2024.04.16. - Csongor

Kínai állatvédõk 800 kutyát mentettek meg egy kutyahús-kereskedõtõl

Szombat éjjel Szecsuán tartomány Cekung városában a szecsuáni Kiming Állatvédõ Központ közel 800 állatot mentett meg a „húsáruként való forgalmazástól”.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatvédõk egy pénteki bejelentés alapján érkeztek a helyszínre. Az információ szerint egy cekungi kutyakereskedõ több száz ketrecbe zárt kutyát rakott fel egy teherautóra és a dél-kínai Guangxi tartomány különféle éttermei felé vette az irányt. Az állatvédõk ötfõs csoportot indítottak a kutyakereskedõ megállítására és interneten keresztül kértek segítséget az állatbarátoktól. Végül abban állapodtak meg a kereskedõvel, hogy az állatvédõk 83 ezer jüant (két és félmillió forintnál több) fizetnek a kutyákért és a ketrecekért – tudta meg a CNN Kiao Veitõl, a Kiming elnökétõl. A szombaton megmentett kutyák némelyike súlyosan ki volt száradva, egy állat ki is múlt – tette hozzá az elnök. Az állami média tájékoztatása szerint a Kiming önkéntesei most az állatok elhelyezésében, és a gazdáiktól ellopott kutyák visszajuttatásában segédkeznek. A boldog gazdik még fizetnek is megkerült kedvenceikért.

Kína bizonyos régióiban a kutyahús régóta kedvelt eledel, de fogyasztása a hagyományok eltûnésével egyre népszerûtlenebb – különösen mióta a nemzetközi és kínai állatvédõ szervezetek össztûz alá vették a kutyahús-kereskedelmet. A Kiming Központ reméli, hogy a mentõakció nyilvános üzenetét megfogadja a nagyközönség: „Mondjunk nemet a kutyahús-kereskedelemre!”. A kínai törvények – az állatokat védõ nemzetközi joggal ellentétben – nem tiltják a kutyahús fogyasztását, így az állatvédõk törvényjavaslatokat terjesztenek be az állatkínzás szankcionálására, ugyanis törvény hiányában egyelõre csak alkudozhatnak a kereskedõkkel.

Áprilisban állatvédõk úgy mentettek meg 520 kutyát a „feltálalástól”, hogy Peking közelében megállították a ketrecbe zárt állatokat szállító teherautót, és a sofõrnek 115 ezer jüant fizettek az ebekért. Az eset vitát váltott ki az interneten: az állatvédõknek meddig kell elmenniük az állatok megvédéséért? Kínában ugyanis az állatvédelem még vita tárgyát képezi.

CNN
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra