2024.04.19. - Emma

Vipera mart meg egy 29 éves nőt

Vipera mart meg egy 29 éves nőt
Vipera mart meg egy 29 éves nőtA 29 éves nő még most is lábadozik a kígyómarás következtében. Az eset Lanceshire-ben történt, amikor Sarah szabadjára engedte német juhászát, letelepedett a fűbe, és egyszer csak az egyik hüvelykujján heves fájdalmat érzett. A kígyó ugyanis ekkor fecskendezte bele a halálos mérget. A karja azonnal háromszorosára dagadt, és légzési nehézségei lettek, a kórházba szállítás közben pedig allergiás sokkot is kapott. Ráadásul a kórházban nem volt ellenszérum, máshonnan kellett hozatni azt, de még idejében be tudták szerezni, hogy megmentsék Sarah-t.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A nő elhatározta, hogy többé nem megy oda, ahol a kígyómarás történt és felszólította a terület gazdáját, hogy helyezze ki a kígyóveszély táblát. Sarah azelőtt megjárta Amazónia dzsungelét, Perut, Mozambikot és Thaiföldet is anélkül, hogy bármi baja esett volna. Pedig voltak ott halálos rágcsálók, mérges békák, tarantulák, óriás rovarok is. Sőt még egy óriáskígyóval a nyakában is lefényképeztette magát.

Még mindig nem tudom elhinni, hogy azok után, hogy a világ számos veszélyes helyén voltam – mégis itthon kerültem halálos veszélybe – mondta a nő. Mivel az egész marás egy injekcióhoz hasonlított, először még azt is hitte, hogy csak egy vízisikló marta meg és készített pár képet. Amikor azonban dagadni kezdett, rájött hogy vipera volt ami megtámadta. Így már a 911-et kellett hívnia, hogy segítséget kérjen.

A kórházban pedig az orvosok és a nővérek először nem tudták mit kezdjenek vele, még egy méreg szakértőt is hívtak. Végül az Egészségügyi Minisztérium készletéből tudták beszerezni az egyébként Zágrábból származó ellenanyagot. A vipera mérge ugyanis olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek megtámadják az ereket és kilyukasztva súlyos belső vérzést okoznak a szervezetben. Ez halálhoz vezethet. Angliában évente 100 kígyótámadás történik, de ebből ritka a halálos. Az elmúlt száz évben 14-en haltak meg kígyómarás miatt.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra