2021.01.23. - Zelma, Rajmund

Bûnüldözésimánia-hiány miatt nyugdíjazott rendõrkutya

Buster, a kétéves német juhász 14 hetes kiképzési kurzusának elején még jó tanulónak bizonyult, ígéretes növendéknek tûnt, de idõvel márt nem nagyon igyekezett. Az igazi gondok azonban akkor mutatkoztak meg, amikor munkára fogták: vagy egyáltalán nem érdekelték a bûnözõk, vagy barátkozni kezdett velük, sõt, akadt olyan, akibe egyenesen "beleszeretett". Utóbbi eset éjszaka történt, egy családi ház kertjében a bokrokban bújt el a körözött személy.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rendõr utána eresztette Bustert, hogy keresse meg, ám hiába várakozott, a kutya nem jelzett semmit, még suttogva sem vakkantott. Erre nem csak a bûnözõt, még a kutyáját is kereshette a rendõr. Szerencséje volt, mert együtt találta mindkettõt: a kutya testi szerelemvágytól tüzelten karolta át a bûnözõ lábát és ritmikus, párzó mozdulatokkal "masszírozta".

Egy másik esetben elkezdett ugyan az eb egy bûnözõ után rohanni, ám félúton elunta a dolgot, és leheveredett - pedig még tartott a munkaideje.

"Egyszerûen nem tudtunk vele mit csinálni, moccanni sem volt hajlandó" - panaszkodott a sajtónak David Stephenson, Buster járõrtársa.

A kutyák általában utálják a részegeket, Buster azonban õket is szerette. Támolyoghatott bárki üvöltve nótázón az utcán, a rendõrkutya barátian csak a farkát csóválta neki és elfogadott mindent tõle, még a sült krumplit is. Jelenlétével így aztán nem hogy elrettentette a randalírozókat, hanem még ki is röhögtette a rendõrséget.

"Semmilyen eltökéltség nincs benne hivatása iránt" - mondta Stephenson hozzátéve, hogy amúgy nagyon kedves kutya. Buster így aztán fél év nemszolgálat után nyugállományba, egy sheffieldi családhoz került. Új gazdái vélhetõen nem számítanak rá házõrzõként.

(MTI-Panoráma)
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra