rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Három foltoska

 • Share on Tumblr

  Szabólegény cicája volt Háromfoltoska. Fehérbundájú lett volna, ha nincs hátán nyeregalakú, hasán zsemlealakú, két szeme körül pedig álarcszerû fekete folt.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Gazdája, Tûbele János, no, szabónak csak-csak, de légyvadásznak, mint az egyik csintalan nadrágcsináltató némi gúnnyal megjegyezte, kitûnõ volt.Igaz, még nem ütött agyon hét legyet egycsapásra, mint a híres mese hõse, de azért hatot egyszer már igen.
  Háromfoltoska minden nap csésze tejet, meg egy zsemlét kapott Tûbele Jánostól.E járandósága ellenére úgy döntött: egyhónapos nyaralásra megy az erdõbe.Ott, úgy vélte, több és jobb ízû lehet az egér.
  Gazdájának egyik szeme sírt, mert igen szerette a cicát, másik szeme nevetett, mert arra gondolt: egy hónapig csésze tejjel és egy zsemlével megtoldhatja saját reggelijét.Ám a cica lelkére kötötte vastag szabócérnával:
  - Ne hagyd, hogy az erdõben kibabráljon veled más állat, Háromfoltoska! Elvégre nem akármilyen macska vagy te, hanem olyan, akinek gazdája, az olló és tû mellett, a légycsapót is mesterien kezeli!
  Beköltözött Háromfoltoska az erdõbe, ott is egy tágas odúba, amelyben éppen nem volt bagoly vagy más csõrös kinézegetõ.Másnap pedig nekilátott avarzörgetésnek, egérkeresgélésnek.Egyszercsak elébe állott valami veresség. Róka volt, hegyesorrú és igen öntelt:
  - Ki vagy, te foltos állat?! Akárki vagy, folt ide, folt oda, éhes vagyok - megeszlek!
  - Nem ajánlom! - fújta ki harciasan a szavakat a cica. Elõször is: úgy kicifrázom a képed, hogy tulajdon feleséged sem ismer rád, másodszor: felfutok a fára, harmadszor: hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az pedig téged egybõl levadász!
  Azt nem tette hozzá Háromfoltoska, hogy gazdája csak légyvadász.Nem kell mindent a veresbundások orrára kötni.
  Megijedt a róka, elfutott.A cica pedig tovább kergette az egereket.Addig kergette, amíg meg nem jelent egy piszkos, szürke domb.Farkas volt.Az ordas rögvest fenyegetéssel kezdte:
  - No, te feketefoltosan fehér, akárki vagy, elõléptetlek ebédemmé!
  - Nem ajánlom! - sziszegte fogai között a cica. Elõször is: kikarmolom szemeid, kicsipkézem füleid, nem ismernek majd rád a szüleid! Másodszor: felfutok a fára. Harmadszor: hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az meg téged egybõl levadász!
  Megijedt a farkas, mert a vadász emlegetése számára olyan volt, mint rosszembernek az ördög falrafestése.Gondolta: jobb lesz odébbállni, amíg megállhat a négy lábán.Igy is tett.
  Háromfoltoska ide nézett, oda nézett, ide ugrott, oda ugrott: egerészett.Ám abba kellett hagynia.Kisebbfajta barna hegy cammogott elõ.Medve.Elõbb csak cammogott, azután brummogott, végül így brammogott:
  - Honnét jöttél, kisfülû foltosnyúl? Akárhonnan jöttél, jókor érkeztél. Éhes vagyok, bendõmbe teszlek!
  - Nem ajánlom uraságodnak! - figyelmeztette Háromfoltoska. Elõszörre orrába karmolok,
  másodszorra felfutok a fára, harmadszorra hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az meg
  uraságod egybõl levadássza! Mentse a bundáját, amíg megteheti!
  A medve, úgy látszik, nagyon éhes volt, így hát Háromfoltoska a másodszoron kezdte: felkapaszkodott a fatörzsre.A medve utánaeredt, mutogatta, hogy õ is tud fára mászni.Igen, de a cica jobban értett a kapaszkodás mesterségéhez, közben kicsit hegyesebbre karmolta át a medve tömpe orrát.Bõgött, bömbölt a nagybundás, mert minden medve kényes az orrára.A cica a fatörzsrõl az ágakra tette át székhelyét.A medve utánamászott.Ez utóbbi nem tetszett a faágnak, mondta is méltatlankodón: reccs! A cica még feljebb ugrott, tehette, de a medve a fatetõn nem akkora ugróbajnok, mint a bundás nyávogómester.Az ág bosszankodott, recsegett, végül pedig a medvével együtt lezuhant.Háromfoltoska pedig buzgón nyávogta a fatetõn:
  - Gyere gazdám, te nagy vadász! Itt egy levadászható medve!
  Megijedt a medve, gyorsan hazavánszorgott barlangjába fájós fenekét borogatni.
  Háromfoltoskát ettõl fogva senki sem zavarta meg erdei egerészésében.Amikor nyaralásából visszatért, egészségesen, mint a makk /bár egyetlen szem makkot sem evett, csak egereket/, gazdájának, Tûbele Jánosnak egyik szeme sírt, másik nevetett.Újra otthon volt szeretett cicája, de az õ reggelije soványabb lett csésze tejjel és egy zsemlével.Ez a járandóság most már ismét a cicát illette.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Husky tépett szét egy csecsemõt Kanadában

  Egy háromhetes babát marcangolt szét egy husky a szülõk házában Kanadában.

 • Szaglásával menti a méheket a labrador kutyus

  Szaglásával menti a méheket a labrador kutyusA képen látható, Bazz névre hallgató fekete labradort méhész gazdája képezte ki arra, hogy pusztán szaglás alapján felismerjen olyan méheket fenyegető komoly betegségeket, melyeket máskülönben csak magas nagyítású mikroszkópok segítségével lehet kimutatni. Bazz orrának köszönhetően szerencsére a mikroszkópos elemzésekre nincs szükség, a kutyát azonban védőöltözékkel szükséges óvni a méhek csípéseitől. Ehhez gazdája, Josh Kennett megvarrta azt a különleges kutyaöltözetet, melyben az állat egy nagy űrhajósra hasonlít leginkább.

 • Eltûnnek az elefántok a magyar cirkuszokból

  A XXI. század állatvédelmi normáinak megfelelõen alakította át a kormány a cirkuszi állattartás szabályait, ez fõleg a cirkuszi háziállatoknak kedvez. Azért volt szükség a kormányrendelet megalkotására, mert bármilyen meglepõ, de hiába született számos, az állatok védelmérõl rendelkezõ szabály, egyik sem tér ki konkrétan a cirkuszi állatokra, így a menazsériák ellenõrzésére, és az esetleges mulasztások szankcionálására sem volt lehetõség.

 • Lócitromfûtés lesz a brit lovas tüzérségnél

  Áttér a lótrágyafûtésre a brit lovas-, szaknyelven fogatolt tüzérség. 111 lova van az alakulatnak, amely új támaszpontot kap London délkeleti részén. Ennyi ló elég trágyát ad ahhoz, hogy biotüzelõanyaggá átalakítva kielégítse a fûtés és világítás energiaszükségletét.

 • Gondozójára támadt egy farkas a kijevi állatkertben

  Rátámadt egy farkas az őt etető gondozóra az ukrán főváros, Kijev állatkertjében, miután rosszul zárta be a farkasok kifutóját. A Sztászja névre keresztelt nőstényfarkas váratlanul rárontott a gondozóra.

 • Három hónap fogház kutyakínzásért

  Három hónap fogházra ítélt a kaposvári bíróság egy asszonyt állatkínzás vétsége miatt. Az 59 éves nõ két hete a kutyáját bántalmazta a somogyi megyeszékhelyen. Az asszony az állatot élve akarta eltemetni, összekötözte és zacskót húzott a fejére, majd egy ásóval ütlegelte. A rendõrséget a szomszédok értesítették, így a gyors beavatkozásnak köszönhetõen az ebnek nem lett súlyos sérülése. Az asszonynak azonban egyelõre nem kell bevonulnia a büntetés letöltésére, azt ugyanis a bíróság egy év próbaidõre felfüggesztette. Az ítélet jogerõs.

 • 3 tucatnyi ok, amiért nem a majmoktól származunk

  A brit Noah's Ark Zoo Farm (Noé Bárkája Állatfarm) elõadása 30 olyan okot sorol fel, amiért az ember nem származhat a majmoktól. Mivel a szervezet a kreacionizmusban hisz, az elõadás nem meglepõ. Az azonban, hogy iskolás gyerekek látogatják a létesítményt, egyes oktatókat aggodalommal tölt el. A Bristol közelében mûködõ Noah's Ark Zoo Farm nemrég elnyerte az Iskolán Kívüli Oktatás Tanácsának minõségdíját.

 • Labrador pátyolgatja a beteg báránykát

  Örökbe fogadta a sebes lábú kisbárányt Larry, az elárvult fehér labrador. A nem túl összeillõ pár egy angol állatvédõ birtokán talált egymásra.

 • Állatos viccözön #2

  Várunk további "szalonképes" állatos vicceket e-mailben!

 • Újra akarta éleszteni döglött kutyáját

  Életveszélyesen megfenyegettek, leköptek és lökdöstek egy orvost a VI-VII. kerület éjszakai ügyeletén, mert nem próbálta meg újraéleszteni a rendelõbe bevitt kutyát.

 • Szarvasokat mészároltak le egy győri család tanyáján

  3 dám- és 2 gímszarvast öltek meg hétvégén Győr határában, egy család tanyáján. A patások nem vadon éltek, hanem házi kedvencek voltak. Az esetről hétfőn számolt be az állatok gazdája a Független Hírügynökségnek. Az egyéves szarvasokat tulajdonosuk szerint hurokkal fogták el, majd a karámjukban levágták.

 • Állatkínzás Sellyén

  Állatkínzás miatt eljárást indított a rendõrség egy férfi ellen, mert erõszakosan, a befogott lovakat durván ütlegelve hajtotta fogatát a Baranya megyei Sellyén – értesült a HavariaPress.

 • Nagyon aranyos: a kutyus akarta megtanítani kúszni a kisbabát

  Nagyon aranyos: a kutyus akarta megtanítani kúszni a kisbabátA kutya megmutatja a babának, hogy hogyan csinálják ezt a 'nagyok'. A felvételen láthatjuk, hogy egy baba, kinek beceneve Bear Bear hason fekszik a földön egy Jack Russell kutyus mellett. A kis kedvenc úgy gondolta, hogy ha már egymás mellett vannak, akkor tanít valamit a pici lánynak. Elkezdett kúszni, annak reményében, hogy a lány majd utánozza őt, ám nem jött össze. A kislány csak bambult és csodálattal nézte Buddy-t, a kutyust. "Mindketten imádnivalóak" - mondta az édesanya. Lehet a későbbiekben a kutyusnak még sikerül a kislánynak tanítania valamit.

 • Lelkes Miklós: A kis orangután

  Erdõnézõ Tódor író volt, két könyve közül az egyiket "Õserdei népek családi szokásai" címmel kiadta a kiadója. A kiadás ment, a bevétel nem, mivel alig-alig vettek belõle. A kiadó erre kiadta Tódor útját, aki így hát ott állt egy távoli szigeten, kiadatlan könyvével, a "Szerelmes bennszülöttek"-kel. Nem volt vele más, csak a reménytelenség, az meg nem a legalkalmasabb társ.

 • Kalapáccsal verték agyon a kölyköket

  Bíróság elé állítottak egy queenslandi házaspárt, akit azzal vádolnak, hogy hat kutyakölyköt kalapáccsal vertek agyon.

 • A Balatonon kutyát mentettek a somogyi tûzoltók

  Míg a Dráva egyik holtágán a jégrõl mentést gyakorolták a somogyi katasztrófavédõk, addig társaik a Balatonon "éles bevetésen" vettek részt, egy kutyát mentettek ki a Nyugati-övcsatornánál.

 • A legjobb állatos szelfik

  A legjobb állatos szelfikMint tették azt korábban már oly sokszor, az állatok most ismét bebizonyítják, hogy ők a világ legviccesebb és legaranyosabb fotóalanyai. A most következő fotóválogatás a legviccesebb állatos szelfikből válogat, melyek nem meglepő módon hatalmas népszerűségnek örvendenek a közösségi oldalakon. Mint láthatjuk, a kamerát kíváncsian vizslató, profin pózoló, vagy épp viccesen grimaszoló és igencsak döbbent arcot vágó fotóalanyokból sincs hiány. Míg egyes állatok kifejezetten utálják ha fényképezik őket, addig mások élnek-halnak egy új fotóért! :)

 • Szemétkedõ teknõc: véletlenül dobták a kukába

  London - Ötventonnányi szeméthalom sem lapított szét Nagy-Britanniában egy teknõcöt, amelyet gazdái nem tudományos nyomáspróbának vetettek alá, hanem véletlenül dobtak ki a kukába.

  A 30 éves Fred - ez a teknõs neve - téli álomvackot keresve bújt be a család kertjébe kitett szemeteszsákba, amelyet a família egyik tagja aztán kidobott az utcai kukába, a szemetesek pedig elvittek. A teknõs bõ 30 kilométert utazott a kukáskocsiban, a szeméttelepen pedig kidöntötték.

 • Szupermarketbe tört be hûsölni egy norvég jávorszarvas

  A kánikulában a jávorszarvasok is lehûlésre vágynak: az Oslo közelében lévõ Kongsvingerben egy bevásárlóközpont hûtõszekrényéig baktatott az erdõk királya.

 • Több órás munkával szabadítottak ki egy kútbaesett kiselefántot a vadõrök Srí Lankán

  Az állat valószínûleg élelmet keresett, amikor belecsúszott a gödörbe, ahonnan nem tudott egyedül kimászni.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása