rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Dínomdánom Világcirkusz

 • Share on Tumblr

  Dínomdánom Teofil, a Dínomdánom Világcirkusz igazgatója, cseppet sem csodálkozott, hogy egy macska kér állást tõle.Kért már ilyet tõle krákogó krokodilus, aligbátor alligátor, borz, borzas eb, bõgõmajom, sõt még lajhár is.A cica felé bökött az ujjával:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Mit tudsz?!
  - Egeret fogni! - válaszolta magabiztosan a szép kékesszõrû cica, Bársonytalpú Barnabás.
  - Egeret?! Azt minden cica tud! - nevetett Teofil.
  - Node, nem úgy, mint én! - önérzeteskedett a cica.Én vagyok az Eleven Egérfogók Fõmestere!Egyszerre három egeret kapok el, ha annyi fut elõttem.Egyet-egyet a két elülsõ praclimmal, harmadikat hátulsó lábaimmal, mint valami csipesszel…
  Erre már felfigyelt Teofil, nagyonis.Egyet tapsolt, besietett hajadonleánya, Klárika.Kettõt tapsolt, odaugrott hozzá legényfia, Károly.A felizgatott cirkuszigazgató egyiknek sem adott narancsot, hanem csak katonás parancsot:
  - Klári, siess a faluba, kérj egereket, tedd ebbe a bádogdobozba, hozd ide! Karcsi, te ugyanezt csináld, de ezzel a másik bádogdobozzal!
  Szépséges leány volt Klárika, daliás legény Karcsi.Klári ment a fiús házakhoz.Kért egereket, kapott is a ketreces egérfogókból, - de ilyen gyönyörû leány kedvéért mit meg nem tesz egyik-másik legény? Õk is beálltak macskájuk mellé egeret fogni Klárikának.
  Karcsi a lányos házakhoz kopogtatott be, hasonló sikerrel, de neki sajátkezûleg kellett kivenni az egérfogóból a kis farkincásakat.Hiába, egyes lányok kicsit félnek az egerektõl, - mások meg nagyon!
  Hamarosan ott volt a két testvér apjuk elõtt.A bádogdobozba tett egereken kívül mindkettõvel kézikocsi is volt.Klárika ugyanis annyi mindent: csokoládébonbont, cukorsüveget, illatos üveget, mézessüteményt, könyvet, no és számtalan virágcsokrot kapott ajándékba a legényektõl.Karcsi sem vihette a hóna alatt azt a sok kolbászt, hurkát, disznósajtot, szalonnát, fonott kalácsot és más gyönyörûséget, amit a neki kedveskedõ lányoktól kapott.Teofil igazgatói szeme azonban csak a zirgõ-zörgõ bádogdobozokra szegezõdött.Ha igaz, amit ez a cica állít, abból lesz új világszám itt!
  Igaz volt.Háromszor is megismételték az egerek elengedését és Bársonytalpú Barnabás mindig el tudott fogni egyszerre hármat.Teofil ujjongott:
  - Zseniális! Fenomenális! Piramidális!
  Még aznap sonkát ebédelt a cica az igazgatóné, Dínomdánom Teofilné, egyébként erõmûvész fõasszony, saját kezébõl.Meg libamájat. Meg különleges kolbászt, amely után minden ínyenc kutat: hol mász?
  Hanem hát mégiscsak azért cirkuszigazgató valaki, hogy gondolkozzon, amíg a lovak körbejárnak a porondon.Gondolkozott is Teofil és felkiáltott:
  - Hívjátok ide báró Ráró Sándort és Bársonytalpú Barnabást!
  Báró Ráró Sándor igazi született báró volt, valamikor kastéllyal.Azidõtájt szerény ember.Késõbb viszont, miután kastélyát és minden megingatható ingóságát elveszítette a kártyán, kissé fennhordta az orrát.Mire volt oly büszke szegényen, mikor gazdagon oly serényen szerény? Nos, állatidomári tudományára, amit maga szerzett magának.Jónéhány év óta õ idomította a Dínomdánom Világcirkusz állatait és - világsikerrel.Most is nagy tisztelettel kérlelte õt Teofil:
  - Sándorkám, bárókám, öt okos egérre volna szükség! Olyanokra akiket ruhába lehet öltöztetni.Olyanokra, akik nem ijednek halálra a mi Bársonytalpú Barnabásunk bájos cicapraclijai alatt, mert tudják: okos egér úgy élhet nálunk, mint Marci Hevesen, de a butát elviszi az ördög - vagy a macska.No, szóval öt ilyen egér: Inci, Finci, Cinci, Minci, Pinci!
  Báró Ráró Sándor mit se szólt, csak rábólintott.Bársonytalpú Barnabás is rányávogott a dologra.Igy hát hamarosan öt okos egeret foghatott el: minden praclijával egyet, az ötödiket pedig a szájával, de nagyon óvatosan, nehogy megsérüljön fogaitól a kényes kisegér farkincája.A közönség tapsolt, éljenzett.Mindenki nagyon elégedett volt, azaz - majdnem mindenki.Bégetõbirkahajtó Árpád, a skót juhászkutya, aki tudott énekelni, számolni, telefonálni, kötélen táncolni és ugatóverset költeni, viszont nem.Attól félt: az õ világszámánál hamarosan nagyobb világszám lesz Barnabásé.Máskülönben kedves kutyus volt Árpád és nem is volt annyira skót, inkább csak takarékos, - de hát az az átkozott mûvészi hiúság!
  Bégetõbirkahajtó Árpád tekintete a cirkuszplakátra esett. Hûha! Bársonytalpú Barnabás neve valamicskével nagyobb betûkkel áll rajta, mint az övé! Sörény Leó, sáros ló, ez bizony cseppet sem jó!
  Aznap este a felizgatott skót juhászkutya elkeseredésében megzavarta Bársonytalpú Barnabás egeres világszámát.A kutyaugatástól megrémült egerek - Inci, Finci, Cinci, Minci, Pinci - lemenekültek a porondról és bemenekültek az egyik nézõ, az igen csinos Szalagos Évike szoknyája alá.Ott megkapaszkodtak a leány harisnyáján és függtek rajta, mint a fülönfüggõ, de azért lábonfüggõ volt mindegyikük.Évike korántsem ijedt meg annyira az egerektõl, mint hasonló esetben más leány tette volna, de azért - merõ illendõségbõl - sikított kettõt-hármat.Mikor látta, hogy a jóképû Dínomdánom Karcsi siet segítségére, hirtelen ötlettel behúnyta szemeit és félájultan a legény karjaiba hullott.A leányért aggódó Karcsi kivitte õt a sátorból.Teofil követte õket, de õ inkább - igazgatói kötelességéhez híven - az idomított egerekért aggódott.Szerencsére Évikének nem lett semmi baja, sõt hamarosan Dínomdánom Karcsi karjaiban, annak feleségeként, boldogságát is megtalálta.Az egerek is épen kerültek elõ, kárpótlásul ementáli sajtot kaptak.Sõt! A bemutatott világszám sem sérült: a közönség azt hitte, hogy Évike ájulása is a szám része /pedig az csak a legényfogás része volt!/, ezért eszeveszetten tapsolt, éljenzett.
  Teofil is gondolt egyet, amig a lovak zeneszóra körbejártak a porondon: jobb a békesség! Fogja csak meg Barnabás az öt egeret, de utána jöjjön Bégetõbirkahajtó Átrpád ugatósan, zavarja el az egereket.Azok meg hadd keressenek menedéket Dínomdánom Károlyné, született Szalagos Éva szoknyája alatt!
  A Teofil által beharangozott békesség el is jött: a cica és a kutyus nevét egyforma nagybetûkkel nyomtatták az elõadást hirdetõ falragaszra, az asszonnyá lett leány megkedvelte a csinosan felöltöztetett öt egérkét, no meg férje kedvéért is ráállt a dologra, aki egyébként artista volt a családi cirkuszvállalkozásban.
  Tudom, hogy annyiféle cirkuszt láthattok a kis- és nagyvilágban, de azért, ha a Dínomdánom Világcirkusz felétek jár, okvetlenül nézzétek meg elõadását!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A kis bulldog kergette el a két medvét

  A kis bulldog kergette el a két medvétA kaliforniai Monrovia a település azt hirdeti, hogy itt aztán igazán közel lehet az ember a természethez, sőt néha túl közel is. A videót készítő férfi azért szerelt például biztonsági kamerát a bejárati ajtó fölé, mert zavarta, hogy medvék garázdálkodnak a kertjében, és meg akarta őket figyelni. Arra viszont ő sem számított, hogy a kb. 10 kilós francia bulldogjáról készül majd felvétel, ahogy két, egyenként kb. 50 kilós medvebocsot is kikerget az udvarról. A felvételen látható bocsok barnák, de nagyon nagy valószínűséggel kaliforniai fekete medvékről van szó, a környéken ez az egyetlen medvefaj, viszont a neve ellenére vannak barna árnyalatú változatai.

 • Lelkes Miklós: A kis orangután

  Erdõnézõ Tódor író volt, két könyve közül az egyiket "Õserdei népek családi szokásai" címmel kiadta a kiadója. A kiadás ment, a bevétel nem, mivel alig-alig vettek belõle. A kiadó erre kiadta Tódor útját, aki így hát ott állt egy távoli szigeten, kiadatlan könyvével, a "Szerelmes bennszülöttek"-kel. Nem volt vele más, csak a reménytelenség, az meg nem a legalkalmasabb társ.

 • Fakókeselyût engedtek szabadon Jásziványnál

  Háromhetes hízókúra után egy fakókeselyût engedtek vissza a természetbe Jászivány térségében; a hatalmas testû dögevõ szárnyas néhány perces tétovázás után a levegõbe emelkedett, majd eltûnt alkalmi gondozói szeme elõl - tájékoztatta Fercsik Péter, a jászberényi állatkert igazgató-helyettese.

 • Alpakát tanít szörfözni

  Alpakával hullámlovagol egy perui férfi, amire még nem volt példa. A 44 éves Domingo Pianezzi korábban egy évtizedet töltött azzal, hogy kutyákat tanítgatott szörfözni, ám nem egyedül kellett az ebeknek uralni a deszkát, hanem megszokni, hogy nyugodtan üljenek annak orrán, miközben Pianezzi "kapitánykodik".

 • Sztereóban szagolnak a hangyák

  A hangyák két csápjukkal "sztereóban" képesek kiszagolni környezetüket, ami valószínûleg lényegesen megkönnyíti számukra a térbeli tájékozódást - fedezték fel német kutatók.

 • A nepáli Vöröskereszt fizetést ad egy kutyának

  Havi fizetést szavazott meg egy kutyának a nepáli Vöröskereszt.

 • Védelmet kapott a legszebb szalamandrafaj

  Fokozott védelmet kapott a világ legszebbnek tartott szalamandrafaja, az Iránban honos császári foltos gõte (Neurergus kaiseri) a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) aláíró országainak Dohában zajló tanácskozásán.

 • Az angol hadsereg medvebõr-pótlót keres

  London - Az angol hadsereg közleménye szerint megpróbálnak eleget tenni az állatvédõk kérésének, és a Buckingham-palota õreinek fejfedõjét medvebõr helyett más anyagból készítik majd el.

  A védelmi minisztérium a PETA állatvédelmi szervezet képviselõivel való találkozást követõen döntött úgy, hogy a kanadai feketemedvék bõre helyett igyekszik más kucsmaalapanyagot találni a királyi család lakhelyét õrzõ gárdistáknak - tudatta az AP hírügynökség.

 • Robotok tanulják el az állatok nyelvét

  A méhek társadalmi nyelvének titkait kutatják a Grazi Egyetem tudósai: robotok tanulják el az állatok nyelvét, hogy késõbb kívülrõl irányíthassák viselkedésüket. A Grazi Egyetem zoológiai intézetében lévõ Artificial Life Labs kutatói hatmillió euróval támogatott európai uniós projekt keretében vizsgálják az állatok társadalmi nyelvét, az úgynevezett rajintelligencia kérdéseit.

 • Naponta 50 percet tévéznek a brit kutyák

  Egy 2011 augusztusikutatás kimutatta, hogy a brit kutyák naponta mintegy ötven percen át nézik a tévét.

 • Egereket hibernáltak a kutatók - laborállatok

  Seattle - Egy természetes vegyület segítségével - amely az emberek és az állatok testében is megtalálható - amerikai kutatók képesek voltak hibernációt elõidézni. A tudóscsoport emlõsökön végzett kísérleteket, végül egereket sikerült hat órára hibernálni, majd az idõ leteltével teljesen visszaállítani életképességüket.

 • Oroszlánfóka támadt evezõsökre Új-Zéland partjainál

  Egy nyolcfõs egyetemi evezõscsapatot támadott meg edzés közben egy oroszlánfóka Új-Zéland partjainál.

 • Nyolc mázsás teve rúgta meg gazdáját, majd ráült

  Ritka halált halt a hét végén az egyesült államokbeli Floridában egy egzotikus állatokat tartó farm gazdasszonya: nyolc mázsás tevéje megrúgta, majd ráült.

 • Nagy árat fizetett az ajándék hüllõ miatt

  Jogosulatlan állattartás miatt bíróság elé állítanak egy férfit az amerikai Attleboro-ban, mert a környezetvédelmi hivatalhoz fordult, hogy segítsenek eltávolítani egy ajándékba kapott alligátort a lakásából.

 • Kutyák és gazdáik valóban hasonlítanak

  London - Az emberek meglehetõsen pontosan eltalálják, melyik gazdihoz melyik kutya tartozik, ám a hasonlóság felületes - ismertették tanulmányukat egy múlt heti konferencián brit kutatók.

 • Bálnát ölõ zacskó

  Kuala Lumpur - Bálnával végzett egy nejlonzacskó, egy madzag és egy palackkupak Malajzia partjainál.

  A csaknem 4 tonnás állat véletlenül nyelhette le "gyilkosait", amelyek eltömítették beleit. A bálna kínjában a partra úszott, ami annak a jele, hogy a végét érzi, és feladta a küzdelmet életéért. A helybéliek megpróbálták megmenteni: sikerült visszavontatniuk bárkákkal és kötelekkel a nyílt vízre, ám az állat ismét visszatért. Ekkor vizes plédekkel és locsolgatással gondozták, ám megdöglött.

 • A kutyák agressziójának fajtái

  Jó ha tudjuk, hogy a kutya miért haraphat!

 • A szürke mókusok el akarják tenni láb alól vörös fajtársaikat

  Nagy-Britannia meg akarja menteni vörös mókusait, amelyeket kipusztulással fenyegetnek az Amerikából bevándorolt és gyorsan szaporodó agresszív unokatestvéreik, a szürke mókusok.

 • Fára mászni tanítja kicsinyét a mosómedve

  Fára mászni tanítja kicsinyét a mosómedveFantasztikus pillanatokat sikerült lefilmeznie egy fotósnak. A férfi washingtoni Port Townsend-be utazott, hogy meglátogassa az édesapját, aki mesélt neki a házuk melletti fánál gyakran feltűnő mosómedve családról. A fotósnak sikerült is megörökítenie őket, ráadásul pont akkor amikor a mosómedvemama a fára mászás rejtelmeire tanította a kicsinyét. A türelmes mosómedve többször is megmutatta csemetéjének, lépésről lépésre, hogy mit is kell csinálni. A kicsi aztán néhány ügyetlen próbálkozás után végül sikeresen megoldotta az először igen nehéznek tűnő feladatot

 • Majmos, cicás történet

  Volt egy icipici erdõszéli falucska.Ott lakott Karmosharcos Zebulon, a cica, gazdájával, Kedveshegyi Kelemennel.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása