2024.04.19. - Emma

Nagyon ritka, kihalás szélén álló madár kelt ki az állatkertben

A ritka bali seregély (Leucospar rothschildi) példánya a Nyíregyházi Állatpark Ázsia házában,a Zöld piramisban kelt ki. A hófehér tollazatú madár 14 nap alatt kelt ki, és három hetesen vált röpképessé.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A ritka madár szeme körül, csakúgy mint szülei, hosszúkás, a nyakáig húzódó élénk kék foltot visel, ami valójában csupasz bõr. A fiókát a szülõpártól nehéz megkülönböztetni, csupán rövidebb farok tolla, kisebb termete és keskenyebb szemgyûrûje utal fiatal korára.

Tápláléka is megegyezik a kifejlett madarakkal; speciális lágyeleséget fogyaszt, mely áztatott macskatápból, reszelt gyümölcsbõl s fõtt tojásból, valamit ízeltlábúakból áll.

A bali seregély a trópusi seregélyek közül talán a legszebb. Bali szigetén kívül – amelynek nemzeti madara lett – máshol nem található meg. Élõhelyének pusztítása és az illegális állatkereskedelem miatt a szabad természetben száma kritikusan megfogyatkozott, mindösszesen 100 egyedbõl áll a vadon élõ populáció. Állatkertekben gyakoribb, fogságban hozzávetõleg ezer példány él belõle.

A Nyíregyházi Állatparkban élõ szülõpár Európai Fajmegõrzési Program keretében érkezett, és remélhetõleg a faj koordinátora a késõbbiekben párt helyez ki a két év múlva ivarérett madár mellé is.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra