2024.03.19. - József, Bánk

Hosszúorrú csikóhalak születtek Nyíregyházán

Hosszúorrú csikóhalak születtek Nyíregyházán
Hosszúorrú csikóhalak születtek NyíregyházánHosszúorrú csikóhalak (Hippocampus reidi) keltek ki a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumában. A leginkább sakkfigurára emlékeztető állatok 3-4 mm-esen látták meg a napvilágot, s most 4 hónaposan már nagyságuk elérte a 4 cm-t. A szülőállatok a bécsi Tengerek Házából (HAUS des MEERES – Aqua Terra Zoo) érkeztek 2012-ben egy tenyésztési program keretében. Mint minden csikóhal fajnál, ez esetben is igazi apás szülésről beszélhettünk, hiszen az utódok a hím állat költőtasakjában fejlődtek ki. A szaporodás során a nőstény tojócsövével ide helyezte be az érett ikrákat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Bár a szigorúan védett faj szaporítása sem egyszerű, hiszen rendkívül érzékenyek mind a környezetükre, mind a táplálékra, az igazi kihívást az újszülöttek etetése jelentette, hiszen az aprócska, de annál falánkabb állatok, élő eleséget esznek. Eleinte mikroszkópikus nagyságú kerekesférgeket keltettek ki az Ócenárium gondozói a szülőktől elválasztott ivadékoknak, s jelenleg is életkoruknak s nagyságuknak megfelelő élő, tápanyagban és vitaminokban gazdag táplálékot kapnak.

Mivel nem képesek a gyors helyváltoztatásra, mind a fiatal mind a kifejlett egyedekre jellemző a színváltoztatás s a rejtőzködés. Nagyon szeretik azokat a helyeket, ahol nem csak elbújni, de kapaszkodni is tudnak farkukkal, így a Nyíregyházi Állatparkban is általában a korallok között figyelhetjük meg őket.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra