2024.04.18. - Andrea, Ilma

Vizslavíkend: négylábúak kórzóztak a belvárosában

Vizslavíkend: négylábúak kórzóztak a belvárosában
Vizslavíkend: négylábúak kórzóztak a belvárosábanA szombati városi sétán - amelynek nem titkolt szándéka, hogy népszerűsítse a magyar fajtát - a legfiatalabb négylábú négy hónapos volt. Mihály csak ennyit mondott kutyáinak: „Betti! Fanni! Vezessétek magatokat! „ És ők vezették. Póráz nélkül a gazda tempójában haladtak, annak lába mellett. De nem csak ők sétáltak végig szombaton délután a Kárász utcán, húsz másik vizsla is fegyelmezetten kutyagolt Szeged főutcáján, ahová az Újszegedi Partfürdőről lovas kocsival érkezett az első szegedi vizslavíkend csapata.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az ebeknek nem volt ellenükre, hogy gazdáik büszkeségére, mutogassák magukat az érdeklődő tekinteteknek, pózoljanak a fényképezőgépek előtt. A gyerekek is megsimogathatták őket, hisz a vizsla, legyen az magyar, német, drót vagy sima szőrű, szereti a gyerekeket. Tulajdonképpen univerzális fajta: azon túl, hogy kivételes családi kedvenc, kitűnő munka- és vadászkutya.

Kollár Mihály, Betti és Fanni gazdája, a Tisza-parti vizslatalálkozó koordinátora elmondta, hogy a szombati városi séta és a lovas kocsikázás meglepetés volt az ország különböző pontjáról érkező résztvevőknek, csak úgy, mint pénteken a hajókirándulás. A kutyás társaságnak egyik este bográcsban főtt a szegedi halászlé, és a pálinka is előkerült a batyuból - Redenczki Attila a rendezvény főszervezője és házigazdája, illetve hat éves magyar vizslája, Nala jó vendéglátónak bizonyult.
A három nap alatt rengeteget túráztak, a Maros parton jártak, illetve ma legyalogolnak a Tiszaszigeti Mélypont Emlékhelyhez. A programhoz még több környékbeli vizslatulajdonos csatlakozott. Az ilyenkor befolyt regisztrációs díjjak összegét vizslamentésre és beteg állatok gyógyítására fordítják.
A szombati városi sétán - amelynek nem titkolt szándéka, hogy népszerűsítse a magyar fajtát - a legfiatalabb négylábú négy hónapos volt. - Süti úgy elfáradt a mai túrán, hogy ölben kellett hazavinni – meséli gazdája Dóbé Zsolt, aki nagyon fontosnak tartja, hogy Süti sokat játsszon fajtársaival, ezáltal is szocializálódjon, és beilleszkedjenek a vizslás társadalomba, amelynek tagjai nagyon nyitottak, hisz tiszteletbeli tagokat is maguk közé fogadnak. Úgy, mint a legmesszebbről, Fótról érkező Iványi Hajnalkát és kutyáit. Buborék labrador, Kókusz pedig westie. Ennek ellenére ők is rendszeres résztvevői a vizslatúráknak, ahol egyre több barátot szereznek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra