2024.03.29. - Auguszta

Javítóintézetben a macskát gyújtogató fiatalok

Jogerõsen javítóintézeti nevelésre ítélte a gyõri városi bíróság 2011 júliusában azt a három fiatalkorú fiút, aki 2010-ben burgenlandi és soproni boltokból lopott, valamint halálra kínzott egy kismacskát.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatot meggyújtó, majd eltaposó fiú két év, két társa közül az, aki elõzõleg gázspray-vel lefújta a macskát, egy év hat hónap elzárást kapott; mindkét esetben társtettesként elkövetett állatkínzást állapított meg a bíróság. Az ítélet szerint a két fiatalkorú bûnsegédje volt az a fiú, aki mintegy két méter távolságból szemlélte az eseményeket, de nem tett semmit annak megakadályozására, ezért õ egy év nyolc hónapos büntetést kapott.

A kilenc fiatal - köztük egy nagykorú - ellen folyó eljárás vádirata szerint a soproni nevelõintézetben "összerázódott" társaság tagjai jellemzõen a burgenlandi Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) és Nagymartonban (Mattersburg), illetve Sopronban követtek el napi rendszerességgel bolti lopásokat; belépés elõtt megbeszélték, mit akarnak zsákmányolni.

A 2010 januárában kezdõdött kéthetes, majd õsszel folytatódó lopássorozat idején vittek el ruhanemût, parfümöt, szalámit, csokoládét, de egyszer robogót, több alkalommal pedig kerékpárt is loptak; ezzel forintban számítva többmilliós kárt okoztak.

A szakértõi vélemény szerint az állatkínzás valamennyi résztvevõje tisztában volt azzal, mit tesznek, és fel tudta mérni tette súlyát.

Az ítéletet mind a kilenc vádlott, illetve a fiatalkorúak jelen lévõ törvényes képviselõje tudomásul vette, így az jogerõre emelkedett. A vádlottak legtöbbje eddig is elõzetes letartóztatásban vagy más büntetését töltve ült rács mögött.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra