2021.01.27. - Angelika

Négylábú metrórendõrök Madridban

Graffitiseket és tolvajokat kívánnak elcsípni azokkal az új rendõrökkel, akik hétvége óta szolgálnak Madrid metróiban: 24 német- és belgajuhász vigyázza ezentúl a rendet.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Bár a madridi metrón kizárólag vakok számára volt eddig engedélyezett kutyák szállítása, az önkormányzat most mégis kivételt tesz. Zöld utat kaptak a városi közbiztonság új alkalmazottai, akik a metrórendõrség kísérõivé szegõdtek. Egyelõre két hónapos próbaidõre, kísérleti jelleggel vezetik be a kutyás szolgálatot, melyet Barcelonában és Bilbaóban már sikerrel alkalmaztak.

A cél a vandál cselekedetek csökkentése, a graffiti rajzok megelõzése, melyek rongálják a metró kinézetét, s jelentõs pluszköltséget jelentenek az önkormányzatnak. 57 állomáson kívánják ezt a szolgáltatást üzemeltetni, s nem csak megelõzésre, de esti és csomagmegõrzõs járõrözésekre is használják majd a kutyákat. Az õrök öt hetes kiképzést kapnak, hogy tudjanak bánni a jószágokkal, s mindig ugyanazzal a kutyával járnak majd a hatékonyabb munka érdekében.
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra