2024.04.25. - Márk

Megmenekült a kis állatkert

Leállítja a Fõvárosi Állat- és Növénykert az állatok "kitelepítésének" elõkészítését a Margitszigetrõl, mivel az ott mûködtetett kisállatkertet mégsem kell bezárni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az ingyen látogatható vadaspark - ahol fél hektáron 26 állatfaj 200 egyede él - fenntartása idén került veszélybe, mivel a fõvárosi önkormányzat a városligeti anyaintézmény idei mûködési támogatását 153 millió forinttal csökkentette. A vadaskertet 2002 óta üzemelteti az állatkert, de 2007 óta - mivel nem kap rá külön pénzt - saját büdzséjébõl gazdálkodja ki a százezer látogatót vonzó létesítmény évi 40 milliós költségét. Ezt a megszorítás miatt az idén nem tudták vállalni, így kényszerûségbõl a felszámolás mellett döntöttek.

A fõváros környezetvédelmi bizottságának elnöke, az MSZP-s Szaniszló Sándor csütörtökre demonstrációt szervezett a kisállatkert megmentéséért, melynek érdekében több mint négyezer aláírás gyûlt össze. Hétfõn Hanga Zoltán, az állatkert szóvivõje még a helyzet változatlanságáról számolt be és közölte, hogy az év elsõ felében megszûnik a kisállatkert. Hozzátette: a fájdalmas döntést együtt hozták meg a fõvárossal. Ám Szûcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikáció igazgatója szerint "az állatkert döntése váratlanul érte Tarlós István fõpolgármestert", ezért a jövõ héten egyeztet Persányi Miklós állatkert-igazgatóval. Kérdésünkre, hogy a bezárás közös döntés volt-e vagy sem, a Városháza közleménnyel válaszolt. Eszerint Tarlós "nem engedi bezárattatni" a vadaskertet, az intézmény tovább mûködik.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra