2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Pótmamájukként szeretik az elefántbébik az őket megmentő lányt

Pótmamájukként szeretik az elefántbébik az őket megmentő lányt
Pótmamájukként szeretik az elefántbébik az őket megmentő lánytÉlelem mellett szeretetre is vágynak az Afrikában elárvult elefántbébik. Rachel Murton meg is adja nekik, de arra is vigyáznia kell, hogy eközben a kétszáz kilós ormányos óvodások össze ne nyomják. Az orvvadászok Afrikában a mai napig válogatás nélkül gyilkolják az elefántokat. Rengeteg kilőtt tehén után marad árva elefántbébi. A kicsikre a természetben a biztos halál vár. Egy angol lány, Rachel Murton az elefántkölykök megmentésére tette fel az életét. A szerencsétlen sorsú kis or­mányosokat hosszas táplálás és tanítás után vezeti vissza természetes környezetükbe.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A bio­ló­gusdiplomával rendelkező gondozó 2008-ban nyitotta meg Zambiában a világ első és ez idáig egyetlen elefántóvodáját. Rachael szerint ezek a súlyos traumát átélt állatok rengeteg törődést és türelmet igényelnek, és persze napi huszonnégy órás felügyeletet.


– Sosem gondolok arra, hogy ez a munka milyen nehéz, mert minden percét szeretem – nyilatkozta a lány, majd így folytatta: – Sokszor persze veszélyes is, főleg amikor egyszerre négy „baba” rohan felém reggelente. Én vagyok a pótmamájuk, és mindegyikük első akar lenni az ölelésben. Ezek az állatok pár hónapos korukban már kétszáz kilót nyomnak, szóval nagyon óvatosan kell mozognom a környezetükben, nehogy bajom essen a nagy szeretetben, amit mindenáron ki akarnak mutatni.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra