2024.04.19. - Emma

Kutyákat is kínoztak a kábeltolvajok

Kölyökkutyákat is kínoztak kábeltolvajok a szolnoki állatmenhelyen.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A pusztítás nyomait feltárva találtak rá 2011 júniusában a megkínzott állatokra: többségüket megtaposták, többüknek tört el a lába, gerince. A tolvajok szinte minden elektromos elektromos kábelt elloptak a menhelyrõl. "Hihetetlen pusztítást vittek véghez; baltával dolgoztak, és szisztematikusan mindenhonnan levágták a vezetékeket, még az udvaron álló fûnyíróról is" - mondta László István, a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány Mester utcai telepének vezetõje.

A menhelyen így jelenleg nincs elektromosság, a hûtõk nem üzemelnek, körülbelül 70-80 kilogramm fagyasztott hús ment tönkre. Többször volt már hasonló eset a szolnoki menhelyen.

Leggyakrabban emberi fogyasztásra alkalmatlan fagyasztott húsárut, valamint kutyakonzerveket vittek el, de még a szintén ehetetlen avas szalonnákat is ellopták néha. A rendõrség nismeretlen tettesek ellen indított nyomozást lopás vétsége miatt. Ha pedig az állatok valóban a bûncselekmény során sérültek meg, akkor még állatkínzás miatt is felelniük kell a tolvajoknak. Utóbbi kérdést a rendõrség még vizsgálja.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra