2024.04.18. - Andrea, Ilma

Utóda született a Barcelonába költözött magyar gorillának

Büszkék lehetnek a Fõvárosi Növény- és Állatkert gorilláinak gondozói, hiszen apa lett Ebobo, a Budapesten 2000. januárjában született gorillahím.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ebobo egy spanyol gorillaszépség fejét csavarta el. A felnõttkorba lépett hím tavaly júniusban költözött Barcelonába, mindenki örömére, hiszen egy egész hárem várta. A fiatal gorillahím pedig alig rendezkedett be új, komfortos otthonába máris szemet vetett az egyik nõstényre.

Batanga, az egyik barcelonai gorillahölgy nem tudott ellenállni vonzerejének. Közös utódjuk, az életerõs, 2,1 kilós gorilla kislány szeptember elsején jött a világra, gondozói Ngumbi névre keresztelték.

Batanga nagyapja a nevezetes Copito, azaz Hópehely volt, aki hírnevét annak köszönhette, hogy õ volt a világ egyedüli fehér gorillája. 37 éven át a Barcelonai Állatkert világszerte ismert látványosságának számított. 2003-as halálakor Pepe Manteca katalán csillagász az egyik általa felfedezett aszteroidát 95962 Copito néven jelentette be. Ngumbi egyébként az elsõ dédunokája Copitonak, ám Ebobob ügybuzgóságát látva, nem az utolsó.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra