rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Három foltoska

 • Share on Tumblr

  Szabólegény cicája volt Háromfoltoska. Fehérbundájú lett volna, ha nincs hátán nyeregalakú, hasán zsemlealakú, két szeme körül pedig álarcszerû fekete folt.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Gazdája, Tûbele János, no, szabónak csak-csak, de légyvadásznak, mint az egyik csintalan nadrágcsináltató némi gúnnyal megjegyezte, kitûnõ volt.Igaz, még nem ütött agyon hét legyet egycsapásra, mint a híres mese hõse, de azért hatot egyszer már igen.
  Háromfoltoska minden nap csésze tejet, meg egy zsemlét kapott Tûbele Jánostól.E járandósága ellenére úgy döntött: egyhónapos nyaralásra megy az erdõbe.Ott, úgy vélte, több és jobb ízû lehet az egér.
  Gazdájának egyik szeme sírt, mert igen szerette a cicát, másik szeme nevetett, mert arra gondolt: egy hónapig csésze tejjel és egy zsemlével megtoldhatja saját reggelijét.Ám a cica lelkére kötötte vastag szabócérnával:
  - Ne hagyd, hogy az erdõben kibabráljon veled más állat, Háromfoltoska! Elvégre nem akármilyen macska vagy te, hanem olyan, akinek gazdája, az olló és tû mellett, a légycsapót is mesterien kezeli!
  Beköltözött Háromfoltoska az erdõbe, ott is egy tágas odúba, amelyben éppen nem volt bagoly vagy más csõrös kinézegetõ.Másnap pedig nekilátott avarzörgetésnek, egérkeresgélésnek.Egyszercsak elébe állott valami veresség. Róka volt, hegyesorrú és igen öntelt:
  - Ki vagy, te foltos állat?! Akárki vagy, folt ide, folt oda, éhes vagyok - megeszlek!
  - Nem ajánlom! - fújta ki harciasan a szavakat a cica. Elõször is: úgy kicifrázom a képed, hogy tulajdon feleséged sem ismer rád, másodszor: felfutok a fára, harmadszor: hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az pedig téged egybõl levadász!
  Azt nem tette hozzá Háromfoltoska, hogy gazdája csak légyvadász.Nem kell mindent a veresbundások orrára kötni.
  Megijedt a róka, elfutott.A cica pedig tovább kergette az egereket.Addig kergette, amíg meg nem jelent egy piszkos, szürke domb.Farkas volt.Az ordas rögvest fenyegetéssel kezdte:
  - No, te feketefoltosan fehér, akárki vagy, elõléptetlek ebédemmé!
  - Nem ajánlom! - sziszegte fogai között a cica. Elõször is: kikarmolom szemeid, kicsipkézem füleid, nem ismernek majd rád a szüleid! Másodszor: felfutok a fára. Harmadszor: hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az meg téged egybõl levadász!
  Megijedt a farkas, mert a vadász emlegetése számára olyan volt, mint rosszembernek az ördög falrafestése.Gondolta: jobb lesz odébbállni, amíg megállhat a négy lábán.Igy is tett.
  Háromfoltoska ide nézett, oda nézett, ide ugrott, oda ugrott: egerészett.Ám abba kellett hagynia.Kisebbfajta barna hegy cammogott elõ.Medve.Elõbb csak cammogott, azután brummogott, végül így brammogott:
  - Honnét jöttél, kisfülû foltosnyúl? Akárhonnan jöttél, jókor érkeztél. Éhes vagyok, bendõmbe teszlek!
  - Nem ajánlom uraságodnak! - figyelmeztette Háromfoltoska. Elõszörre orrába karmolok,
  másodszorra felfutok a fára, harmadszorra hívom gazdám, a Nagy Vadászt, az meg
  uraságod egybõl levadássza! Mentse a bundáját, amíg megteheti!
  A medve, úgy látszik, nagyon éhes volt, így hát Háromfoltoska a másodszoron kezdte: felkapaszkodott a fatörzsre.A medve utánaeredt, mutogatta, hogy õ is tud fára mászni.Igen, de a cica jobban értett a kapaszkodás mesterségéhez, közben kicsit hegyesebbre karmolta át a medve tömpe orrát.Bõgött, bömbölt a nagybundás, mert minden medve kényes az orrára.A cica a fatörzsrõl az ágakra tette át székhelyét.A medve utánamászott.Ez utóbbi nem tetszett a faágnak, mondta is méltatlankodón: reccs! A cica még feljebb ugrott, tehette, de a medve a fatetõn nem akkora ugróbajnok, mint a bundás nyávogómester.Az ág bosszankodott, recsegett, végül pedig a medvével együtt lezuhant.Háromfoltoska pedig buzgón nyávogta a fatetõn:
  - Gyere gazdám, te nagy vadász! Itt egy levadászható medve!
  Megijedt a medve, gyorsan hazavánszorgott barlangjába fájós fenekét borogatni.
  Háromfoltoskát ettõl fogva senki sem zavarta meg erdei egerészésében.Amikor nyaralásából visszatért, egészségesen, mint a makk /bár egyetlen szem makkot sem evett, csak egereket/, gazdájának, Tûbele Jánosnak egyik szeme sírt, másik nevetett.Újra otthon volt szeretett cicája, de az õ reggelije soványabb lett csésze tejjel és egy zsemlével.Ez a járandóság most már ismét a cicát illette.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Minden eddiginél régebbi dinoszaurusz embriókra bukkantak Kínában

  Minden eddiginél régebbi fosszilis dinoszaurusz-embriókra bukkantak Kínában a Torontói Egyetem kutatói. A leletegyüttes az embrionális fejlődés különböző szakaszaiban tartó egyedek maradványait tartalmazza, így a szakértőknek kiváló lehetőséget nyújt a kihalt állatok egyedfejlődésének tanulmányozására.

 • Kétszer több végveszélyben élõ csimpánz él Sierra Leonéban

  A feltételezettnél kétszer több, egész pontosan négyezer végveszélyben lévõ nyugati-afrikai csimpánz (Pan troglodytes verus) él Sierra Leone területén - derült ki a fõvárosban, Freetownban közzétett új felmérésbõl.

 • Egészséges kutyákat és macskákat kell elpusztítani

  Minden évben megtelnek a sydney-i állatmenhely ketrecei szilveszter tájékán. Az alkalmazottaknak azonban a gazdátlan kutyák és macskák egy részét - helyhiány miatt - el kell pusztítaniuk. Nehéz idõszak ez az intézmény dolgozói számára. Karácsonykor ugyanis sok olyan állatot hoznak a menhelyre, amelyeket egy jó szándékú, ám meggondolatlan ember ajándékozott ismerõsének. Egyes gazdik azonban egyáltalán nem örülnek a váratlan meglepetésnek, és a menhelyre szállítják õket.

 • Döbbenet! A kutyák szó szerint kiszagolják a rákot!

  Hihetetlen tanulmányra bukkant a NEON csapata! Azt eddig is tudtuk, hogy az állatok rendkívül fogékonyak gazdájuk éppen aktuális testi-lelki állapotára, de azt legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egyszer õk lesznek a rákkutatás egyik mozgatórugója!

 • Egyre több a földközi-tengeri állat a melegedõ Fekete-tengerben

  A Fekete-tenger hõmérséklete emelkedõben van, és egyre több benne az olyan állatfaj, amely általában csak a Földközi tengerben található - nyilatkozta egy török tudós az Anatolia hírügynökségnek.

 • Védett kagylók miatt indult büntetõeljárás Horvátországban külföldiek ellen

  Zágráb - Védett sonkakagylókat találtak a horvát rendõrök egy olasz és egy osztrák állampolgárnál, akik ellen büntetõeljárás indul emiatt - jelentette szerdán a horvát Hina hírügynökség.

 • Húsvéti nyúlvadászat Új-Zélandon

  Rossz idõk járnak a húsvéti nyúlra Új-Zélandon, ahol Otago államban minden évben húsvéti üregi nyúlvadászatot rendeznek, hogy megelõzzék az állat túlszaporodását.

 • Önkiszolgáló kutyaápoló szalon Németországban

  Önkiszolgáló kutyaápoló szalon nyílt Németországban, de ahol a gazdák saját kezûleg csutakolhatják tisztára házikedvenceiket.

 • Görények görénye

  Megrendezték a harmadik nemzetközi görényszépségversenyt és olimpiát. Több mint 250 állat versenyzett tojásevésben, alagútkúszásban és puszilgatásban. A puszilgató verenyt megnyerõ görény egyébként olyan hosszú ideig csókolgatta a gazdáját, hogy végül a gazda fáradt el a mutatványban.

 • Az óceán növekvõ szén-dioxid szintje befolyásolja a halak agymûködését

  Az egyre növekvõ emberi szén-dioxid kibocsátás jelentõs hatással lehet a tengeri halak agyára és központi idegrendszerére, komolyan veszélyeztetve ezzel az állatok túlélési esélyeit – figyelmeztetnek kutatók.

 • 'Rasszista' kutyatenyésztõk?

  New York - Ku Klux Klan-tagoknak öltözött állatvédõk tüntettek New Yorkban a Westminster Kennels Club kutyaversenyének szabályzata miatt, amely fajtiszta kutyák tenyésztését, az állatok egészségére káros tenyésztési módokat ösztönöz.

 • Rendszeresen templomba jár a kutya, gazdája halála óta

  Templomba járó lett egy kutya gazdája halála után Olaszországban: amint meghallja a helyi templom harangját, már rohan is, hogy az elsõ sorban kapjon helyet.

 • Oxigén nélkül élõ többsejtû állatot fedeztek fel

  Felfedezték a Földközi-tengerben az elsõ többsejtû állatot, amely képes oxigén nélkül élni. A felfedezésrõl Roberto Danovaro kutató és munkatársai, az olaszországi Ancona mûszaki egyetemének tudósai számoltak be a BMC Biology címû amerikai szaklapban. Eddig a biológusok úgy gondolták, hogy a többsejtû élõlények nem képesek oxigén nélküli életre.

 • Pózoló sündisznó - kreatív fotósorozat egy süniről

  Pózoló sündisznó - kreatív fotósorozat egy sünirőlShota Tsukamoto Darcy nevű házi kedvencéről, egy sündisznóról készített fotósorozatot, ahol a kis süni vidáman pózol a kamerában. Viszont ezek a képek nem szokványosak és Darcy,a süni még pózol is – már amennyire egy sün képes erre. A fotós szerint Darcy imádja, amikor fényképezik és mindemellett nagyon nyitott, barátságos és egyáltalán nem fél az emberektől. Bizony nem látni minden nap ilyen sünikről készült képeket. Ellenben a kutyás és macskás poszterekkel úton-útfélen találkozni lehet. A süni nagyon aranyos a képeken, tündéri, ahogy "pózol".

 • Megszerelmesedett esküvõi elefánt, milliárdos kár

  Hatvanmillió forintnyi kárt okozott egy megszerelmesedett esküvõi elefánt Indiában.

 • Papagájcsempész bandát füleltek le Csehországban

  Egy nemzetközi banda tagjaként hét cseh tenyésztõ ritka papagájokat csempészett Csehországba, ötük ellen vádat is emeltek a hatóságok.

 • Kétezer egzotikus állat veszett oda egy madridi tűzvészben

  Mintegy kétezer állat, mérges kígyók, leguánok, tarantulák lelték haláluk abban a tűzben amely egy madridi ipari parkban következett be. Többségük füstmérgezés áldozata lett.

 • 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet az állatvédelmi bírságról

  Az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény 49. §-a (3) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következõket rendeli el:

 • Megható találkozás: 12 év után is emlékeztek a gorillák arra a lányra, akivel gyermekként játszottak

  Megható találkozás: 12 év után is emlékeztek a gorillák arra a lányra, akivel gyermekként játszottakSok év elteltével is emlékeztek a hatalmas gorillák arra a lányra, akit gyermekkorában ölelgettek. Tansy Aspinall több mint 20 évvel ezelőtt találkozott először Djaltával és Bimms-szel Kentben, ahol a családja egy magánállatkertet működtet. Tansy az apja, Damian Aspinall által alapított állatkertben rengeteg időt töltött együtt a gorillákkal. A most 25 éves Tansy már másfél évesen együtt játszott a fiatal gorillákkal, akik igazi jó barátai lettek. A barátok útjai azonban 12 éve elváltak egymástól, ugyanis a gorillákat szabadon engedték a gaboni esőerdőben.

 • Tigriscsapdák felszedésére indulnak kínai önkéntesek

  Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni Északkelet-Kína szibériai tigriseit az orvvadászok csapdáitól - derül ki egy helyi hírportál jelentésébõl.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása