rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Nyávogó kalózok

 • Share on Tumblr

  A három cicát Firefura Feri Bácsi nevezte el: a koromfeketét Belzebubnak, vagyis fõördögnek, a fehéret Belzének, a fekete és fehér foltokkal tarkítottat Bubnak. Mondta is neki fiacskája, Ferike:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Papa, ha Belzebubot hívjuk majd, akkor mind a három jönni fog! Nem kellene inkább más nevet adni a a fehérnek és a fekete-fehér foltokkal cicáskodónak?!

  Feri édesapja azonban úgy gondolta: ahol három cica van, ott úgyis mindig mindegyik elõrohan, bármelyiket hívják is.

  A cicák nagy becsben álltak a Firefura-családban, még akkor is, amikor ültek vagy éppen heverésztek. Ám talán egy kicsit el is kapatták õket. Így történhetett meg, hogy amikor a három cica meglátta az asztalterítõrõl kicsit lelógó kolbászt, segítettek neki a lejjebb lógásban, vagyis húzták lefelé. Fõképpen az az ördögfekete Belezebub húzta, viszont Belze és Bub sem volt angyalka, mert õk meg hamarosan felugrottak az asztalra. Egyikük a májashurkát, másikuk a véreshurkát taszigálta az asztal széle felé. Hátsó gondulatuk az volt, hogy kihúzzák ezeket elõl, a konyhaajtón át, az udvarra, és ott udvarolnak majd e disznóságoknak. Sõt, hõs cicákhoz méltóan megmentik õket attól, hogy más kebelezze be õket, arra érdemtelen!

  Firefura Bácsi felesége, Ági Néni, azonban a cicák kolbász- és hurkamentõ szándékát rossznéven vette. Rázta a seprût és így kiáltott fel:

  - Ki innen, gazfickók! Megmondtam: ha bármit elcsentek, ti húzzátok a rövidebbet!
  Elfutott a három cica, de méltatlankodott. Különösen Belzebub látta másként az eseményeket:

  - Méghogy mi húzzuk a rövidebbet?! Mi a hosszabbat húztuk, a kolbászt! Mindamellett nem bármit akartunk elcsenni, hanem kolbászt és hurkát! Tudjátok mit? Hagyjuk itt ezt a minket sértegetõ házat! Menjünk oda, ahol kolbászból van a kerítés, valamint több kolbász, mint nap! Legyünk kalózok!

  A másik két cica kérdõen nézett rá. Ám Belzebub nem titkolta hirtelen jött titkos tervét:
  - A kalózok kolbászért kalózkodnak, májashajót fosztogatnak! Láttam Ferike képeskönyvében! Kölcsönvesszük Ferike hajóját, amit születésnapjára kapott, hajózunk, kövér halakat fogdosunk ki a patakból...

  A kert alatt folyt a patak, ott volt kikötve az a gyönyörû játékhajó, amelyben tényleg elfért három cica. A cica nem szereti a vizet, node, szárazon nem megy a hajó, még akkor sem ha jó... Mit tehettek egyebet? Elkötötték a hajót, beleugrottak. Ez nagyon tetszett nekik, mármint az elkötés, meg az ugrás, az viszont már nem, hogy ingott alattuk a vizijárgány. Ám a víz máris vitte õket. Moccanni sem mertek.

  A kövér halak kifogása sem bizonyult egy idõ után egyszerûnek, talán azért, mert a patakban csak kicsi, sovány halak voltak, azok meg, kifogást sem tettek, csak gyorsan elúsztak a cicamancsok elõl. Egy béka ugyan ráugrott Belzebub fejebúbjára, de mindjárt tovább is ugrott onnan, át a túlpartra.

  Gyorsult a patak folyása, felhangzott rét, majd erdõ mentén a panaszos cicadal:

  Nyá, nyá, nyá!
  Megyünk világgá!
  Nyi-nyá-nyi!
  Ki kéne kötni!

  A kikötés egyelõre nem sikerült. Ám a remény azért feltûnt a láthatáron. Falu közeledett. Sajnos, kutyaugatással. Nem jó kikötni ott, ahol kutyaszájra-kutyatekintetre az van írva: HARAP-LAK.

  Node milyen kutyuska nézett rájuk a partról? Bub cica felkiáltott:

  - Ez nem kutya, ha kutya is! Ez a barátunk, Bodri! Terike cicája! Terike Ferike barátja, volt már nálunk többször is! Barátságos, kedves kislány! Ugasd, Bodri, Terikédnek: tégy ki három terítéket! Megjöttünk mi, cicanép, köszönteni Terikét!

  Bodri ugatott, Terike kiszaladt a házból, megismerte a cicákat, partra húzta a hajót, és boldogan kiáltotta Édesanyjának:

  - Ferike küldött születésnapomra egy hajót, három cicával! Készíts nekik csirkemájas ebédet!

  Ezalatt otthon Ferike kivallatta mamáját, megtudta a cicák csínytevését, de azt nem, hogy hová lettek a cicuskák. Ment a padlásra, fellökte a limlomládát, ment a pincébe, belenézett a káposztáshordóba, az udvaron kérdõre vonta a kecskét, de az csak mekegett...Késõbb fájdalmát még gyönyörû hajójának eltûnése is fokozta, - de mi volt az a cicák eltûnése miatti mély bánatához képest! Kereste a cicákat kiserdõben, nagyerdõben, kisréten, nagyréten... Utóbbit úgy befutkározta, hogy azon még az ott legelészõ három tarka tehén is csodálkozott. Végsõ elkeseredésében átszaladt a szomszéd faluba is. Itt már nem futott tovább, mert lihegni is kell valamikor, fõleg nagy futkározások után.

  Egyszercsak mit lát? Kislány fut feléje, akit mindig is kedvelt, aki oly készséggel megmutatta neki, hogy mi a lecke, ha õ, komolyabb dolgok miatt, az iskolában erre nem tudott figyelni. A múltkor is, amikor azt kellett eldöntenie, hogy hány darab acélgolyót ér egy tulipános díszítésû bugylibicska... Terike az!

  Terike már messzirõl kiáltotta:

  - Köszönöm, Ferike, a születésnapomra küldött hajót! Milyen kedves és ötletes vagy! A cicáiddal küldted el!

  Megörült Ferike, de még hogy! Nem árulta el, hogy a cicák az õ tudta nélkül vitték el a hajót, érezte: most már minden jóra fordul, csak egy kicsit tovább kell forgatni az eddigi mindent. Ebédnél kiderült: Terike örül a hajónak, de még jobban örült volna annak a porcelánbabának, ami Ferikééknél a padláson árválkodik...

  Jó szíve volt Ferikének, különösen, ha csak egy porcelánbabáról van szó, ami lányoknak való, fiúk kezében úgyis egykettõre eltörne...Elkérte Terike biciklijét, meg kapott egy fedeles kosarat is, abba tette a cicákat. A cicákkal és a hajóval hazakerekezett, a porcelánbabával pedig visszakerekezett Teriékhez. Hû, most ragyogott csak fel Terike szeme igazán!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Papucsot kapott a beteglábú koronásdaru

  Zöld papucsot készítettek egy deformált lábú afrikai koronásdaru fiókának gondozói, s a madár a különleges segédeszközzel már járni is tud.

 • Tevetétovázás osztrák úton

  Bécs - Tevecsorda okozott hatalmas dugót Ausztriában egy forgalmas autóúton.

  Az állatok egy cirkuszból lógtak meg és keveredtek a Döbriach melletti útra, ahol az autósoknak órákat kellett araszolniuk miattuk.

 • Lekerülhet a farkas a veszélyeztetett állatok listájáról - Elszaporodtak az ordasok

  Randy Petrich farmer már alig várja, hogy a farkas lekerüljön a veszélyeztetett fajok listájáról - hiszen birtokán, ahol egykor ritkán került a szeme elé az állat, idén õsszel szinte minden reggel friss nyomra bukkant. Csupán 12 évvel a Yellowstone Nemzeti Parkba történõ visszatelepítésük után a szövetségi hivatalnokok szerint a farkasállomány erõteljes növekedése már indokolttá teszi, hogy lekerüljön a veszélyeztetett fajok listájáról - olvasható a Times címû brit lap online kiadásában.

 • Olasz bioetikusok a kutyák genetikai módosításai ellen

  Milánó - Helyre kell állítani annak az állatnak a tiszteletét és méltóságát, amelyet az ember elsõként állított szolgálatába és hozzá a legközelebb áll - hangsúlyozták a résztvevõk az olasz állatorvosok Rómában tartott bioetikai tanácskozásán, amelyen megvitatták a genetikailag módosított kutyákkal kapcsolatos problémákat.

 • Heti 3 családi vitát vált ki a kutya?

  Hetente átlagosan háromszor kapnak hajba családtagok kutyájuk miatt Nagy-Britanniában - legalábbis ezt mutatja egy brit ölebbiztosító felmérése.

 • Világhírû komondor

  Hungaricum a világ legfurcsább 25 állata között

  Megválasztotta a világ legérdekesebb állatait az egyik leghíresebb amerikai internetes oldal. A listára felkerült 25 kiválasztott külsõjében egytõl egyig feltûnést kelt. Az õsrégi magyar kutyafajta feltehetõen loncsos bundája miatt a maláj medve és az angora nyúl mögött a harmadik helyen végzett. A hatalmas kutyákat számtalan legenda lengi körül, többek között vadságukról, vérszomjukról híresek.

 • Három foltoska

  Szabólegény cicája volt Háromfoltoska. Fehérbundájú lett volna, ha nincs hátán nyeregalakú, hasán zsemlealakú, két szeme körül pedig álarcszerû fekete folt.

 • Röhögõ patkányok - az állatok is nevetnek

  Jaak Panksepp idegtudós szerint ugyanazok az idegpályák aktívak amikor az emberek nevetnek, és amikor az állatok játszanak egymással. Panksepp úgy véli, az állatok is nevetnek, és egyes példányoknak kifejezetten jó a humorérzékük.

 • Focilabda okozta egy kétméteres harcsa vesztét

  Berlin - Focilabda okozta egy kétméteres harcsa vesztét Németországban: a hal megpróbálta lenyelni, s megfulladt.

  A német rendõrség szerint az óriás harcsára hétfõn bukkantak: egy bajorországi csatornában a víz felszínén, kék-fehér labdával a szájában, hassal felfele lebegett a víz felszínén.

  Mint Karl-Heinz Kuberlein rendõrségi szóvivõ kedden kifejtette, a hal feltehetõleg megpróbálta megenni a labdát, ám az a torkán akadt.

 • Medve támadott meg egy csipkebogyót szedő nőt

  Medve támadott meg egy csipkebogyót szedő nőtA csipkebogyót szedő fiatal hölgy csodával határos módon úszta meg szárazon a medvetámadást. Hatalmas lélekjelenlétre volt szüksége ahhoz, hogy túlélje a vérfagyasztó találkozást. Bal fülénél keresett fogást egy 25 éves csipkebogyó-szedő fiatalasszonyon egy medve Petropavlovszk-Kamcsatk város csendes-óceáni partszakaszán. A nőt sokakkal ellentétben nem bénította meg a pánikhelyzet, inkább erőt adott neki. Anasztaszija Grankina sikeresen kiverekedte magát az állat fogai közül, az újabb támadástól azonban már férje védte meg.

 • Az igazat mérgezõ tulipán

  A császár a piacon járt kíséretével. Volt ott jólnevelt elefánttól neveletlen fehér egérig, ezüstsarkantyús óriáscsizmától pici piros bársonypapucsig mindenféle vevõre váró. Öregember kiabálta fiatalos hangon:

  - Kék virágot vegyenek! Szépikék! Szép a kék! Aki most jön, vehet még!

 • Megható barátság a kétlábú csivava és a selyemtyúk között

  Megható barátság a kétlábú csivava és a selyemtyúk közöttKülönleges barátság alakult ki Penny, a selyemtyúk és Roo, a kétlábú csivava között. Mindkettejüket Alicia Williams mentette meg és vette magához. Roo-t, a kis csivavát az út szélén találták. A két lábbal született kutyát egyszerűen kidobta a tenyésztő, mivel a születési rendellenessége miatt valószínűleg nem tudta volna eladni. Penny-t, a selyemtyúkot pedig egy laboratóriumból szabadították ki, ahol kísérleteket végeztek rajta. A két állat állapota gyorsan javult, közben pedig igazi elválaszthatatlan barátok lettek. Számos aranyos kép készült róluk.

 • Bürokratáktól megmenekült mackó

  Bürokraták egy fiatal barnamedve életére törtek Csuvasföldön, de a moszkvai fõhatóság megmentette az állat életét, és megfelelõ papírokkal is ellátta a mackót, hogy többet ne zaklathassák a gazdáját.

 • Óriás disznóva nőtté ki magát a minimalac

  Óriás disznóva nőtté ki magát a minimalacHáromkilós minimalacot vett magához egy brit család, házi kedvencnek. A malacról azonban kiderült, nem minimalac. A minimalac valójában egy hétköznapi példány volt, mely négy év alatt 133 kilós disznóvá változott. A Leicesterben élő Donna Davidson kis kertjében nevelgette a Taz névre hallgató állatot, amelynek etetése egyre többe került. "Úgy adták el nekem, hogy ő egy minimalac. Kisebb volt a Jack Russel terrieremnél, és bármekkorára nőtt is, megszerettem. Ő a családunk része, sosem fogom eldobni magamtól" – jelentette ki a 46 éves gazda.

 • Árva rókakölykök Gyõrben

  Vuk nemcsak a moziban - Gyõrben az állatkertben látható az a két kis róka, amelyeket kirándulók találtak meg a város környékén.

 • Folytatódik a brutalitás: Újra divatban a rókabunda

  Nem igazán értjük, mi a jó abban, hogy valaki egy állat tetemét hordozza a nyakában, ráadásul úgy, hogy valószínûleg nincs rá égetõ szüksége, hiszen nem a kõkorban élünk. A vintage trend követõi viszont másképp vélekednek errõl, úgy gondolják, teljesen oké régen készült rókaprémeket viselni, hiszen ezért nem kellett több állatot legyilkolni, ez csak újrahasznosítás...

 • Meghívó: Repülőnap

  Az Orpheus Önkéntes Közösség a Karitáció Alapítvánnyal és a szegedi reptérrel közösen a Repülő parádéra vár több száz gyermeket. Az asztaloknál, a reptér területén egy kis környezetóra, egy kis játék várja a gyerekeket. Az ügyességi és sport program mindenki számára kellemesnek ígérkezik.

 • Újra itt a májmételykór

  A sok csapadék miatt ugyanis jelentkezhet náluk a heveny májmételykór. Pocsolyákat, sekély vizeket, valamint a nedves környezetet kedvelõ állataink, a törpe iszapcsigák az idén olyan területeken is elszaporodtak, ahol korábban nem fordultak elõ.

 • Meghívó: Civil nyílt nap

  Az Orpheus Önkéntes Közösség, a Karitáció, a Mátrix Közhasznú Alapítvány közösen Civil nyílt napot tart. A program célja, hogy a lakosság megismerje a jótékonyság fontosságát, illetve a bajban lévők érezzék, hogy a civil szervezetek élménykekel, és egyéb segítséggel tudnak hathatósan segíteni. A program részeként a résztvevők családtagjai között 1000 Mikulás csomag kerül kiosztásra. A programra érintettség esetén sok szeretettel várjuk Önt is!

 • Szomszédcsalogatással életet mentõ tacskó

  Megmentette gazdája életét egy kutya azzal, hogy átment a szomszédba segítségért és nem tágított, míg nem követték.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása