rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Rajzos üzenetekkel a klímaváltozás ellen

 • Share on Tumblr

  Klíma-korzó

  November végén a világ kormányai Kanadában hivatalos tárgyalásokat kezdenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemrõl. A Magyar Természetvédõk Szövetsége (MTVSZ) a Föld Barátai Európa Klíma-korzó kampánya keretében festett és szöveges üzenetekkel szeretné cselekvésre sarkallani a tárgyaló delegációkat.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Éghajlatunkat katasztrofális változások fenyegetik, mert túl sok energiát használunk és pazarlunk el, üvegházhatású gázokkal szennyezve a légkört, melyek bolygónk felmelegedését okozzák. A „Klíma-korzó” hazai kampányának (részleteket lásd a www.mtvsz.hu honlapon) szervezõi eddig a kapolcsi fesztiválon, valamint a Sziget Fesztiválon gyûjtötték a 40x40 cm-es fa "járólapokra" festett, írt üzeneteket, melyekbõl majd a montreáli ENSZ klímakonferencia idején egy hatalmas sétányt (Klíma-korzót) fognak felépíteni a konferenciaközpont közelében. A tervek szerint az Európa-szerte összegyûjtött "járólapokat" október közepén Luxemburgban is közszemlére bocsájtják az EU környezetvédelmi minisztereinek találkozójakor.

  Követelj valódi lépéseket!

  Európa minden részérõl emberek ezrei küldenek üzenetet Montrealba.
  Járulj hozzá Te is saját üzeneteddel: mondandódat fesd/írd fel egy járólapra!

  Lehetõség van az utcai akcióktól függetlenül is gyûjteni az üzeneteket. Aki vállalja, hogy saját baráti körében, szervezetében vagy iskolai csoportokban összegyûjt néhány tucat festett vagy szöveges, éghajlatváltozással kapcsolatos üzenetet, azok számára - elõzetes egyeztetés után - az MTVSZ irodában, vagy valamelyik nagyobb vidéki tagszervezetüknél biztosítanak méretre szabott "járólapokat". Hogy ezeket a rajzos üzeneteket idõben el tudják juttatni Brüsszelbe (majd Luxemburgba és végül Montrealba), a szervezõk szeretnék, ha szeptember 15-ig beérkeznének az MTVSZ-hez. Ha valaki már szept. 9-ig eljuttatja hozzájuk a "járólapokat", akkor azok a magyarországi utcai akciónapokon (elõreláthatólag Gyõr, Veszprém, Budapest, Debrecen, Nyíregyháza) is felhasználásra kerülnek. Aki házilag akar "járólapokat" készíteni a Klíma-korzóhoz, akkor lehetõleg 3 mm vastag, 40x40 cm-es falemezekre (pl. farostlemez) fesse az üzenetét.

  Szintén a tervek szerint szeptemberben egy országos akcióhét során további festett üzeneteket szeretnének összegyûjteni több vidéki és budapesti helyszínen. A szeptemberi akciót a Karbon Dinoszaurusz jelenléte színesíti majd.

  A kampányról és az eddig elkészült „járólapokról” színes képek és információk a következõ honlapon tekinthetõk meg: http://www.mtvsz.hu/kepgaleria.shtml

  További információ: Fidrich Róbert, tel: 216-7297, drótlevél: fidusz@mtvsz.hu

  Háttér
  Az éghajlatváltozás valóság!

  Az éghajlatváltozás a legnagyobb fenyegetés amivel bolygónk szembenéz. A szén, az olaj és a gáz elégetése, valamint az intenzív, nagyüzemi mezõgazdaság és az erdõk tarra vágása az üvegházhatású gázok légköri felhalmozódását okozza, s ennek következtében bolygónk felmelegszik.

  A bekövetkezõ éghajlatváltozás hatása pusztító erejû lesz. Ha bolygónk átlagos hõmérséklete megnõ, azzal együtt növekedni fog a szélsõséges idõjárási események, mint az áradások, viharok, hõhullámok, földcsuszamlások, szárazság intenzitása és gyakorisága. Mindez elsõsorban a fejlõdõ országokat fogja sújtani, de Európa is szenvedni fog ezektõl a folyamatoktól. A 2003-as hõhullám vagy a közép-európai árvizek néhány évtizeden belül mindennapossá válhatnak.

  Jól ismert, hogy mit kell tennünk a válság megakadályozásáért: jelentõs mértékben csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását; több energiát kell elõállítanunk a nap, a szél és a biomassza felhasználásával mint szén, olaj vagy gáz elégetésével; hatékonyabban kell megtermelni és felhasználni az energiát.

  A következõ ENSZ klímakonferencián a kormányoknak meg kell egyezniük az üvegházhatású gázok kibocsátásának drasztikus csökkentéséhez szükséges lépésekben. A világ már nem tud tovább várni: az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének jelentése szerint évente 150 ezer ember hal meg az éghajlatváltozás következtében. Megdöbbentõ számok, amelyek csak növekedni fognak, kivéve, ha csökkentjük a piszkos energia felhasználását!

  Néhány ötlet az üzenetek szövegeihez:

  80 kibocsátás-csökkentést 2050-re!
  Védd a klímát: válaszd a visszaválthatót!
  Védd a klímát: válaszd a helyi termékeket!
  Védd a klímát: ne vásárolj szemetet!
  Autópályák helyett kerékpárutakat!
  Ne legyél fosszília: lépj fel az éghajlatváltozással szemben!
  STOP E$$O!
  Viharok, árvíz, Bush!
  Vissza az évszakokat!
  Fapados repülõjáratok helyett erdõket!
  Az autó súlyosan károsítja bolygónk éghajlatát!
  A repülõgép súlyosan károsítja bolygónk éghajlatát!
  Olaj helyett megújuló energiaforrásokat!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kutyatámadás Gyöngyösön

  Két gyereket harapott meg egy kutya Gyöngyösön vasárnap este. A 6 éves kisfiú és a 3 éves kislány - elmondásuk szerint az utcán sétáltak, amikor egy udvarról a nyitva hagyott kapun kiszaladt az állat és rájuk rontott. A kutyát a gazdája fékezte meg, aki szerint az állat csak akkor hamis, ha kõvel dobálják és erre már töbször volt példa.

 • Tibeti masztiff

  A tibeti masztiff tiszteletet parancsoló megjelenésû, igen erõs testfelépítésû kutya. Hátvonala erõs és vízszintes, mellkasa széles és mély, a könyöke alá nyúlik. Hátával egy vonalban tûzött farkát járás közben a hátára görbíti; a farok lógó helyzetben nem érhet a csánk alá. A hátsó lábak igen izmosak. Szorosan zárt ujjú mancsai nagyok és erõsek, az ujjak közt szõrösek. A hátsó lábakon farkaskarom is elõfordulhat. Válla izmos, szép formájú, széles és erõs nyakán gyengén fejlett lebernyeg látható. Feje viszonylag széles, nehéz és erõs.A stopp határozottan kirajzolódik.

 • Kutyabarát hétvége az egyik fõvárosi bevásárlóközpontban

  Kutyájukkal együtt vásárolhatnak a gazdik az egyik fõvárosi bevásárlóközpontban a hétvégén.

  Magyarországon még nagyon kevés az olyan üzlet, étterem, szálloda, ahová kutyával is be lehet menni. Általában a bolt elõtt vagy a parkoló autóban kell hagyni az ebeket, míg a gazdi elintézi ügyeit, miközben Nyugat-Európában már megszokott, hogy négylábúak társaságában is vásárolhatnak az állatbarátok.

 • Négy nagytestû kutya marcangolt halálra egy 14 éves tinédzsert

  A 14 éves kislányra négy nagytestû kutya rontott rá, majd torkát és végtagjait is brutálisan összeharapdálták. A kiérkezõ rendõrök csak úgy fértek hozzá a gyerek holttestéhez, hogy lelõtték az õrjöngõ állatokat.

 • Védõõrízet alatt a kacsa és gazdája

  Riverhead,

  Egy év börtön vár arra az amerikai fiatalemberre, aki sörétes puskával meglõtte szomszédja kacsáját, amelynek és gazdájának védelmében a bíróság a támadás után távoltartási végzést bocsátott ki.

 • Hajból szobor!?

  Nem tartjuk valószínûnek, hogy a Nagi Noda által készített frizurák széleskörben elterjednének. Pedig nekünk nagyon tetszik, azt is mondhatnánk: állati jók!

  Nagi Noda munkáit elnézve eltöprenghetünk azon, hogy hol a határ a kreativitás és a totális zakkantság között.

  A japán mûvész csinál videóklippeket, reklámokat, de divattervezõ, dizájner és hajszobrász is, vagyis univerzális ötletember.

 • Rénszarvasrobbanás közlekedési lámpától

  Rénszarvast robbantott egy közlekedési lámpa az Egyesült Államokban. A szarvas hatalmas példány volt, ám nem hús-vér, hanem felfújható. Virginia állam Richmond városában volt egy vidám karácsonyi felvonulás sztárja.

 • Tacskót mentettek ki egy kútból tûzoltók

  Eger - Húsz méter mély kútba zuhant egy tacskó Mátraderecskén, de tûzoltók kimentették.

  A kistermetû eb szerencséjére a kútban volt víz, így nem keményre zuhant, balszerencséjére viszont a kútban volt víz, így nem úszta meg szárazon a kalandot. Csodával határos módon a hideg víz felszínén tudott maradni és a segítség idõben érkezett: egy egri tûzoltó ereszkedett le a kutyáért.

 • Felelõsebben kell tartani a macskákat is!

  Ami sok, az sokk macskából is sok

  Hága - Hatvan macskájából novemberig ötvenen túl kell adnia egy holland állatbarát hölgynek - így döntött az ország északi részében lévõ Leeuwarden bírósága.

 • Állat vagyok: Ingrid Newkirk, a harcos állatvédõ

  Ingrid Newkirk, a legismertebb állatvédõ szervezet egyik alapítója és az állati jogok talán legelszántabb harcosa. Elmélete szerint „a legkisebb élõlényt - még egy hangyát vagy egy kagylót - is megilleti az emberi bánásmód”. És bár október 4-én, az Állatok Világnapján számos módon tiszteleghettünk az állatok jogai elõtt, az HBO saját gyártású dokumentumfilmje, az Állat vagyok: Ingrid Newkirk, a harcos állatvédõ 2009. november 5-én 22 órakor ismét a figyelem középpontjába állítja az állatvédelmet.

 • Tapsifülesfüles: tûzjelzõ nyúl

  Melbourne - Nyúl mentette meg a tûzhaláltól gazdáit - és magát - Ausztráliában.

  Az "ölebnek", vagy inkább ölnyúlnak tartott jószág kaparászni kezdte a hálószoba ajtaját, amivel kíváncsivá tette és kicsalogatta a ház urát. A férfi hamarosan megérezte a füstöt, amely egy távolabbi, már égõ szobából jött.

 • Felfalják a termeszek az üzbegisztáni német légibázist

  A kifutópálya összeomlásával és az elektronikus rendszerek kisülésével fenyegetik a termeszek az Üzbegisztánban lévõ német légibázist - közölte szerdán az üzbég állattani intézet egyik vezetõ munkatársa.

 • Husky tépett szét egy csecsemõt Kanadában

  Egy háromhetes babát marcangolt szét egy husky a szülõk házában Kanadában.

 • Életmentõ víziló

  Rengeteg állat vándorol minden évben Kenyából a Tanzániai Serengeti Nemzeti Parkba, hogy új élelmet és lakhelyet találjon magának az ínségesebb idõszakokban.

 • Veszett macska támadt a gazdáira Oroszországban

  Veszettség miatt rendeltek el karantént az oroszországi Nyizsegorod megye három falujában, miután az egyik faluban veszett macska támadt egy családra.

 • Lebuktak a tigriscsontbor állatkerti kotyvasztói Kínában

  Hagyományos "tigriscsontbor" titkos kereskedelmére derült fény egy északkelet-kínai Hejlungcsiang (Heilonjiang) tartomány tigrisparkjában - adta hírül a Shanghai Daily címû lap szerdán.

 • Mérges kockamedúza támadását élte túl egy tízéves ausztrál kislány

  Csodával határos módon élte túl egy veszélyes, rendkívül mérgezõ kockamedúza támadását egy tízéves kislány Ausztráliában.

 • Bekapta a kígyó a fejét

  Berlin - Bekapta gondozónõje fejét egy óriáskígyó egy németországi állatkertben.

  A hölgy - Renate Klosse - az állat - Antonia - lakhelyét tisztogatta, amikor a csaknem 4 méter hosszú és 60 kilós hüllõ "ráharapott". A nõ kétségbeesve próbálta szétfeszíteni a kígyó pofáját, amelyben 70 fog van, ám nem boldogult. Kollégái szerencsére észrevették a "fejetlenséget" és locsolócsõvel vízsugárkúrát adtak neki, mígnem Antonia elengedte zsákmányát.

 • A kutyák is képesek a féltékenykedésre

  A kutyák is képesek a féltékenykedésreAmerikai kutatók eredményei szerint a féltékenység a korábban véltnél mélyebben gyökerezhet a kutyatermészetben - A San Diegó-i Egyetem két kutatója, Christine Harris és Caroline Prouvost 36 kutyáról megszokott környezetében készített felvételeket. Gazdáikat arra kérték, saját állatukról ne vegyenek tudomást, helyette szenteljék minden figyelmüket egy kitömött kutyának, amely gombnyomásra ugatott, nyüszített és csóválta a farkát - olvasható a PLoS One tudományos lapban közzétett tanulmányban. A kutyások állataik féltékenységi szokásait eddig is ismerték...

 • Meghívó: Értéktár, Tudástár

  Az Orpheus Önkéntes Közösség a Csermely Környezetvédelmi Egyesülettel Szeged város lakosságának mutatja be azokat a természeti, környezeti értékeket, és a hozzájuk kapcsolódó kultúrtörténeti vonatkozásokat, amelyek a Szegedi Tudástárban szerepelnek. Minden polc ezernyi élményt nyújt a résztvevőknek, minden elhangzott információ értékkel bír. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása