2024.04.23. - Béla

Hős kutyus: megmentette a cukorbeteg kisfiú életét

Hős kutyus: megmentette a cukorbeteg kisfiú életét
Hős kutyus: megmentette a cukorbeteg kisfiú életétA súlyosan cukorbeteg gyerek szülei arra ébredtek, hogy Clover a kutyájuk az éjszaka közepén berohan a hálószobájukba és mancsával üti a takarót. Felriadva rögtön kisfiukhoz siettek, Clover ugyanis a gyerek ágya mellett alszik, és oda is sietett vissza az "ébresztő" után. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyereket borzasztó állapotban találták, a vércukor szintje bőven a kritikus szint alá esett, nem bírt mozdulni, szeme felakadt, verte a víz. Azonnal beadták neki a gyógyszerét, és már rohantak is vele a kórházba.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Az éjszaka közepén valamelyikünk mindig felkel, hogy megnézzük, River jól van-e" - mondta el Bethany. "Ma én voltam a soros, de még egy óra volt a szokásos ellenőrzésig, addigra már meghalt volna a kisfiam" - tette hozzá a könnyek közt az édesanya. A megfelelő orvosi segítséggel szerencsére a fiú hamarosan jobban lett, már ismét otthon van szüleivel, és persze Cloverrel, aki nem tágít mellőle.

Az Egyesült Államokban, Oklahomában dolgozó Taylor, Clover oktatója elmondta, hogy a kutyák hamar kiszagolják a kémiai változásokat, amelyeket egy beteg bőre bocsájt ki. A tudósok még nem tudják, hogy mi is ez pontosan, de a kutyák az orrukra és nem a tudósokra figyelnek. "Ez egy nagyon speciális műszer. Egy ember kiszagolja, hogy a szomszédban sütit sütnek. A kutya kiszagolja, hogy mik az összetevői" - magyarázta a kutyatréner.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra