rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
  • Állatvédõ úszómester

  • Share on Tumblr

    Nem embereket cápától, hanem egy cápát az emberektõl mentett meg New Yorkban egy vízimentõ. A 39 éves brooklyni Marisu Mironescu a fürdõzõk biztonságára felügyel strandõrként a világváros üdülõszigetén, Coney Islanden. Egy nap arra lett figyelmes, hogy a parti vízben 75-100 ember egy kisebb méretû cápát kerített be.

    · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

    Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
    Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

    Mironescu elmondása szerint a fürdõzõk valósággal kínozták a 60 centis homoki cápát, volt, aki rugdosta és a fejére csapott. A vízimentõ, aki 1985 óta lát el szolgálatot a New York-i tengerparton, de még soha nem volt dolga cápával, úgy döntött megmenti az állatot.

    "Nem engedhettem, hogy bántsák szegény állatot" - idézte a bátor állatvédõt a keddi The Daily News. A vízimentõ kezébe kapta az ártalmatlan jószágot és kiúszott vele a nyílt vízre, ahol elengedte. A cápa elõször halottnak tettette magát, késõbb azonban feléledt és egy pillanat alatt eltûnt.

    Vasárnap, a munka ünnepe elõtti hét végén egy másfél méteres farkascápa megjelenése keltett riadalmat a New York-i Rockaway Beach-en, többszáz fürdõzõnek kellett órákra elhagyni a vizet. Mint kiderült, egy halott állatot vetett partra a tenger.


    Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nyitott Lovardák 2008

    A negyedik alkalommal megrendezésre kerülõ rendezvénysorozat lényege, hogy a résztvevõ lovardák elõre meghirdetett idõpontokban, elõzetes bejelentkezés után, ingyenes lovaglási lehetõséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelõen egyéb lovas és szabadidõs programokat szerveznek az odalátogatók számára.

  • A rénszarvasoknak hiányzik a biológiai órájuk

    A rénszarvasok, amellett, hogy tökéletesen alkalmazkodtak a sarkköri élethez, lemondtak biológiai órájukról is - fedezték fel brit kutatók.

  • Ruhr-vidéki vándormacska

    Potyautasként, egy autó hátsó tengelyén utazott kilométereken át egy macska a németországi Ruhr-vidéken.

  • Tiltakoznak az elevenen elégetett kutyák miatt

    Szörnyû módszerekkel pusztítják a foci Eb megrendezésére készülõ Ukrajnában a kóbor ebeket. Az akciónak már ember áldozata is van - mondta az Állatvédõrség vezetõje.

    Világszerte tiltakoznak az ukrajnai kutyamészárlások ellen. Március 31-én Budapesten, a Deák téren az Országos Állatvédõrség is demonstrál az ukrajnai események miatt.

  • Weöres Sándor: A kutya

    Ismersz-e, mondd?

    A bundám barna volt,
    fehér sáv volt a homlokomon,
    mint a lámpás a pejlovakén
    és mint az égen a Hold.
    Mozgott a fülem,
    amikor rászállt a légy.
    Mozgott az orrom,
    amikor szaglásztam a légy után.
    Emlékszel?

  • A nepáli Vöröskereszt fizetést ad egy kutyának

    Havi fizetést szavazott meg egy kutyának a nepáli Vöröskereszt.

  • Pitonmentés a wc-bõl

    Canberra - "Mikor megláttam, egy kicsit ijedt volt" - mondta a hüllõbefogó, akit azért riasztottak egy ausztráliai szállodából, mert egy tizedik emeleti vécébe befészkelte magát egy piton.

    A közel kétméteres óriáskígyó megjelenésérõl a darwini apartmanban egy helyi napilap tudósított pénteken.

  • Durván lefogyott, beteg, magára hagyott kutyus

    Durván lefogyott, beteg, magára hagyott kutyusBalástya (Csongrád megye) környékén, a tanyavilágban találták állatvédők ezt a szörnyen lesoványodott, babéziás, férges, nagyon rossz bőrben lévő kutyust. \"Sokan tárgyként kezelik a háziállataikat, mely ha megbetegszik, nem gyógyíttatják, sosem lát orvosságot. Ha elpusztul, majd lesz helyette másik... másik, teljesen ingyen.\" Sok felelőtlen állattartó - az előzőekben leírtak miatt - még az állatai táplálását sem tekinti kötelességnek. Hiába az állatvédelmi törvény, hiába bűncselekmény az állatkínzás, nincs az értelmetlen és buta tetteknek visszatartó ereje.

  • Meghívó: Civil nyílt nap

    Az Orpheus Önkéntes Közösség, a Karitáció, a Mátrix Közhasznú Alapítvány közösen Civil nyílt napot tart. A program célja, hogy a lakosság megismerje a jótékonyság fontosságát, illetve a bajban lévők érezzék, hogy a civil szervezetek élménykekel, és egyéb segítséggel tudnak hathatósan segíteni. A program részeként a résztvevők családtagjai között 1000 Mikulás csomag kerül kiosztásra. A programra érintettség esetén sok szeretettel várjuk Önt is!

  • Gumicsónak fedélzetén sütkérezett a fóka

    Nem kis feltûnést keltett az angol kikötõváros, Wells tengerpartján az a fóka, amelyik egy gazdátlan gumicsónak fedélzetén sütkérezett. Az állatot egyáltalán nem zavarta, hogy a partról fotózzzák, sõt mosolyogva nézett bele a kamerába.

  • Képriport: tömeges állathalál az árokban

    A teherautót daruval állították fel a tûzoltók.

    Fotó: Tûzoltóság (képgaléria)Pulykaszállító kamion borult az árokba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Rétközberencs közelében. A teherautó mintegy 1.700 pulykát szállított.

    Megcsúszott, majd az árokba borult egy pulykákat szállító teherautó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencs közelében.

  • Az állatvédõk nem kérnek a mókuspecsenyébõl

    Elmúltak a böjti hónapok a mókushús-imádók számára: több hónapos szünet után ismét engedélyezte a hatóság a kedves állatka fogyasztását New Jersey-ben - a New York mellett lévõ amerikai szövetségi államban ugyanis ínyencfalatnak számít. Az év elején azért tiltották be a specialitást, mert a vegyi elemzések azt jelezték, hogy túl sok ólmot és nehézfémet tartalmaz a mókusok szervezete, így az egészségre ártalmas lehet a belõlük készített pecsenye.

  • Német kutatók új szervet fedeztek fel laboratóriumi egerekben

    Legnagyobb döbbenetükre kiderült, hogy az állatoknak nem egy, hanem két csecsemõmirigyük van.

  • Lelkes Miklós: Az emberről, akinek igen nagy lábujja volt, meg a macskájáról

    Hol volt. hol nem, volt egy ember, akinek igen nagyra nőtt a nagy lábujja és úgy hívták: Nagylábujjú Balambér. Volt egy macskája is, amelyiknek viszont a termete volt nagy, de azért sokkal kisebb volt egy oroszlánnál, őt úgy hívták: Bundás Berci.

  • Nemszeretem emlékekbõl

    Tölgy volt, benne nagy lyuk.
    Az öcsém szólt: - Hagyjuk!
    Ám én belenyúltam:
    - Lehet: megbújt nyúl van?
    S talán nem tud róla:
    nincs közelben róka?
    Nyúl nem volt. Valaki
    más volt: Harap Lali.
    Harap Lali lika,
    de megharagita!

  • Börtönbe zártak egy papagájt

    Öt napot töltött börtönben egy papagáj Argentínában, kihallgatás céljából. A bíró úgy rendelkezett, hogy Pepót õrizetben kell tartani, amíg nem mondja meg, ki a valódi tulajdonosa. Két szomszéd állította ugyanis magáról, hogy övé a madár.

  • Ritka majomkölyök az Állatkertben

    Újabb kölyökkel gyarapodott az aranyhasú mangábék csapata a Fõvárosi Állat- és Növénykertben. Az igazi ritkaságnak számító, a világ csupán tíz állatkertjében látható nyugat-afrikai majomfaj az összes állatkert közül Budapesten szaporodik a legjobban.

  • Mesterséges megtermékenyítési program elefántoknak Thaiföldön

    Bangkok - A világ elsõ mélyhûtött spermából származó elefántborjának születése szeptemberben várható Thaiföldön a helyi szakemberek által kidolgozott mesterséges megtermékenyítési program keretében.

  • Saját kutyája gázolt halálra egy amerikai férfit

    Rendkívül furcsa balesetnek lett áldozata egy amerikai férfi: saját kutyája okozta halálát.

  • Medvetámadás az állatkertben

    Állatkerti ketrecében tartózkodó medve harapta meg egy nõ kezét a szibériai Altaj hegyvidék Belojarszk településén.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása