2024.04.20. - Tivadar

Véres kutyaviadalra csaptak le a terrorelhárítók

Véres kutyaviadalra csaptak le a terrorelhárítók
Illegális kutyaviadalokat szervezett egy ózdi férfi, amelyeken akár a kutyák pusztulásáig tartott a küzdelem. A terrorelhárítók betörtek a telepre, akkor csaptak le, amikor éppen egy véres küzdelem folyt. Még Romániából is jöttek a viadalra. Ezer euróban fogadtak a saját kutyáikra a résztvevõk, aztán folyamatosan hergelték az állatokat, hogy tépjék szét az ellenfél kutyáját.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az egyik kommandós elõször berúgta a kaput, így jutottak be a terrorelhárítók az illegális kutyaviadalra. Odabent éppen vérre menõ küzdelem zajlott két harci kutya között, akik egymás nyakát harapdálták. Még a kommandósok is csak nehezen tudták szétválasztani õket.

A szervezõ egy 38 éves ózdi férfi volt, aki korábban már volt börtönben. Rajta kívül két román állampolgár is ott volt a viadalon. A résztvevõk ezer-ezer euróban fogadtak a saját kutyáikra a véres viadalon. A kegyetlen viadalon folyamatosan utasították, hergelték az egyébként is agresszív kutyákat a gazdáik, hogy gyilkolják meg az ellenfél kutyáját.

A rendõrség több bûncselekmény miatt is eljárást indított a férfiak ellen. Illegális kutyaviadal szervezése, tiltott szerencsejáték és állatkínzás miatt is. Végül összesen 13 embert bevittek a rendõrök és nyolc pitbull kutyát foglaltak le. Az ebeken állatorvos segített, aztán gyepmesterhez, illetve az állatvédõkhöz kerültek.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra