2024.03.29. - Auguszta

Etetik és melegítik a gólyákat Ukrajnában

Megérkeztek a gólyák Ukrajnába, de a madarak nem tudtak a rendkívüli és váratlanul érkezõ hóviharról, ezért állatvédõk gyûjtik be õket, etetik és felmelegítik a szárnyasokat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében negyven gólyának nyújtottak segítséget a hatóságok. A szokásosan tavasszal délrõl visszaérkezõ gólyák ugyanis a rendkívüli idõjárási viszonyok, a fagyok miatt éheznek és fáznak. A madarak etetésérõl a helyi katasztrófavédelem szakemberei gondoskodnak, a fagyási sérülést szenvedett gólyákat pedig állatmenhelyekre, illetve egy közeli vadasparkba szállították.

Kijev környékén fõként gólyák és darvak vannak életveszélyben. A Kijev és Harkiv közti autópálya mentén számos fagyoskodó gólyát láttak az állatvédõk. A madarak a hóval borított fák tetején gubbasztottak.

Januárban a katasztrófavédelem a dél-ukrajnai Szevasztopol lakosságát kérte arra, hogy etessék az ott telelõ fiatal hattyúkat. A szárnyasok ugyanis még nem képesek tovább repülni, viszont a szokatlan hideg miatt veszélyben az életük.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra