas farkát meg ne húzd, a vaddisznót meg ne nyúzd! Az egérnépet viszont ne hagyd elkanászodni…
  Bólogatott minderre Domokos cica, de alighogy gazdája eltünt a fenyõk mögött, mást gondolt máris.Vette az ecsetet, festéket, új tábla került a házikó ajtajára, méghozzá veres betûkkel verselõ: TANÁCSOT IS ADOK, HA KALÁCSOT KAPOK! KALÁCS HELYETT HOZHATSZ MÁJAT, LIBACOMBOS LIBALÁBAT! HA JÖN KOLBÁSZ, HA JÖN HURKA, MEGY A TANÁCS ÚJRA-ÚJRA!
  Ilyen költõi lelkû-gyomrú volt ez a Domokos cica! Hanem a következõ napokon érkezõ emberek csalódottan távoztak: õk csak a bölcs nénike tanácsára áhítoztak, nem a cicáéra. Komoran játszadozott a cica egy képzeletbeli egérfarkincával, amikor egyszercsak lódobogás riasztotta fel álomvágyából.Hû, milyen remek lovacska ugrott ki a tisztásra, milyen délceg, diszesruhás fiatalember ugrott le a nyeregbõl! Nem volt az más, mint királyfi.Nos, ez a koronás vitéz is távozni akart, amikor megtudta, hogy nincs otthon a nénike, de a cica a lovacska elé szökkent és így nyávogott:
  - Szép királyfi, kecses ló! Cicatanács tán nem jó?! Tarisznyádból mit adhatsz?! Bölcs tanácsot itt kaphatsz! Zibi-zab és nyerítés, van itt tanács, nem kevés!
  Nevetett a királyfi és mégiscsak bement a cicával a házikóba.Tarisznyájából sajtot, kolbászt, kenyeret adott a cicának.A cica elõbb megtömte bendõjét, utána állt neki a tanácsadásnak.Ne feledjétek: többnyire jobb az a tanács, amelyet telt gyomorral adnak, mint az, amelyiket üressel!
  Arról volt szó, hogy a királyi kicseskamrát agyafúrt tolvaj dézsmálgatta.Mint jutott be oda, ahol éjjel-nappal két kardos-lándzsás-kanócospuskás õr állt az ajtó elõtt?! Manó se tudja, - avagy inkább mégiscsak valami manó?
  A cica elmosolyodott:
  - Hallott már, felséges királyfi uram, arról a felségesen egérillatú macskagyökérrõl? Nos, e
  növénybõl kellene párlatot készíteni és azzal titokban lelocsolni a kamrában minden aranyból, ezüstbõl készült drágaságot, meg egyéb értéket.Utána már nem kell oda más, mint egy hihetetlenül nagytudományú, bájosan bûvös, bûvösen bájos nyomozócica! Olyan,
  mint jómagam…
  Kapott a szón a királyfi, de nem csak a szón.A cicát is felkapta, odaültette maga mellé a nyeregbe és már nyargalt is velük a lovacska a palota felé.Elõbb, persze, a cica jól bezárta a ház ajtaját, le is lakatolta.
  Segített a cica tanácsa fülöncsípni a kincseskamra dézsmálóját? Segített bizony! A következõ napon megint eltünt egy aranykorsó, de a macskagyökér-illat nyomán a cica kiszagolta a tolvajt.Az egyik õr volt a ludas, aki titokban kulcsot csináltatott a kamrához és nemcsak õrizte, hanem lopkodott is belõle. El is nyerte méltó büntetését, a cica pedig megérdemelt jutalmát.
  Amikor a nénike hazaért, meglepetésében leesett az álla.A házikó mellett kacsalábon forgó cicalak álldogált - és ki nézegetett ki az ablakon? Nem más, mint az õ cicája, Domokos! A szép, hápogásra érdemes minipalotácskát a királyfi ajándékozta az okos cicának.Örült ennek a nénike? Büszke volt a cicájára? Nagyonis! Kinevezte segédtanácsadójának és ettõl fogva együtt hallgatták meg a vendégségbe jöttek segítségkérõ szavait.Több szem többet lát, én pedig hozzáteszem: több fül többet hall, és olykor nagyonis használ, ha ugyanazt nem csak emberész, de cicaész is megfontolja…

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Telefont is kiszimatolják a börtönõr kutyák

  Trenton (New Jersey) - Mobiltelefonokat kiszimatoló kutyákkal razziázik a hatóság New Jersey állam mind a 14 börtönében.

  Az ebek - különleges képzés után - képesek a kikapcsolt telefont is megtalálni. Október közepe óta szaglásznak, hol az egyik, hol a másik börtönben. Hogy hány telefont szedtek eddig össze, arra nem tért ki az állami fegyintézetek minisztériumának szóvivõje.

 • Kutyájával indít tévémûsort Ozzy felesége

  Sharon Osbourne kedvencével, a Minnie névre hallgató pomerániaijával látható április 18-tól az ITV csatornán.

 • Kutyákat képeznek ki Ausztriában lavinaáldozatok megmentésére

  Ötnapos intenzív program keretében kutyákat képeznek ki az ausztriai Unkenben arra, hogy képesek legyenek megtalálni és kimenteni a hó alól a hegyekbõl lezúduló lavinák áldozatait.

 • 9 napra fent ragadt a fán a macska

  Kilenc napot töltött egy macska az Egyesült Államokban egy 50 méter magas fa tetején, mert nem mert lemászni róla.

 • Mobiltelefon-keresõ kutya kezdte meg a munkát Brazíliában

  Megkezdte munkáját az elsõ, mobiltelefonok felkutatására képzett munkakutya Brazíliában.

 • Az ember csak kicsit intelligensebb a delfinnél

  Az ember intelligensebb a delfinnél, igaz, éppencsak - derült ki az atlantai Emory Egyetem kutatásából, amelyet a legnagyobb amerikai tudományos szervezet, az AAAS éves konferenciáján ismertettek San Diegóban.

 • Múzeumba kerül London bálnája

  Múzeumba kerül annak a bálnának a csontváza, amely a hét végén tett szert világhírre londoni megjelenésével.

 • Medvetámadás az állatkertben

  Állatkerti ketrecében tartózkodó medve harapta meg egy nõ kezét a szibériai Altaj hegyvidék Belojarszk településén.

 • Fogyasztó taposómalom elefántoknak

  Alaszkában taposómalmot készítettek egy állatkerti elefántnak, hogy lefogyasszák, illetve megelõzzék az alaszkai, hosszú tél alatt az állat elhízását.

 • Rendszeresen templomba jár a kutya, gazdája halála óta

  Templomba járó lett egy kutya gazdája halála után Olaszországban: amint meghallja a helyi templom harangját, már rohan is, hogy az elsõ sorban kapjon helyet.

 • Bõrével is lát az afrikai béka

  München - A tudósokat régóta foglalkoztatja, az állatok miért vadásznak szívesebben éjjel, mint nappal. A nagyvadak alvó prédáik kiszolgáltatottságát használják ki, az afrikai békáról azonban bebizonyosdott, hogy a bõrével is lát.

 • A kutyás bácsi

  A kutyás bácsiNaponta kétszer sétált el a házunk előtt, 11 éven át, minden áldott nap. Zuhogó esőben, tomboló szélben, tikkasztó nyári hőségben, szakadó hóesésben, Karácsony Szentestéjén, mindig, hiszen Mackónak kellett a mozgás. Amíg kicsi volt azért, hogy szokja a környéket, a többi kutyát, amikor öregedni kezdett azért, hogy fájós izületeit karbantartsa. Csak a Szilveszter volt kivétel, ilyenkor inkább otthon pihengettek, nehogy a kutyus megijedjen a petárdák és tüzijátékok hangos, fényes durrogásától.

 • Kapirga, a csókszerzõ

  Derék, kedves fiatalember volt Hölgyemvölgyem János, csak fura neve miatt gyermekkorában gyakran heccelték a társai, ekképpen:
  - Hölgyem! Hol van a völgyem?!

 • Vörös cicus bánata és szerencséje

  Vöröscicus nyáron született, egy romos házban. Néhány hétig szopizott, növekedett. Kinyílt a szeme, nézegetett. Inogtak a fûszálak, még belül, a se ajtaja-se ablaka ház foghíjas padlóhasadékai között is, hát játszadozott. Így tett: a bánatáig.

 • Párra talált a kerekesszékes teknõs

  Jeruzsálem - Egy kerekesszékszerû tákolmány segítségével újra mozoghat egy hátsó lábaira megbénult teknõs, sõt már egy hím is elkezdett udvarolni neki.

 • Szörfölõ egerek

  Egereket tanított meg szörfözni, avagy hullámlovagolni egy ausztrál férfi. A rágcsálók a saját testükkel arányos méretû deszkán élvezik, vagy legalábbis tûrik, hogy a víz vigye õket a part felé.

 • Krokodil miatt csúszott a vízi aerobic

  Krokodil mászott az üdülõpark medencéjébe, ezért késõbb kezdõdött a vízi aerobikóra az ausztráliai Darwin egyik külvárosában.

 • Cápát kergetett el ökölcsapásával egy ausztrál szörfös

  Szerencsés véget ért egy cápakaland Nyugat-Ausztrália partjainál: a zsákmánynak kiszemelt hullámlovas egy merész ökölcsapással menekülésre késztette a ragadozó halat.

 • Dísztárcsarabló és -adó medve

  London - Dísztárcsát szedett le egy medve Nagy-Britanniában egy szafariparkban egy autóról, majd pedig felkínálta egy "rászorulóbbnak": egy másik autósnak, akinek nem sokkal korábban lelopták az összes tárcsát kocsija kerekeirõl.

 • Megmentette kétéves gazdija életét a hős kutyus

  Megmentette kétéves gazdija életét a hős kutyusLealat, a Kenney-család kedvencét igazi hősként ünnepli Ausztrália, azután, hogy néhány nappal ezelőtt megmentette gazdái kétéves gyermekét. Az idős állat ugyanis észrevette, hogy a kisfiú, Alexander a házukhoz közeli víztározóba esik. Először megpróbálta ő a partra segíteni, majd mikor ez nem sikerült, riasztotta a szülőket. „Még fel se fogtuk igazán, mit tett értünk Leala” – mondta az apa. David Kenney elmondta azt is, ha Leala nem vezeti őket a tározóhoz, valószínűleg csak későn vették volna észre, hogy baj van. Így viszont még időben érkeztek ahhoz, hogy kimentsék a kicsit és megkezdjék az újraélesztését.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása