2024.03.19. - József, Bánk

Numbatbébi született

Ezzel a kis tündérrel nem találkoztunk még eddig, így annál nagyobb örömmel mutatjuk be. A numbat, vagy erszényeshangyász különleges állatka.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ausztráliában él, elszórtan a kontinens nyugati területein, erdõkben és bozótosokban. Valójában nincs is erszénye, a kis porontyok születés után anyjuk sörényébe kapaszkodnak erõsen, hogy le ne pottyanjanak. Egy alom 2-4 kölyökbõl áll, úgyhogy valószínûleg van egy kis könyöklés, hogy mindenkinek jusson elegendõ hely az elsõ hónapokban. Ezek a helyes, vörösesbarna és csíkos bundájú állatok sajnos pont olyan méretûek, hogy ideális zsákmányai a kígyóknak, ragadozó madaraknak, sõt, a betelepített rókáknak, kutyáknak, macskáknak is. Veszélyeztetett helyzetbe kerültek mára, ezért az állatkertek tenyészprogrammal igyekeznek megmenteni õket.

Egy ilyen program keretében nevelget a Perth Zoo négy kis numbatbébit. A kézbõl etetett, aprócska jószágokat most látják elõször ilyen közelrõl, így a speciális táplálás közben alaposan meg is tudják figyelni õket. A kisméretû fecskendõben levõ tejpótlékot elõször a csuklóján teszteli a gondozó, nehogy túl forró legyen, és megégesse a kicsi száját és nyelvét. Csakúgy, mint a tápszeres babáknál. A négy apróság az állatkórházban kapott egy meleg, kényelmes és csendes vackot, ott cseperednek. Imádnivaló kis lények!




Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra