2024.03.29. - Auguszta

Így menekült meg a krokodiltól az impala

Így menekült meg a krokodiltól az impala
Így menekült meg a krokodiltól az impalaMa nem lett belőlük ebéd, de nem biztos, hogy a holnapjuk is ilyen szerencsés lesz. Lélegzet­elállító fényképsorozatban mutatja be egy amatőr fotós, hogy a szavannán milyen vékony a határ élet és halál között. Elképesztő képkockákat készített Rob Brooks amatőr fotós Zambiában, a South Luangwa National Park egyik itatójánál. A hatvannégy éves természetbúvár, aki mindössze néhány méterre helyezkedett el az eseményektől, azt a pillanatot örökítette meg, amelyen egy impala élete múlt: amikor a másodperc tört része alatt elugrott egy borotvaéles fogazatú krokodil összecsapódó állkapcsa elől.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A fotósorozaton először békésen ivó impalákat látunk, aztán megjelenik a közel négyméteres ragadozó. Szinte észrevétlenül siklik a vízen, majd váratlanul ráveti magát az egyik impalára, de a harapást pár milliméterrel elvéti, mert a prédának kiszemelt állat hatalmas szökkenéssel megelőzi.


– Hihetetlenül érdekes jelenet volt. Az impala hátán madarak üldögéltek, de ők sem észlelték a közelgő veszélyt. A közelben ivó elefánt viszont felfedezte a vízben sikló krokodilt, és megpróbálta elterelni az impalákat a víztől, ám azok nem figyeltek rá. Szerencsére elég éberek és gyorsak voltak a kellő pillanatban
– mesélte a fotós.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra