2024.04.24. - György

Meg van a bronx-i állatkert szökött kobrája

A bronx-i állatkertbõl szökött meg az a halálos mérgû egyiptomi kobra, amit az intézmény munkatársai majdnem egy hétig kerestek az állatkertben és azon kívül is. Az 50 centiméteres hüllõt végül a hüllõház egyik sötét sarkában találták meg összetekeredve - nem jutott tehát messzire.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hüllõházat a kígyó eltûnése után azonnal bezárták a látogatók elõtt, remélve, hogy a kobra nem tudott kereket oldani. Az állatkert munkatársai elmondták: reménykednek benne, hogy a részleg az eset megoldódása után hamarosan ismét megnyithatja kapuit - írja a BBC.

Amint alaposan megvizsgáltuk a kígyót, és kiderült, hogy minden rendben van vele, visszatesszük a terráriumába, és a látogatók újra megcsodálhatják majd a csodálatos és veszélyes hüllõket - olvasható az állatkert közleményében.

Az intézmény munkatársai a kígyó megtalálása elõtt azt nyilatkozták, hogy reményeik szerint a kamasz kobra a hüllõház egyik eldugott sarkában bujkál, ebben azonban az utolsó pillanatig sem voltak egészen biztosak. Az állatkert hírnevének azonban úgy tûnik, jót tett az eset, mert egyre többen akarják látni a szökevényt, és az egyik közösségi oldalon saját profilt is készítettek neki.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra