rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Három foltoska

 • Share on Tumblr

  Szabólegény cicája volt Háromfoltoska. Fehérbundájú lett volna, ha nincs hátán nyeregalakú, hasán zsemlealakú, két szeme körül pedig álarcszerû fekete folt.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Gazdája, Tûbele János, no, szabónak csak-csak, de légyvadásznak, mint az egyik csintalan nadrágcsináltató némi gúnnyal megjegyezte, kitûnõ volt.Igaz, még nem ütött agyon hét legyet egycsapásra, mint a híres mese hõse, de azért hatot egyszer már igen.
  Háromfoltoska minden nap csésze tejet, meg egy zsemlét kapott Tûbele Jánostól.E járandósága ellenére úgy döntött: egyhónapos nyaralásra megy az erdõbe.Ott, úgy vélte, több és jobb ízû lehet az egér.
  Gazdájának egyik szeme sírt, mert igen szerette a cicát, másik szeme nevetett, mert arra gondolt: egy hónapig csésze tejjel és egy zsemlével megtoldhatja saját reggelijét.Ám a cica lelkére kötötte vastag szabócérnával:
  - Ne hagyd, hogy az erdõben kibabráljon veled más állat, Háromfoltoska! Elvégre nem akármilyen macska vagy te, hanem olyan, akinek gazdája, az olló és tû mellett, a légycsapót is mesterien kezeli!
  Beköltözött Háromfoltoska az erdõbe, ott is egy tágas odúba, amelyben éppen nem volt bagoly vagy más csõrös kinézegetõ.Másnap pedig nekilátott avarzörgetésnek, egérkeresgélésnek.Egyszercsak elébe állott valami veresség. Róka volt, hegyesorrú és igen öntelt:
  - Ki vagy, te foltos állat?! Akárki vagy, folt ide, folt oda, éhes vagyok - megeszlek!
  - Nem ajánlom! - fújta ki harciasan a szavakat a cica. Elõször is: úgy kicifrázom a képed, hogy tulajdon feleséged sem ismer rád, másodszor: felfutok a fára, harmadszor: hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az pedig téged egybõl levadász!
  Azt nem tette hozzá Háromfoltoska, hogy gazdája csak légyvadász.Nem kell mindent a veresbundások orrára kötni.
  Megijedt a róka, elfutott.A cica pedig tovább kergette az egereket.Addig kergette, amíg meg nem jelent egy piszkos, szürke domb.Farkas volt.Az ordas rögvest fenyegetéssel kezdte:
  - No, te feketefoltosan fehér, akárki vagy, elõléptetlek ebédemmé!
  - Nem ajánlom! - sziszegte fogai között a cica. Elõször is: kikarmolom szemeid, kicsipkézem füleid, nem ismernek majd rád a szüleid! Másodszor: felfutok a fára. Harmadszor: hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az meg téged egybõl levadász!
  Megijedt a farkas, mert a vadász emlegetése számára olyan volt, mint rosszembernek az ördög falrafestése.Gondolta: jobb lesz odébbállni, amíg megállhat a négy lábán.Igy is tett.
  Háromfoltoska ide nézett, oda nézett, ide ugrott, oda ugrott: egerészett.Ám abba kellett hagynia.Kisebbfajta barna hegy cammogott elõ.Medve.Elõbb csak cammogott, azután brummogott, végül így brammogott:
  - Honnét jöttél, kisfülû foltosnyúl? Akárhonnan jöttél, jókor érkeztél. Éhes vagyok, bendõmbe teszlek!
  - Nem ajánlom uraságodnak! - figyelmeztette Háromfoltoska. Elõszörre orrába karmolok,
  másodszorra felfutok a fára, harmadszorra hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az meg
  uraságod egybõl levadássza! Mentse a bundáját, amíg megteheti!
  A medve, úgy látszik, nagyon éhes volt, így hát Háromfoltoska a másodszoron kezdte: felkapaszkodott a fatörzsre.A medve utánaeredt, mutogatta, hogy õ is tud fára mászni.Igen, de a cica jobban értett a kapaszkodás mesterségéhez, közben kicsit hegyesebbre karmolta át a medve tömpe orrát.Bõgött, bömbölt a nagybundás, mert minden medve kényes az orrára.A cica a fatörzsrõl az ágakra tette át székhelyét.A medve utánamászott.Ez utóbbi nem tetszett a faágnak, mondta is méltatlankodón: reccs! A cica még feljebb ugrott, tehette, de a medve a fatetõn nem akkora ugróbajnok, mint a bundás nyávogómester.Az ág bosszankodott, recsegett, végül pedig a medvével együtt lezuhant.Háromfoltoska pedig buzgón nyávogta a fatetõn:
  - Gyere gazdám, te nagy vadász! Itt egy levadászható medve!
  Megijedt a medve, gyorsan hazavánszorgott barlangjába fájós fenekét borogatni.
  Háromfoltoskát ettõl fogva senki sem zavarta meg erdei egerészésében.Amikor nyaralásából visszatért, egészségesen, mint a makk /bár egyetlen szem makkot sem evett, csak egereket/, gazdájának, Tûbele Jánosnak egyik szeme sírt, másik nevetett.Újra otthon volt szeretett cicája, de az õ reggelije soványabb lett csésze tejjel és egy zsemlével.Ez a járandóság most már ismét a cicát illette.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Húsevõ piranha került horogra egy brit tóban

  Dél-Amerikában honos húsevõ piranha akadt horogra egy brit tóban. A Londontól 113 kilométerre, délkeletre kifogott halból nem lett halászlé, miután kiderült, hogy a bot végén vergõdõ állat egy vöröshasú piranha (Pygocentrus nattereri).

 • Döglött lovak és birkák hevernek egy mélykúti birtokon

  Legutóbbi ellenõrzésük során újabb elpusztult ló és birkák tetemeit találták meg halason az állatvédõk annak a mélykúti gazdának a portáján, akit fél évvel ezelõtt hanyag állattartás miatt már figyelmeztettek egyszer.

 • Már százezren támogatják a vadászat betiltását Olaszországban

  Már százezernél is többen írták alá a vadászat betiltásáról szóló petíciót Olaszországban, többek közt az állatszeretetérõl ismert Michela Brambilla turizmusért felelõs miniszter.

 • 191 macskával élt együtt egy svéd nõ

  191 macskával osztotta meg Stockholm egyik elõvárosában lévõ otthonát egy 60 éves nõ.

 • Indiai papagájok telepedtek meg Üzbegisztánban

  Hosszú farkú indiai papagájok telepedtek meg a közép-ázsiai Üzbegisztánban. Természetvédelmi illetékesek szerint alighanem eredeti életterükben túl meleg volt már számukra a klíma.

 • Négyéves kisfiú életét mentette meg egy pitbull

  Négyéves kisfiú életét mentette meg egy pitbullChristi Smith, az elaltatása előtti utolsó pillanatban vitte haza egy menhelyről TaterTot nevű pitbull terrierjüket, valószínűleg a legjobb döntést hozva meg életében. Egy éjszaka az újdonsült családtag ugatására és szűkölésére ébredt, rémülten látta, hogy a TaterTot félőrülten szaladgál a hálószoba és a nő négyéves kisfia, Payton ágya között. Mikor Smith odarohant, azt látta, hogy a fiú eszméletlenül fekszik, alig lélegezve. Azonnal a kórházba rohantak, ahol megállapították, hogy a kisfiú vércukorszintje drasztikusan lezuhant. A kutya érzékeny szaglása érzékelte a gyermek testében lejátszódó kémiai változást.

 • Minden eddiginél régebbi dinoszaurusz embriókra bukkantak Kínában

  Minden eddiginél régebbi fosszilis dinoszaurusz-embriókra bukkantak Kínában a Torontói Egyetem kutatói. A leletegyüttes az embrionális fejlődés különböző szakaszaiban tartó egyedek maradványait tartalmazza, így a szakértőknek kiváló lehetőséget nyújt a kihalt állatok egyedfejlődésének tanulmányozására.

 • Az oroszlán rokona

  Gyorsanugró Kázmér épfogú, épkörmû, épeszû macska volt, aki nagyravágyás helyett megelégedett egérre vágyással és egérelkapással, valamint a gazdasszonytól idõnként kikunyerált tejecskével.Így volt ez sokáig, de nem örökké.Egyszer ugyanis a Máté gyerek képeskönyvébõl csudamód kiokosodott. Rájött, hogy neki, mint házimacskának, igen elõkelõ rokonai vannak, mindenekelõtt az oroszlán, az Állatok Királya, de más nagyhatalmú uraságok szintén: a tigris, a leopárdnak is nevezett párduc, a jaguár, a zsákmány után villámgyorsan futó gepárd, de többek között a puma és a hiúz is - mind “macskaféle ragadozó”. No és az õ fejbúbján látható fehér folt így talán éppen hercegi korona helye!

 • Pata-csata

  Racing Stripes
  színes magyarul beszélõ dél-afrikai-amerikai családi vígjáték (2005)
  szereplõk: Bruce Greenwood, Hayden Panettiere, Gary Bullock, Wendie Malick, M. Emmet Walsh
  rendezõ: Frederik Du Chau
  forgatókönyvíró: David Schmidt, Steven P. Wegner
  operatõr: David Eggby
  jelmeztervezõ: Jo Katsaras
  zene: Bryan Adams, Mark Isham
  játékidõ: 94 perc

 • Négyezer nyérc szökött meg egy németországi állatfarmról

  Négyezer nyérc lépett meg egy brandenburgi farmról, miután feltehetõen szélsõséges állatvédõk betörtek az üzem területére, és szabadon engedték az állatokat.

 • Leszakadó gazdik, balsorsú kedvencek Angliában

  London - Keserves jövõ vár macskák és kutyák ezreire Nagy-Britanniában, mert pénzügyi okokból bérlakásba kényszerülõ gazdáik többnyire nem tarthatják meg kedvenceiket, a háziurak zöme ugyanis nem engedélyezi a háziállatokat.

 • Nadrágjába tömte az ellopott kutyakölyköt

  Egy férfi begyömöszölt a nadrágjába egy máltai kutyakölyköt és kisétált az üzletbõl. Bár a biztonsági kamerák rögzítették az akciót, a tulajdonos csak késõbb vette észre, hogy hiányzik egy kölyök az alomból.

 • Javítóintézetben a macskát gyújtogató fiatalok

  Jogerõsen javítóintézeti nevelésre ítélte a gyõri városi bíróság 2011 júliusában azt a három fiatalkorú fiút, aki 2010-ben burgenlandi és soproni boltokból lopott, valamint halálra kínzott egy kismacskát.

 • A kutyakölykök

  Sebesen folyik egy patak
  A hatalmas hegyek alatt.
  Hordaléka hol egy nagy bot,
  Hol egy kicsi gallyat sodor.

 • Három év után került meg az elveszett kutyus

  Három év után került meg az elveszett kutyusHárom évvel ezelőtt egy nagybevásárlás során futott el a gazdája mellől Olivia, ám Patty Corbat sosem adta fel a reményt, hogy kedvence egyszer hazatér. A dél-floridai Wellington plázájánál eltűnt ebet az elmúlt évek során többen is látták a bevásárlóközpont környéken, de sehogy sem sikerült befogni a rémült állatot. Mint kiderült, Olivia – az eltűnése óta végig – a plázától mindössze 13 km-es körzetben kószálgatott, végül a benne lévő mikrochipnek köszönhetően bukkantak a nyomára. Patty az elmúlt években elszántan kereste kedvencét, plakátokkal járta folyamatosan a várost, de hiába.

 • Töttömpöttöm versikék

  NYUSZI

  Nyuszinak nagy füle van.
  Meg sok futós ügye van.
  A sok ügyhöz kel e fül, -
  vagy nagy fül sok ügyet szül?!

 • Nem csak egérfogónak tartanak macskát a magyarok

  Nem csak egérfogónak tartanak macskát a magyarok - derült ki az ELTE Etológia Tanszék és a FRISKIES közös online felmérésébõl. A megkérdezett macskatulajdonosok közül tízbõl heten egész életre szóló elkötelezõdésnek tekintik az állattartást és barátaiknál is nagyobb figyelmet szentelnek kedvencüknek.

 • Kocsmázó koala

  Kocsmába tért be egy koala Ausztráliában, nem ivott semmit, mégis hamar elaludt.

 • Elszabadult görények okozhatnak káoszt a Kanári-szigeteken

  Felelõtlen vadászok sodorták veszélybe a Kanári-szigetek állatvilágát. A tenerifei La Laguna Egyetem kutatói felfedezték, hogy elszabadult vadászgörények egyre inkább megtelepednek a vadonban, sõt szaporodnak is.

 • Már a sarki rókát is kihalás fenyegeti

  Nem csak a jegesmedvéket veszélyezteti a globális felmelegedés. A sarki jég olvadásával más állatok is a kihalás szélére sodródtak - derül ki egy amerikai természetvédelmi szervezet jelentésébõl.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása